В Пловдив есента напомня ни със слънцето за пролетта - 28

• 37 194
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Plovdiv

Не знам на антибиотик ли сте, но ако е вирусът, които карахме миналата седмица, лекарката каза, че не се лекува с антибиотик Peace И ние имахме 2 дни температура около 38.5, кашлица, хрема, болки в корема. Като заведох детето на преглед, по телефона лекарката обясняваше на едно майче, че не трябва антибиотик за вирус.
[/quote]

На антибиотик сме. Ходихме в ВМИ в събота сутринта и от там ни го изписаха.при нашата педище ходим утре да го прегледа дали е по добре.Т имаше само един ден но д-ра каза да  давам Нурофен 3 пъти на ден и сега няма.Вие какво пихте.
НЕ РАЗБИРАМ КАК СЕ РАЗБОЛЯ. Толкова го пазя.  Rolling Eyes

# 286
  • Fort Worth, TX
Дано се оправите бързо.Вирусите се предават по въздушно -капков път, така че колкото и да го пазищ достатъчно е някой на 3 метра от него да е кихнал с тоз вирус и бебо е готов разболян.Не се притеснявай  ще оздравеете.  bouquet

# 287

Не знам на антибиотик ли сте, но ако е вирусът, които карахме миналата седмица, лекарката каза, че не се лекува с антибиотик Peace И ние имахме 2 дни температура около 38.5, кашлица, хрема, болки в корема. Като заведох детето на преглед, по телефона лекарката обясняваше на едно майче, че не трябва антибиотик за вирус.

На антибиотик сме. Ходихме в ВМИ в събота сутринта и от там ни го изписаха.при нашата педище ходим утре да го прегледа дали е по добре.Т имаше само един ден но д-ра каза да  давам Нурофен 3 пъти на ден и сега няма.Вие какво пихте.
НЕ РАЗБИРАМ КАК СЕ РАЗБОЛЯ. Толкова го пазя.  Rolling Eyes
[/quote]
А, този антибиотик за какво го изписаха като даже и температура няма детето. Само за една хрема  ooooh!
Аз давам Панадол при температура, но само, ако е над 38.7. При 38, 5 и по ниска нищо не давам. Това е защита на организма да убие вирусите. Педито ни също ме е съветвала да се дава нещо над 38,5, защото не един път са и водили деца с ниска температура в следствие на това, че при 37 и нещо им е даден примерно Панадол.
За хремата пръскай Стеримар и после издърпвай сополите с помпичка. Тази, която се включва към прахосмукачката е много ефикасна. След една годинка може да капваш 5капки клеева тинктура в 10мл физ. разтвор и да слагаш няколко пъти на ден в носа.
Трябва също да овлажняваш въздуха с нещо в къщи, за да може да се отпушва нослето. Добре отпушва нослето и да заведеш детето в загрята баня.
За гърлото и кашлица може да му правиш чайчета. Хубав е от орехи - 2-3 ореха леко се натрошават и се слагат да врят с черупките. След 10-тина минути се маха от котлон, слагат се 2-3 листа накъсани босилек или индрише и се задушава 5мин. Ако искаш можеш да подсладиш леко с нещо, но може и така да се пие.
Друго ефикасно е черна ряпа, издълбава се да стане като чашка и се пълни с мед (понеже сте под 1г за вас с пудра захар). Остава се да престои докато пусне сок и се пие през деня по няколко лъжички.
Не се шашкай и ако се задави и повърне. Като беше малко детето, често се е случвало да ми направи този номер когато сополите станат много и заседнат на гърлото.

Не се шашкай много. Тепърва ще се разболявате още по този начин Wink Всичко тръгва от сополките. Понеже са малки и не могат да си духат носа, сополките отиват надолу и почват да кашлят. Температура вдигат, за да се преборят с вируса и така 2-3 дни. Направи си стратегия за действие  Simple Smile Аз първо почвам да третирам носа и да давам чайове и ряпа, ако започне да кашля.

Забравих да напиша, че антибиотик за такива стандартни вируси не пием, а и както казах нашата педиатърка не ни предписва, защото няма нужда, а и само прецакват храносмилателната система. Peace

# 288
  • Пловдив
Забравих да напиша, че антибиотик за такива стандартни вируси не пием, а и както казах нашата педиатърка не ни предписва, защото няма нужда, а и само прецакват храносмилателната система.

Ами така и трябва!Какво е това безразборно изписване на АБ...и то за едни сополи,едно червено гърло или че е вдигнало 1 ден Т и то не висока!Не го правете!Не тровете децата с АБ,защото само след един изпит такъв организма се възстановява цели 6 мес!
На запад не дават нищо до 3 дни с 38,5-39 градуса.Просто така са възпитани хората,четат...а боклуците пробутват ние да ги пием!

Минете към рецепти от народната медицина,това е вариант! Peace

# 289
  • Пловдив
Напълно съм съгласна с последното.
Точно преди Коледа лежахме с малкия в болница и там го натъпкаха с антибиотици, но нямаше как. Оправи се, но последствията от приетите лекарства още ги има Tired

# 290
съгласна и аз за антибиотиците! Peace

# 291
Здравейте! Hug
 peperyda,бързо оздравяване на Емо.  bouquetМного е неприятно да ти е болно детето,а на АБ е още по-гадно.Ние сега януари месец пихме за пръв път АБ.След като седмица и половина беше с 38.5-39 и стигаше и до 39.7 вече ни изписаха АБ.Заедно с това имаше много силна хрема и кашлица.За тази кашлица изпихме три сиропа докато ни мине.Три седмици бяхме на лекарстваи през ден в поликлиниката на проверка,че педитърката се опасяваше да не направи пневмония.Та това с болестите си е гадна работа. Sad

# 292
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Нека всички сте засмени, здрави, бодри, пременени!!!

# 293
Честита Баба Марта! Нека да сме здрави ,румени и засмени и ние и нашите сладки дечица!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 294
Честита Баба Марта!Да сте живи и здрави,весели и засмяни.  bouquet

# 295
чЕСТИТА БАБА МАРТА

bouquet

# 296
  • Пловдив

Честита Баба Марта - живи и здрави да сте всички!!!

# 297
Здравейте!  bouquet
Как сте в това ужасно време?Аз бях с детето на консултациа и нали пусто не съм шофиьор трябваше да ходим с количката в този сняг.Тя под найлона не иска да кротува,мрънка,аз съм с чадър и бутам с едната ръка.Пълен ужас.Вече сме 10.500 и 84.5, докторката каза, че сме преизпълнили нормата.За три месеца сме качили 1.200,а за тяхната възраст било нормално вече да предават по 500-600 грама.За ръста-без коментар,ние винаги сме си били по-високи.Та доволна съм,но много намръзнахме,а аз от бързане цялата бях вир вода. Whistling

# 298
  • Plovdiv
Маи няма да се стопля скоро. Confused  Вече ми се излиза на разходка.Малкият вече е по добре.Заспа преди малко спокоен.Само където не иска да яде и измислям всевъзможни занимавки да се залише и да му навра лъжицата в устата.Дано утре да му дойде апетита.  Praynig

# 299
Не се притеснявай! Всички деца са така, а и възрастните. Като оздравее напълно, ще му дойде апетита и ще навакса  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт