Коледно настроение! - 2

  • 115 213
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 60
Искам да попитам нещо - ако искам да потопя меденките в шоколад или да ги украся с шоколадова глазура, кога трябва да го направя - сега или преди Коледа? Съжалявам, ако е задаван подобен въпрос вече, чела съм цялата тема, но сега като почвам да правя нещата ми изникват въпроси.

# 286
  • София
  • Мнения: 6 293
Здравейте!

Бих искала да попитам Narina или някой, който вече е правил нейните джинджифилови бисквити колко издържат, дали вече им е времето за правене, защото миналата година правих джинджифиловите сладки на Зори и нямаше проблем да се направят по това време вече, но ми се иска да разнообразя?

Аз ги правих скоро, ама издържаха 2 дена Mr. Green Но си бяха за директна консумация. Но мисля, че не е проблем да издържат колкото другите меденки или джинджифиловите сладки ан Зори. Все пак и Нарина да каже.

Моля спешно, ако някой знае - магазинчето на Три уши с какво работно време е? Мисля след работа да отида, но да не се разкарвам напразно.

Редактирам: Работното време е понеделник-петък 10-19 ч., събота 10-14 ч., неделя - почивен ден. Няма айсинг на прах, след вторник другата седмица ще заредят.

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 19:51 от catty m

# 287
  • Мнения: 850
http://media.snimka.bg/5005/016265665.jpg момичета в тези кутии ако пека АКК , дали ще е проблем  newsm78
http://media.snimka.bg/5005/016265656.jpg , а ето и Рафаелото от миналата нова година

# 288
  • Мнения: 720
И аз да попитам, някой провери ли каква е тази преса за сладки в Плюса, заслужава ли си да ходя до там?  newsm78
Днес изпекох доза и половина от линцеровите сладки, че бях събрала много жълтъци. Направих ги всичките като бисквитки и по план трябваше да ги украся, но нещо музата ми се изпари, та отлагам за утре.  Whistling
Martita, меденките са страхотни.  Grinning

# 289
  • Мнения: 6 039
Ена, благодаря за рецептата за розичките  Hug
За щастие, имам я тази джаджа, за която говориш - последния път като ходих на гости на баба ми , й я конфискувах, защото тя така или иначе вече не я ползва. И мас ще имам след като прасчовците предадат Богу дух, така, че определено ще акцентирам върху розичките тази година  Laughing

# 290
  • Мнения: 899
бадемови бисквитки на дядо коледа, това искам да приготвя. щом трябва да е сухо, бих могла да го запека малко, но не знам дали ще успея да го смеля чак като брашно  Rolling Eyes

Според мен за тази рецепта можеш да си ползваш ситно смлени бадеми, без да ги запичаш, но нека все пак авторката да каже Simple Smile .

Искам да попитам нещо - ако искам да потопя меденките в шоколад или да ги украся с шоколадова глазура, кога трябва да го направя - сега или преди Коледа? Съжалявам, ако е задаван подобен въпрос вече, чела съм цялата тема, но сега като почвам да правя нещата ми изникват въпроси.

Украсяват се/слепват се с шоколад или мармалад преди Коледа.

# 291
  • София
  • Мнения: 62
Ена, тази преса за сладки представлява шприц за сладки. Защото в началото като прочетох преса си представих от онези, дето се пълнят и се пекат на котлона във формата на орехчета, гъбки и т.н., но не е, така че поне за мен не си струва, незнам, може би цената е добра, но определно не е нещо, което няма къде да намериш

# 292
  • Мнения: 60
Искам да попитам нещо - ако искам да потопя меденките в шоколад или да ги украся с шоколадова глазура, кога трябва да го направя - сега или преди Коледа? Съжалявам, ако е задаван подобен въпрос вече, чела съм цялата тема, но сега като почвам да правя нещата ми изникват въпроси.

Украсяват се/слепват се с шоколад или мармалад преди Коледа.


Много благодаря!!!  Hug

# 293
  • Мнения: 1 269
Umbra, мерси, ще пробвам  Hug

# 294
  • Мнения: 158
бадемови бисквитки на дядо коледа, това искам да приготвя. щом трябва да е сухо, бих могла да го запека малко, но не знам дали ще успея да го смеля чак като брашно  Rolling Eyes

Скоро хванах едно от предавянията на Звезев, показваше как се прави брашното. Като се смилат се добавя 1-2 супени лъжици пудра захар или брашно за да поеме мазнината, която се отделя и да не става на бучки, но не съм пробвала. А иначе, бях писала в другата тема, че може и само фино смлени да се сложат.   chef

# 295
  • Мнения: 782
бадемови бисквитки на дядо коледа, това искам да приготвя. щом трябва да е сухо, бих могла да го запека малко, но не знам дали ще успея да го смеля чак като брашно  Rolling Eyes

Скоро хванах едно от предавянията на Звезев, показваше как се прави брашното. Като се смилат се добавя 1-2 супени лъжици пудра захар или брашно за да поеме мазнината, която се отделя и да не става на бучки, но не съм пробвала. А иначе, бях писала в другата тема, че може и само фино смлени да се сложат.   chef

Става, пробвайте, без да се притеснявате  Simple Smile

# 296
  • Мнения: 132
Да помечтаем с още един невероятен линк.

# 297
  • Мнения: 1 269
ще пробвам, обаче утре  Peace
сега направих целувките ти, vanillla  Grinning обаче крокана ми се беше развалил и използвах филирани бадеми. ето ги http://oktomvri2010.snimka.bg/maternity/silvi.508696.21559913

# 298
  • Мнения: 186
Момичета, обръщам се към вас с два въпроса (засега  Wink) - събирам смелост за меденките на Джули и искам да питам тези, които са ги правили, къде да търся твърд маргарин и още - приблизително какво количество меденки излизат от цялата доза тесто?

# 299
  • Мнения: 158
silvi@ изглеждат страхотно и аз пак ще ги правя съвсем скоро  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт