АПРИЛските мъничета,вече радват ни с ритничета!(Тема номер 7)

• 23 119
  • 660
  •   1
Отговори
# 585
bubsa - добре дошла и на теб, дано скоро и вие видите цвета на гащите!
Върнах се , че забравих да спомена- следваща среща на ЛЛЛ за Пловдив е 18ти Декември, ако сме здрави сме там, ако някой друг смята да дойде да се обажда да се оглеждам за него там!?  Flutter Здравей аз мисля да отида този път.Миналата събота нямах време.Може да се организираме нещо:)

# 586
Здравейте милички, да се похваля потвърдиха ни се розовите гашти Wink. много съм щастлива, вчера бяхме при Димитрова от Фемина, много е любезна и мила, разгледа всичко обстойно без да припусне нито детайл. Обясни ни всичко и обърна внимание и на таткото като му разясни къде какво да гледа и какво е общото положение. Наистина ви я препоръчвам-страхотна е!

И аз подкрепям мнението, че таткото трябва да участва активно.Какви са тези глупости за другите стаи-детето ще има двама родители - важен е контакта и с двамата.  Ако от сега се разделим-какво да очакваме за в бъдеще!!!

# 587
  • Свиленград
asq81 аз спрях фолиевата киселина без да питам доктора, но не съм му казала просто си забравям.Мисля че е безсмислено след като се съдържа в другите хапчета.А може и да не съм права но мисля че тя вече изпълни своето предназначение.
А относно за това къде ще спи таткото след време.Моят "ММ" не може да си позволи лукса да е недоспал и разсеян на работа, защото носи доста отговорност. Така че ще се примеря с разделението за известно време.Все пак някой трябва да носи парички вкъщи, особено като виждам как стоят нещата с майчинството.
Докато пишех прочетох още една радостна новина. Честито за розовите гащи на mama_lia.

# 588
   Привет!
 Нашият татко ще си спи при мен и бебка.Тай дори не се събуждаше,когато малката плачеше(общо взето това е било само през първия месец).Каката ще спи в другата стая-и сега го прави понякога и е много щастлива.
 А за активното участие на таткото в отглеждане на бебето-не се самонавивайте,зависи от мъжа.Ако той има желание ще стане,ако не-просто вие ще се ядосвате!

# 589
Честито на мамите разбрали пола  preggo .
Хайде и от мен едни розови гащи stork-girl. Още не съм била на ФМ, но докторът днес каза - МОМА. За сега е седалищно разположена и пак си върви една седмица напред. Мъжът ми откакто разбра има такава смешна физиономия, че направо едва се сдържам като го погледна  newsm62 . Отивам да си доям Embarassed, че направо бях умряла от глад   food002

# 590
Аз още го мисля това със спането ,защото малката иска да спи с татко си не с мен ,така ,че може и да се разделим всеки с по едно дете .
Когато тя беше бебе той ставаше ,да си призная по някога преди мен я чуваше ,много ми помагаше ,дори съм го пращала в другата стая да се наспи ,но пак като заплаче бягаше при нея ,сега малката е обсебена от татко си ,когато е в къщи той аз въобще не и трябвам ,така е като е на баща си глезаната .
май синчето ще е на мама . :Lil:

# 591
Честито на мамите разбрали пола  preggo .
Хайде и от мен едни розови гащи stork-girl. Още не съм била на ФМ, но докторът днес каза - МОМА. За сега е седалищно разположена и пак си върви една седмица напред. Мъжът ми откакто разбра има такава смешна физиономия, че направо едва се сдържам като го погледна  newsm62 . Отивам да си доям Embarassed, че направо бях умряла от глад   food002
Laughing Laughing Laughing ЧЕСТИТА МАДАМА ,мила . Hug

# 592
  • Русе
И тук да се включа да кажа, че ще имаме мома, днес бях на ЖК, док каза 90% е сигурен  Mr. Green Иначе ми изписа желязо, че ми е нисък хемоглобина.
Утре съм на ФМ при Марков, там ще се разбере на 100%
Честито на всички узнали пола,започна да се надига май розовата вълна Joy
Живи и здрави да са ни бебетата.
С моят мъж спим заедно не мога да си представя да спя без него  Joy когато Преси се роди той ставаше по-често и от мен и при най-малкото и мръдване. И сега ще е така сигурна съм.

