АПРИЛските деца станаха на ПЕТ лета!

• 64 342
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Татянка, браво за идеята и усърдието!Видях снимките във фейса, много ми хареса календара!

Ние снощи, без много-много да сме се канили, украсихме.Преси явно заразен от украсяването в градината, та пожела и се захванахме.
За първи път, откакто имам деца, мога да украсявам и с двамата, беше адски приятно Grinning

Днес, вдъхновена от едни други снимки, реших и меденки да напрвя за Коледа.Хуквам по магазините за формички след малко.

Тинче, моите съболезнования! Confused

Аги, леко да мине шарката ви!

# 151
  • 2 етажа над тавана
Рени, определено е наказана - толкова глупости наприказва и направи миналата седмица, че единствения начин да я накарам да се замисли беше да наложа някакво наказание - не е много редно като че ли, но засега върши работа.
А тя милата нали е изпълнителна - онзи ден си намерила в една от нейните чанти 3-4 бонбона, вероятно от лятото като сме излизали и тя си ги е носила навън - идва и ми ги дава - да ги прибера в буркана с бонбоните и дъвките, защото нали не можело да ги яде.
В събота по същия начин прилежно докладвала на баба си и дядо си, още преди Спас да им каже, че й е забранено да яде такива неща.

Меденки и ние ще правим, само да видя кога - вероятно следващана седмица в неделя, че нали 11 ще е работен ден Tired Та приемам лесни за изпълнение рецепти Wink

# 152
Кой ден се отработва на 11?

Аз имам лесна рецепта, само трябва да я намеря. Не са много прекрасни на вид, но са вкусни меденки с много мед.

# 153
  • 2 етажа над тавана
Кой ден се отработва на 11?

Аз имам лесна рецепта, само трябва да я намеря. Не са много прекрасни на вид, но са вкусни меденки с много мед.

Юлче, отработва се 31-ви Rolling Eyes

Аз не държа точно за меденки - за тях рецепта има и аз с доста мед, но давай като намериш. Въбще за лесни сладки и сладкиши приемам рецепти. не че много има кой да ми ги яде,де. Да са ми живи и здрави колегите, че поне като донеса в офиса и никой не се мръщи и да им намира кусури.

# 154
Коледният кейк на Джема е много лесен също  Laughing

Ето рецептата за меденките:

Продукти:
• 2 яйца
• 200 гр. захар
• 250 гр. течен мед
• 1 ч. лъж. бакпулвер
• 1 суп лъж. канела
• 150 мл. олио
• 650 гр. Брашно
карамфил, джинджифил, ром - на вкус

В купа се смесват захарта и медът. Разбъркват се добре. Добавя се по малко олиото и се разбърква докато сместа стане хомогенна. Отделно се разбиват яйцата. Добавят се към медената смес, заедно със бакпулвера и канелата.
По малко се добавя от брашното, като след всяко добавяне сместа се разбърква добре. Накрая се замесва меко тесто върху набрашнена повърхност, докато стане гладко и еластично. Оставя се на хладно за около 1-2 часа.
Тестото се разделя на топки. Всяка топка се разточва с точилка върху набрашнена повърхност, на не много дебел слой. Изрязват се форми.
Меденките се подреждат в тава върху хартия за печене. Пекат се на 180°C, около 8-10 минути или докато придобият кафеникав цвят. Оставят се да се охладят, преди да се украсят.

# 155
Благодаря , момичета  Hug. Броя дните до понеделник, с този мехур в устата вече имам чувството , че ще откача. И без това нещо съм зле с нервите и всичко ми трепери.

Татянка, много си се постарала, аз все не намирам време за такива работи.

Аги,
леко изкарване на шарката  Hug.

Ема е направо невъзможна напоследък , страшно нещо. Като се прибере от ДГ и започва да ни крещи да я оставим на мира, тряска вратите, не знам какви са тези истерии, с баща й в чудо сме се видели. Редовно застава пред огледалото да се любува на образа си докато ни ръкомаха.

Аз не съм много по готвенето , правя понякога мъфини, та ще пропусна коледните сладки , пък другата година мога и да се навия да пробвам. Вчера и ние украсявахме елхата, Ема искаше още миналия месец. Ровиха се в играчките и накрая ме оставиха аз да се оправям .

Надявам се , че с доста от вас ще се видим в неделя.

# 156
Мале, мале, не съм заредила батерията на апарата, та не мога да ви снимам на какво прилича Тони! Той е толкова лют на пъпки и ухапвания, а сега е нещо нечовешко! От вчера само плаче, че много го болят. Някои са се пукнали, остават като кратери на местата им. През деня все казвам да не се чеше, но нощем кой знае как се драпа. Тази нощ 3 пъти точно идва и реве в спалнята, че много го сърби и ме кара да го галя през дрехите  Tired Добре, че поне Дидо не се събуди от тези жални диалози, дето се разнасяха.
Лошото е, че според мен още действа антибиотика, който му изписаха за "ангината", което тотално прецаква избиването на пъпките Rolling Eyes Все си мислех, че за ден-два-три ще са се появили всички, а те имам чувството, че вече  четвърти ден се разнасят още и още. И има на всякакви места, а представям си колко боли по устата да са ти избили Sad Ох, ето пак реве като момиче....окото го боляло моля ви се! Thinking

Сега му давам Рус-нещо си там , хомеопатично, обаче то не можело да се комбинира със спирта , който обезболява....абе уникум.

