Reduce-Reuse-Recycle по български

• 78 054
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 540
Цитирам един от коментарите към тази статия: http://www.capital.bg/light/neshta/2011/01/13/1024642_shukar_butik/

Цитат
На 16-ти февруари, сряда от 19 ч. в Туинс клуб, НДК ще се проведе 8-мият пореден ШУКАР Бутик, озаглавен "ШУКАР БУТИК №8 - ГАРАЖНА РАЗПРОДАЖБА и ГАРАЖ РОК ПАРТИ".

Покана и повече информация за него можете да намерите във фейсбук: http://www.facebook.com/event.php?eid=125008927572409

ВСЕНАРОДНА ГАРАЖНА РАЗПРОДАЖБА
и
ГАРАЖ РОК ДЖАМБОРЕ с DJ Longevilo & DJ Tiki Monk (Go Citizen! - booking & promo)

16-ти февруари, сряда в клуб Twins (НДК, ет.2, тераса запад)
...Начало: 19:00
Вход и такса за участие - няма!!!

Екстри: широко пространство, разкошна тераса, добър саунд, клуб без цигарен дим...

* * *Вещи и музика за нещотърсачи!* * *

Тъй като събитието е днес, може някой да се интересува.

П.С. Поправям се - нещо съм бляла - миналия месец е било. Как не съм се усетила, че вече е март  Embarassed

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 12:18 от sladka hapka

# 541
Здравейте,
адмирации за отговорната позиция на всички. Това което е направих на къщата ми в България е - изцяло изолиране на къщата, бойлери със слънчеви батерии, котле на природен газ за по-ниски емисии и фотоволтаични батерии за производство на ток за осветлението. Освен това съм със Еко гуми на колата - по-твърди, които се изразходват по-бавно и колата е по-икономична. Самата кола е със т.н. Старт-Стоп. Т.е. когато спирам на светофар - двигателят сам гасне. Като натисна съединителя - се пали.

Само една вметка относно мненията които четох за хляба. Няма съмнения, че домашният е най-вкусен. Но ако говорим за ресурси - оставяте много по-голям отпечатък правейки го вкъщи. Т.е. тока изразходван за опичане на един хляб в домашни условия е много по-голям от този за опичането му в промишлени такива. Там няма изстиване, подгряване, загуба на енергия. Така е и за всичко което подлежи на конвеирно производство. Иначе щеше да е по-евтино всеки да си прави коли, машини сам у дома.
В крайна сметка - целта не е да се върнем в каменната епоха, нали Simple Smile

Що се отнася до водата - хората се стремят да намалят консумацията не за друго а заради разходите по пречистването на отпадните води преди да ги излеят в реките. В България това не се прави - "пречистват" се само водите по водопроводите, не и мръсните канали. Така че това което правите с тънката струйка... няма ефект.

Просто това, което можем да правим е да искаме законови стимулации за еко източници на енергия - като слънце и вятър.

androsbg, кажи повече за тези еко гуми, марка, линк? нищо не успявам да намеря по темата...

# 542
Не е съвсем по темата, понеже не е по български, но може да служи на някой като идея  Wink

Мъжът ми си купи нов лаптоп в друг размер от предния и се наложи да купи и нова чанта за него. Накрая се спря на една, която е правена от стари (ползани) пожарникарски маркучи  Laughing  Идеята е много хитра, чантите са много оригинални и уникати: http://www.feuerwear.de/

# 543
Да напомня на всички в темата, че пролетта е идеално време за засаждане на дръвче.
   Фиданките в Пловдив вървят по 4-5 лв. Чудя се плододайна или декоративна да засадя  newsm78 И накрая от много чудене, да не взема да си остана без никакъв резултат  Wink

За малко стимул ви давам линк към мое есе по темата  Simple Smile

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3036431

# 544
Clivia  Hug Hug Hug

"Искам да видя кой ще се окаже по-голям инат-аз или другият!!!" Респект! (Да не е козирог Grinning хубава зодия сме).

