Reduce-Reuse-Recycle по български

  • 78 078
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 1 934
Елхичка, понеже си от Пловдив, направо ти предлагам от моята подкваса  Simple Smile

# 511
  • Мнения: 263
Елхичка, ако по изключение не съм си оставила закваска (някой мушмурок се е промъкнал в хладилника и я е изпапкал), използвам кис. мляко 'Елен". От достоверен източник знам, че е може би най-читаво от купешките. Не знам обаче имате ли го в Пловдив. Аз лично бих се възползвала от предложението на Clivia Simple Smile

# 512
  • Мнения: 19 999
И ние преди винаги с Елена сме подквасвали. Последният път обаче млякото не се подкваси с него. Остана си прясно мляко с лъжицата кисело вътре.

# 513
  • Пловдив
  • Мнения: 1 669
Фибела 2% с това на нас ни се получава най-хубаво килелото мляко.

# 514
  • Мнения: 12
mami, по темата за квасенето, най-хубавото кисело мляко става с оригинална "селска" подкваса и с по лъжица две на еднолитров буркан се кваси безотказно! Ползвала съм и 4.5 процентовата Верея - получи се добре. Една приятелка ползва една гъба, мисля че е тази: http://www.vselena.com/tibetska_gaba.html , казвала ми е че руснаците си правят кефира с такава.

# 515
  • Мнения: 1 934
Биомама, и моята подкваса е селска, ама нещо елхичка се изгуби ...

# 516
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Момичета, един шантав въпрос от мен Mr. Green По неволя станах собственик на ето такива кроксове http://4.bp.blogspot.com/_UFeBDYP5TM4/Sn1zQiOqWOI/AAAAAAAAAVY/d7 … kY/s400/crocs.jpg
размер 44-45 Crazy Сещате се, че няма кой да ги носи, хем розови, хем сорок последний Laughing
Има ли някой идея как мога да ги реюзна с ново предназначение newsm78 Мерси!

# 517
  • Мнения: 65
Момичета, един шантав въпрос от мен Mr. Green По неволя станах собственик на ето такива кроксове http://4.bp.blogspot.com/_UFeBDYP5TM4/Sn1zQiOqWOI/AAAAAAAAAVY/d7 … kY/s400/crocs.jpg
размер 44-45 Crazy Сещате се, че няма кой да ги носи, хем розови, хем сорок последний Laughing
Има ли някой идея как мога да ги реюзна с ново предназначение newsm78 Мерси!
Има гей-клубове на разни места, може да пробваш да ги пласираш там ...  Mr. Green

# 518
  • Мнения: 1 934
 Laughing
  Между впрочем кроксовете се оказаха една много издържлива и полезна придобивка. Дъщеря ми вече ги носи години наред във всички сезони /естествено с дебели чорапи в студените/
  Дано успееш да намериш мъж, който да не се смущава от цвета им  Wink

# 519
  • Мнения: 112
Може да ги боядисате с нещо, боя за обувки да кажем  Grinning

# 520
  • Пловдив
  • Мнения: 27 079
Аз бих ги направила на саксии - през всяка дупка ще бодна някакво растенийце Simple Smile

# 521
  • Мнения: 29
Момичета, един шантав въпрос от мен Mr. Green По неволя станах собственик на ето такива кроксове http://4.bp.blogspot.com/_UFeBDYP5TM4/Sn1zQiOqWOI/AAAAAAAAAVY/d7 … kY/s400/crocs.jpg
размер 44-45 Crazy Сещате се, че няма кой да ги носи, хем розови, хем сорок последний Laughing
Има ли някой идея как мога да ги реюзна с ново предназначение newsm78 Мерси!

моят син ще ги хареса, но до 45 номер има още дълги години хляб да яде  Laughing

# 522
  • Мнения: 42
И ние преди винаги с Елена сме подквасвали. Последният път обаче млякото не се подкваси с него. Остана си прясно мляко с лъжицата кисело вътре.

Онзи ден квасих с Елена. Стана перфектно.  Peace

Аз бих ги направила на саксии - през всяка дупка ще бодна някакво растенийце Simple Smile

Идейно! Цъфнали налъми.  Laughing

# 523
  • Мнения: 6
Здравейте,
адмирации за отговорната позиция на всички. Това което е направих на къщата ми в България е - изцяло изолиране на къщата, бойлери със слънчеви батерии, котле на природен газ за по-ниски емисии и фотоволтаични батерии за производство на ток за осветлението. Освен това съм със Еко гуми на колата - по-твърди, които се изразходват по-бавно и колата е по-икономична. Самата кола е със т.н. Старт-Стоп. Т.е. когато спирам на светофар - двигателят сам гасне. Като натисна съединителя - се пали.

Само една вметка относно мненията които четох за хляба. Няма съмнения, че домашният е най-вкусен. Но ако говорим за ресурси - оставяте много по-голям отпечатък правейки го вкъщи. Т.е. тока изразходван за опичане на един хляб в домашни условия е много по-голям от този за опичането му в промишлени такива. Там няма изстиване, подгряване, загуба на енергия. Така е и за всичко което подлежи на конвеирно производство. Иначе щеше да е по-евтино всеки да си прави коли, машини сам у дома.
В крайна сметка - целта не е да се върнем в каменната епоха, нали Simple Smile

Що се отнася до водата - хората се стремят да намалят консумацията не за друго а заради разходите по пречистването на отпадните води преди да ги излеят в реките. В България това не се прави - "пречистват" се само водите по водопроводите, не и мръсните канали. Така че това което правите с тънката струйка... няма ефект.

Просто това, което можем да правим е да искаме законови стимулации за еко източници на енергия - като слънце и вятър.

# 524
  • Pb
  • Мнения: 1 183
Елхичка, понеже си от Пловдив, направо ти предлагам от моята подкваса  Simple Smile
тук, съъъм  Laughing
Clivia, много мило предложение. Ако си ми около дневния маршрут с удоволствие ще се възползвам от предложението. Ще пиша на лични да не спамя.
Благодаря и на всички, които се включиха със съвети.
androsbg, поздравления за усилията  smile3501. За пръв път чувам за екогуми, би ли разказал повече - в Бг има ли ги, на зимни и летни варианти ли са?
А иначе домашния хляб се съмнявам някой да го прави, за да икономисва ресурси - този в магазина е под всякаква критика. Ако имах повечко време, щях да му дам пълен игнор, но уви - време няма.
За пловдивчани - скоро попаднах на една много приятна пекарно-сладкарница Tanyas bakery - в Кършияка, на Карловска. Има различни черни, пълнозърнести и т.н. хлябове и мнооого сладки изкушения.

Общи условия

Активация на акаунт