
Ще пробвам веднъж да омеся меденото тесто в машината за хляб по ваша идея, макар че и на ръка нямам проблеми. За пръв път ще правя къщичка/и.. и други рецепти си харесах.. Ако остане време ще направя и макарони за цвят, макар да не са традиционно коледни.
Да споделя и поощря, че от години ползвам само кафява захар и основно типово брашно за приготвяне на всякакви сладости. Тази година ще прибавя и ръжено, прочетох Арлина и й благодаря!
Също да потвърдя съвета за кафявата захар - да се смели предварително, защото с нея се работи по различен начин, по-едра е и трябва повече търпение. Но успешно ми се получават всякакви капризни и не толкова капризи рецепти, напр. белтъците на сняг за забравените сладки си стават перфектни и без да е смялна предварително, просто с по-дълго бъркане!
Опитайте с тези замени, нека е не само красиво и вкусно, но и една идея по-здравословно, по-малко калорично..
Благодаря за чудесната темичка.. отивам да се потопя отново и доизчета! Продължавайте да творите!