Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 113 116
  • 705
  •   1
Отговори
# 90
  • В полите на Пирин планина
Аз като почитател на натуралните грижи за косата  Mr. Green да ви покажа снимки на косата ми след като я къносах - миналата събота:
Преди: http://media.snimka.bg/7622/021499718.jpg
След: http://media.snimka.bg/7622/021499742.jpg

Къносах се заради появилите се малко бели коси, които ме дразнят. Не съм целяла рязка разлика с естествения ми цвят.
Откакто ползвам натурални сапуни за миене на косата не ползвам готови маски и балсами, а само домашни преди измиване поне веднъж в седмицата. Косата ми се заплита по-малко от преди и се омазнява по-малко. Понякога я изплаквам с лимонов сок, разтворен във вода.

# 91
Lady Brinne , честито  bouquet  Много хубаво се е получило, хубав топъл цвят Simple Smile

Искам да те питам за натуралните сапуни - какви точно ползваш? Ако пак ще го блокира като "рекламен спам", може на лични да ми пишеш Simple Smile  Също да те питам ако се ползва сапуна без да е направена преди това домашна маска и след измиване със сапуна не се сложи купена маска или балсам - ще успее ли да се среши човек изобщо? Имам предвид просто да се измие със сапун и да не слага купена маска след това.

# 92
здр...някои да е ползвал сок от алое за косата....четох , че  е много полезен ...

# 93
  • България
koсата ми е суха,но се омазнява бързо в корените.мия я през ден започвам да я чувствам доста мазна.косата ми от гъста и здрава при черен цвят сега е тънка и доста изтощена при рус цвят.как да я възстановя,е знам че не може изцяло но все пак...подходящо ли е да ползвам зехтин и как?иска ми се да ползвам природни продукти само.

# 94
Препоръчайте нещо за бърз разстеж, че се скъсих ужасно.

# 95
  • в.преслав
Момичета, днес в три аптеки питах за Биотин, имаше го само в едната и аптекарката отказа да ми го даде, защото срока му на годност изтичаше след един месец. Не очаквах че е труден за намиране. Вие имате ли проблем с намирането му?

Иначе да споделя, че вече имам две направени маски с маслата от жожоба, гроздови семки и бадемово, плюс малко Тривитаминол, и косата ми стана доста по-мека, макар че има още какво да се желае. Продължавам и с втриването на лосиона на Фитовал за косопад, но засега не мога да кажа дали има ефект. Косата ми все още пада доста.

Kiarra,аз живея в доста малък град и си го купувам без проблем от нашите аптеки.Аз също го пия заедно с Геритамин нео.И незнам дали от тях,дали от маската с тривитаминол,но този път доста бързо ми израстна косата. Mr. Green

# 96
Търся някакъв спрей за блясък, който да не ми омазнява косата или като я накъдря и да я изправя. И да не е повече от 10тина лева.

# 97
tornadoto katrin много ти благодаря за отговора. Аз също живея в малък град, но не очаквах, че няма да мога да намеря тези таблетки. Само в една аптека не съм проверила, днес и там ще видя, ако ги няма, ще им ги поръчам. Дано и при мен имат ефект, защото косата ми расте много бавно. Ясно ми е, че се храня нездравословно, не поемам достатъчно витамини и явно косата ми страда от това.

# 98
  • София
Препоръчайте нещо за бърз разстеж, че се скъсих ужасно.
Хининова вода,макар че някои казват че изтънявала косъма,аз бях много доволна докато я ползвах
Бадемово масло също става

# 99
Биотин и аз съм пила няколко пъти и също живея в малък град и го намирам лесно Peace Много добре ми се отразява, пролет и есен когато започва да ми пада повече коса само той ме спасява Hug

За маските, аз преди като обсъждахме измиването на косата от време на време с балсам, а не с шампоан, и доста по-късно реших да пробвам, само че не знам защо реших, че с маска ще стане и си измих косата само с маска /тази с бира на Орзен/ и после косата ми беше супер, даже се накъдри повече Laughing Предполагам, че е станало така защото моята коса е Изключително суха Peace И все пак няма да повтарям след като изчетох това за съдържанието на силикони в тях Grinning

P.S.:  Peace Към създателката на темата, поздравления за труда да събереш полезната информация и да я оформиш толкова добре Hug По-добре е от миналата тема, само 1 малко въпросче, не е ли по-добре най-накрая където е линка към темата с маската с тривитаминол, да се копира информацията за нея + снимката на тривитаминола от миналите теми Rolling Eyes

# 100
Блясък като брокат или блясък като лъскавина  Grinning ако е като лъскавина аз си купих от ДМ един - мисля, че се казваше  Black и беше около 6-7 лв. Но в ДМ има много голям избор на такива спейове.

# 101
Аз като почитател на натуралните грижи за косата  Mr. Green да ви покажа снимки на косата ми след като я къносах - миналата събота:
Преди: http://media.snimka.bg/7622/021499718.jpg
След: http://media.snimka.bg/7622/021499742.jpg

Къносах се заради появилите се малко бели коси, които ме дразнят. Не съм целяла рязка разлика с естествения ми цвят.
Откакто ползвам натурални сапуни за миене на косата не ползвам готови маски и балсами, а само домашни преди измиване поне веднъж в седмицата. Косата ми се заплита по-малко от преди и се омазнява по-малко. Понякога я изплаквам с лимонов сок, разтворен във вода.

Аз един единствен път направих тази грешка да си измия косата със сапун  #Crazy стоеше нечовешки отвратително  Sick като премита, недоизмита  Sick #Cussing out ужасна беше!!! Такава грешка надали ще повторя! Въпреки че една приятелка ми сподели, че фризиорка и е казала - че за обемна коса (и то обем още от корените) било хубаво да се мие със сапун и да не очаква обем, когато се мие с шампоан, да уточня тя е с къса коса, която изисква обем  Naughty

здр...някои да е ползвал сок от алое за косата....четох , че  е много полезен ...

това за сока доста ме заинтригува дано някои сподели мнение, че у нас се отглежда алое и няма да ми бъде проблем да си правя сок от листата му стига ефекта от ползването му да ме удовлетворява  Peace

# 102
Lady Brinne, честито!  Simple Smile Аз искам да те попитам дали къната ти покри добре белите косми?

еxtasy_kn, предполагам, че сапунът, който ти си ползвала е различен от този на Lady Brinne  Simple Smile

Amra, всичко зависи от косата. Колкото по-увредена е, то толкова по-трудно ще може да се среши. В началото е трудно, но според мен си заслужава Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 10:57 от B & C

# 103
здр...някои да е ползвал сок от алое за косата....четох , че  е много полезен ...

rozalinda555, можеш да погледнеш поста ми в тази тема, както и този на Tonichka, където е коментирано алоето и има линк към рецепта в блога на HennaFox. Изпробвана е лично и наистина при мен  имаше  отличен ефект Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=519861.msg16318034#msg16318034

# 104

rozalinda555, можеш да погледнеш поста ми в тази тема, както и този на Tonichka, където е коментирано алоето и има линк към рецепта в блога на HennaFox. Изпробвана е лично и наистина при мен  имаше  отличен ефект Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=519861.msg16318034#msg16318034

много благодаря  Hug обаче аз видях че пише за суха коса  Thinking ще има ли проблем ако се използва на мазна  Thinking и какъв точно е ефекта омекотяване или  Thinking

eми както и да е аз вече я направих пък ще видя дали ще е проба-грешка  Laughing Peace

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 14:26 от еxtasy_kn

Общи условия

Активация на акаунт