# 593
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте! И аз съм в отбора на сините гащи  newsm44, каза доктора - сигурно е! stork-boy
За стаите и бебето - В началните месеци мислим да спи при нас, а пък по-нататък може и го отделим, тъй като ще има за него стая, ама може и при нас да остане, зависи от бебето и положението тогава. Само да са живи и здрави бебоците, пък място все ще се намери.
Приятна и спокойна вечер на всички!  55

# 594
Честито на узналите пола на бебчетата Hug

Аз докато ви чета и се размислих нещо - вие като ходите на ЖК как разбират пола на бебето? Защото аз като ходя акушерката ме мери, тегли, гледаме изследванията и ми попълва разни данни...а когато ходя при лекарката ми тя ме гледа на 4Д и прави ФМ.

Днес и аз гледах предаването на Гала и ми беше наистина много интересно, защото всичко, свързано с правилното хранене ме вълнува  (не че винаги се храня така де Blush). Това, обаче, с непиенето на вода след 19ч. малко ме обезспокои, защото на мен пък точно след вечеря почва много да ми се пие.

# 595
Ей, благодаря за щъркелчето  Wink
 Aз ходя само при частен лекар на преглед и всеки път гледаме бебето, е не се вижда както при ФМ, но човека си знае какво да гледа, а и чак на днешния преглед попита сам дали знам пола. Аз бях питала отдавна дали се вижда какво е, но ми каза, че е рано, а сега като е настъпил момента сам си каза  Grinning .

# 596
  • Sofia
Като се роди щерката преди 4 години аз спях при нея в детската стая първите 2-3 месеца. Тя беше само на кърма и не виждах абсолютно никакъв смисъл да не спи и таткото. Аз така или иначе ставах нощем да я храня. Когато махнах нощното хранене и се върнах да спя в спалнята, ако случайно нещо промрънка е ставал този, който пръв я чуе. Но таткото ми е златен и винаги се е участвал активно в гледането на детето.
Е, все пак щерката беше изключително кротко бебе и за мен първите 6 месеца бяха най-дългата и приятна почивка в живота ми (после се върнах на работа Sad). Вечер я целувах, пожелавах и лека нощ, гасях лампата и си отивах в другата стая, при което бебка заспиваше почти веднага. Нямаше приспивания, носене на ръце  и т.н., но бяхме с видео бебефон и Биг брадър я гледаше непрекъснато Mr. Green Направо си случихме на бебе. Тя и до сега не иска да я приспивам и да и чета приказки.
Сега ще сложим бебека при мен в спалнята, а таткото ще се премести в хола. Ако е кротичка като кака (дали има две добри на едно място newsm78)след няколко месеца ще я преместим при нея. Преди това трябва да направим ремонт и да сменим стаите си  - детската да стане спалня и обратно, че спалнята сега е по-голямата стая. Но всичко това - напролет.

# 597
  И нашия тати е много грижовен и много ни помага. Като беше малък малкия той ставаше да ми го подаде за кърмене и го разнасяше в моментите на силни колики... И сега продължава да поема нощните смени, нали аз не мога да го нося, след тези контракции в началото. А сега ни избиват последните зъби и много плаче нощем. Та, сигурно и с второто много ще помага. Петя е права, че е до човек, но някои пък искат побутване, така че не се давайте без бой!
  А за ЖК- по принцип здравната каса отпуска пари само за два видеозона през цялата бременност, но някои лекари не се съобразяват с това и на добра воля преглеждат всеки път с ехографа.
  Лека и спокойна нощ!  smile3524

# 598
Аз също ходя на частно и не съм по здравна каса, но на всеки преглед при лекарката правим обстоен преглед с ехографа на всички органи (не знам всеки път ли е ФМ). Затова ми стана интересно, че някой мами са ги гледали лекарите, а след няколко дни са на ФМ при друг лекар.

# 599
опитах се да  ви изчета,но е мисията невъзможна.поне се справих с последните две страници.разписвам се,да кажа,че сме ок с бебо.само дето умираме от студ,в тая Холандия е нечовешко.духа вятър,че даже и сняг заваля.не ми се мърда от къщи,но ме зоват разни институции,поне нещата стават бързо и не размотават хората.  Hug от мен.когато ми остане време ще се включа пак

Общи условия

Активация на акаунт