Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 113 099
  • 705
  •   1
Отговори
# 480
  • Ст Загора
[/quote
От топлината в стаята ми и студа вън косата ми стои като не мита една сплескана , и поомазнена тя си е мазна ама вчера я измих  четох нявкъде ,че било от студа и горещината вътре , там се препоръчваше ако не се лъжа спрей на силиконова основа ,да ми препоръчате някакъв или друго нещо което да помогне.

Това, ако не се лъжа се казваше температурен шок за косата .При мен резултата е наелектризирана коса ,особено и с климатик в помещенията, който допълнително изсушава косата.
Бих ти предложила спрея на глис кюр има различни видове
http://solaris999.com/site/temp/MjkxMDk3MDM0.JPG
мерси аз съм се обжъркала не спрей а серум ,но обезателно ще си купя от този вид които си показала.

# 481
Със серума трябва да си много внимателна ,за да не ти доомазни косата. Търси нещо за хидратиране ,а не за суха коса.

# 482
  • Ст Загора
Със серума трябва да си много внимателна ,за да не ти доомазни косата. Търси нещо за хидратиране ,а не за суха коса.
мерси .
Какво ще кажете за ето това http://www.gliss.bg/uploads/tx_templavoila/_0003_04_ExRepCond_ON_CEE3_03.png косата ми доста цъфти мисля малко да я пострижа да махна цъфтежа ,но после  дали ще има файда от това в смисъл да не ми се появяват цъфтежи и по -лесно да се сресва или трябва си купя цялата серия.

Последна редакция: нд, 26 дек 2010, 04:39 от nasito8988

# 483
Здравейте отново, дами Simple Smile

Първо, честита Коледа на всички, много здраве щастие и късмет (и, разбира се, много хубави и здрави коси)  Hug Hug Hug

Искам да ви попитам за биоламинирането на коса - дали е поредната реклама или наистина е полезно за косата, пробвалили сте, отзиви?

Благодаря предварително и хубави празници!

# 484
Здравейте, честита Коледа, пожелавам на всички вас и васшите близки, мир, любов и благоденствие.
След почивка 2 месеца от тривитаминола, сега смятам да направя един курс отново от 2 месеца.
В момента съм се намазала с 1/2 опаковка майонеза, от тук разбрах за тази маска, да видим. Моята коса също доста се е изсушила от сезона, а лятото беше много по- хидратирана. И аз ще следя за добри продукти за суха коса.
Весели празници!

# 485
nasito8988 това е хубаво. Аз просто ти показах един вид ,но ти можеш да ги разгледаш всичките мисля, че имаше за боядисана коса ,за изтощена ,за цъфтяща/това което си показала/ и разни подобни. Peace

# 486
аз го имам това нищо особено не е   Wink  ако оставиш краищата ти да достигнат до това положение, че да са сухи и цъфтящи, нищо не може да ти помогне  Cry  казвам го от личен опит, но след едно постригване и вече поддържане напр. с масла, кристали и такива спрейчета вече ще видиш ефекта  Peace аз намалих цъфтенето значително откакто ползвам по горе посочените  Wink Sunglasses преди се постригвах на месец и половина а сега на 4 минимум и то косата ми вече не може да достигне до онова окаяно състояние като преди Wink Peace

# 487
  • В полите на Пирин планина
Цъфнала коса не може да се възстанови с нищо. Трябва й ножица. Ползвала съм спрей на Глис, Елсев и Сайъс. Освен за по-лесно разресване не мисля, че вършат друга работа.

# 488
Цъфнала коса не може да се възстанови с нищо. Трябва й ножица. Ползвала съм спрей на Глис, Елсев и Сайъс. Освен за по-лесно разресване не мисля, че вършат друга работа.
Абсолютно! Peace Точно така е. Спрейчета, серуми и др. такива при цъфнала коса само замазват и позакрепват положението временно. Но все идва момент, в който косата трябва да се подстриже, за да се махне цъфтящата част. Колкото по-бързо, толкова по-добре, защото цъфтежа може да се пусне и нагоре и тогава трябва по-голяма част коса да се отреже. Спрея на Глис го имам /този, който се води за блясък, един розов/ и си седи така в шкафа. Наистина освен за улесняване на ресането май не виждам друг ефект от него, пък и не мирише мн хубаво /поне за мен де/ и това ме отказва съвсем да го ползвам. Една хубава хирдатираща и/или подхранваща маска обезсмисля нуждата от този спрей при мен, и без друго е доста слаб.  

# 489
  • Ст Загора
Благодаря би за мненията е да де след като амхна цъфтежа тогата да почна със спрея иначе е ясно че няма смисъл.

# 490
   Цъфтежа не се лекува, но има начини да се предотвратява. Много е важен и начина на подстригване, както и ножицата на фризьора

# 491
А къде прочетохте ,че момичето се оплаква от цъфнала коса ? nasito8988 говори за сплескана и бързоомазняваща се коса . За което не мисля ,че трябва да се ползват силиконови спрей или балсами или каквото е там.А Miia  ,споменава видовете спрей на Глис.

nasito8988 вместо да мислиш какъв продукт да си купиш си помисли дали:
- не използваш неподходяща козметика за твоята  тип коса
- големи количества козметика
- неподходяща прическа
- смяна на начина ти  на хранене ,хранителни добавки, хормонални препарати,нещо в живота ти...
А в крайна сметка може да се дължи на зимна шапка,изкуствени дрехи или нещо временно.
 Така че ,ако си купуваш продукт ,то той трябва да е за обем с хидратиращ ефект.

# 492
  • В полите на Пирин планина
Си♥си, ето къде:

...косата ми доста цъфти мисля малко да я пострижа да махна цъфтежа...

# 493
Това съм го пропуснала ! Извинете!  Blush
А цъфнала коса наистина се поправя само с ножицата .Всеки знае ,че  на цъфналата коса външният и слой е нарушен и няма възстановяване. И тогава ще добавя ,че след като се подстриже грижите не трябва да спират . Косата цъфти когато се прекалява с химическо третиране на косата, както и на неправилното й поддържане.И трябва да се използва сешоара на най-ниската степен. Високата температура на всички уреди за оформяне на косата- от сешоара през машата до пресата за коса, изсушават косъма и го повреждат. Да се пие повече вода. Енергичното ресане накъсва косъма, особено след като се излезе от банята и косата  е още мокра. Да се използва качествен гребен. Да се избягва прекалено горещата вода за измиване на косата.Некачествените аксесоари за коса с остри ръбове повреждат косата, когато се свалят от главата си.Косата да се пази от слънцето, то изсушава също като сешоара и пресата. Зимата нищо ,че не пече така силно също има УВ излъчване.Косата  трябва да се подстригва само с остра ножица и редовно.Да се избягват  стилизиращи продукти, които съдържат алкохол, той изсушава косата и я прави чуплива.Най-важното е да се  хидратира добре косата . Поне два пъти в месеца да се прави подхранваща маска на косата.Балансирано ,витаминозно,разнообразно меню на хранене.

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 13:48 от Си♥си

# 494
  • Пловдив
момичета,може ли да ми препоръчате добра маска за коса до 10лв,че в момента нямам пари за по скъпа.Косата ми е мазна в корените,а суха по дължина.И да питам на Orzene добра ли е и заслужава ли си?!

Общи условия

Активация на акаунт