Завиждам ви най-благородно за партито! Не мога да дойда и с Дидо дори, защото той е контактен, а едва ли ви трябва идея за шарка по Коледа и НГ.

Сега точно гледаме по БТВ за депутатите и подаръците, не е истина колко са продажни! ooooh!

# 157
Аги, бързо преборване на шарката! Hug

Татянка, как е Милена! Поздравления за календара! Heart Eyes
Вчера ми разказваха, как имало дамски адвентски календари с женски глезотийки - проби от козметика, декоративна бижутерия, сувенирчета и пр... Ама това при вас в Германия, тук не съм виждала. Wink

Пожелавам ви хубаво изкарване в неделя и да снимате, че да се разтъжим виртуално с вас! Party

Велина на 06.12. имат някакъв открит урок, за пръв пък е туй нещо, на което са поканили и родители, а на 17.12. идва Дядото при тях, а аз още съм доникъде с нейните криле... Rolling Eyes

Опитвам се, да се настройвам Коледно, но с тези 23 градуса при нас е трудно, дори същинската украса в къщи отложих за тоз уикенд.
Blush

# 158
Аги, варицелата не избива наведнъж, а на вълни през 2-3 дни, така че не е от антибиотика. Мисля, че беше нещо от порядъка на 5-7 дни за да избие всичко. На Дани много му помогнаха бани със смрадлика - свекърва ми всяка вечер го е къпала целия в смрадлика и въпреки, че имаше ужасяващо много пъпки, не го е сърбяло. Той имаше най-много пъпки в косата - на темето, после вадехме корички от косичката в продължение на месец. Имаше също и на клепачите - като ечемици. Аз го оставих на свекърва ми с 4-5 пъпки, а после като го видях след седмица в пълния апогей, направо ми се дорева. Знам също и че водата, в която са варени овесени ядки помага за сърбежите. При Иво пък не беше нищо драстично, да е имал 10-ина пъпки. Явно вирусът е бил силно отслабен след Даниел  Mr. Green 

При нас имаше някакво есенно тържество на затворени врати, после ще има и коледно - пак на затворени врати. Аз и не държа много-много да ходя, така че всичко е ок.

Иво вчера слушал "ламбада" по радиото, много се смял и накрая питал тате си защо пеят песен за лампата Simple Smile

# 159
Да, аз мислех днес да варя тенджери със смрадлика, за да го къпя в нея. Не знам, едва ли е добре да му пълня вана с вода, но поне да го обливам целия.
На Саш колежка му е казала за някакъв спрей джинджира , който много им помогнал... newsm78

# 160
  • София
Ами, Матей като е бил контактен с дете, изринало се на 22,11 да идваме ли на партито? Според мен шанса да се езаразил е минимален, но..?

# 161
 Mr. Green  Ний специално от варицела не се боим  Mr. Green

# 162
  • София
Валски варицела не е карал, ама мисля, че му е крайно време вече да я хваща, така че и нас ни бройте от небоящите се Mr. Green

И на мен ми е твърде топло, за да ми е Коледно. Rolling Eyes  Още не сме украсили вкъщи, хем че украсата от няколко дена е извадена. Но пък нещо ми е станало и много пазарувам подаръци за себе си; от 4 години не ми се беше случвало да ме има и мен в списъка на Дядо Коледа Wink

С Коледните сладкиши хич ме няма. Въобще ми е много неприятно готвенето по празници и затова все гледам да обикаляме бабите, пък и на тях много им харесва да празнуваме заедно. Twisted Evil

Татянка, пак си се справила блестящо с Коледния календар!
Ние сме тривиални - купихме шоколадов и Вальо за втора поредна година ни изненадва с търпението си да отваря само по едно прозорче на ден Mr. Green

# 163
  • 2 етажа над тавана
Аги, има и някакъв шампоан с овесена вода илинещо такова беше, Янчето беше доволна от него, когато Симонка кара шарката.

Енви, за крилата -  влез на бебезона.бг - като го изпиша на латиница излиза някаква глупост, затова така го пиша - отиди на идеи и там в раздел" ръчно ушити нещо си" има "ангелски крила за малки феи" - не знам защо не ми дава да копирам тук линка.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 11:11 от Бабъл

# 164
  • София
И ние Варицелата сме я карали, така че няма страшно.  Simple Smile
Знам, че за да не ги сърби се маже с ментолов спирт, но щом казваш, че е несъвместим с хомеопатичното...не знам.
Иначе този спрей е Джинджира Алба - имаме го, защото Влади през лятото имаше разни сърбежи. Но не ъсм сигурна дали става за шарка.
И направо можеш да го изкъпеш с водата от смрадликата ако имате вана/корито. Peace

Я кажете за неделя - в 10:30 в това морското клубче, нали?

Енви, жалко че няма да сте в софия тази неделя.

Общи условия

Активация на акаунт