В духа на есето ти, бих се... хм, оплакала. Всички около мен не пропуска да ме нахока за това, че си губя така ценното време да разделям до колкото мога боклука и мъжът ми да го хвърля в съответния контейнер. "Никой не изхвърля разделно боклука, контейнерите са пълни с какво ли не, какъв е смисълът да си губиш времето! В тая държава нищо добро не може да стане!". Моето мнение, е че не трябва да чакаме другите да започнат да вършат нещо, а ние да им дадем пример... пък те ако искат да го приемат Simple Smile Секунди ми отнема да изплакна кофичката от кисело мляко, или да сгъна найлоновата торбичка и да ги прибера в торбата за пластмаса. Правя го и ще го правя, който каквото иска да си говори. Нъц-пък-нъц Stuck Out Tongue

bouquet

# 545
  • София
Clivia, заболя ме сърцето, когато прочетох за дръвчето ти. Не мога да си обясня как може да се слчват такива неща и на кого са виновни дърветата.

Blick, ако щеш ми вярвай боря се със същото!!! И не мога да обясня на хората, че някой трябва да почне някога!

# 546
  • Пловдив
Clivia, чудесен разказ!
А къде продават фиданки? И аз съм в Пловдив Simple Smile

# 547
На четвъртък пазара-свекър ми ходил да избира за вилата Simple Smile
Той ме разубеждава да не садя около блокчето ни, защото нямало смисъл-други щели да берат  Crossing Arms Знам си аз, че ще е така, ама то по тази логика, никой нищо да не пипва  ooooh!
   Между впрочем нашият квартал е бил край на града едно време /зад ресторант Стадиона/ и е пълно с овощни дръвчета-децата ядат зелени сливки на воля,смокини, череши, люляци бол има и гинкго билоба огромни дървета.
   Аз съм мераклия за нар или хинап /понеже съм старозагорско чедо  Mr. Green/ А пък и циганите много-много не ги познават  Wink

# 548
Ще садя люляк зад блока за втори път.  Heart Eyes Обожавам го!
 Предния нищо не стана.  Tired
Стискайте палци за този Simple Smile

# 549
Стискам!
Люлякът ми е много любим Heart Eyes.
Всеки път се ядосвам, когато видя някой, който къса цветовете Close.
Това е декоративен храст, не става за ваза.

# 550
  • София
Да, повечето Люляци ги унищожават... А няма нищо по  - хубаво през пролетта от цъфнал люляк да ти замирише. Heart Eyes
И аз стискам палци!

Днес видях, че миналогодишният ми подарък за 8 март - зюмбюл в саксия е покарал. Много са надявам да израстне и цъфне отново.

# 551
Ваня,не ми се смей,но зюмбюлът може ли да цъфти отново?? Това е любимото ми цвете,но вече не само цветовете паднаха,но и листата започват лееко да пожълтяват Sad

# 552
  • София
А как точно успявате да разделяте боклука в България? Пред нашия блок има една метална кофа и това е. На места съм виждала по 2-3 различни кофи, но са пълни със смесени отпадъци.
И болкука в тях го събират в 1 камион.
Торбички избягвам да взимам(някои ги ползвам повторно за коша за боклук-в магазина твърдят че са специални и за 2 год.се разграждат,макар и много да не им вярвам).Енергоспестяващи крушки не мога да понасям.(дразни ме спектъра светлина).Обикновенно много от нещата им намирам ново приложение-стари дрехи,консерввени кутии(в никакъв случай не за готвене)посуда,и много други нещица.опитвам се да внимавам с препаратите,част от водата от душа я ползвам повторно(1 леген седи под него)за хартия разчитам на циганите,с хляба храня съседските животни на вилата.
По повод алпаката-никога не съм прехвърляла храна в друг съд-3 поколения сме ползвали алпака,а баба ми която почина на 95 г. ползваше успешно и алуминиеви тенджери по същата схема(друг е въпроса че у нас храна повече от 2 дни не се задържа в хладилника-яшни сме си)

# 553
  • София
[Всеки път се ядосвам, когато видя някой, който къса цветовете Close.
Това е декоративен храст, не става за ваза.[/b]
[/quote]Да ама битува мнинието ,че трябва да се отсраняват цветовете,че иначе ако връзват семена намалява цъфтежа,
Имаше пост как си обзавеждаме апартамента със стари мебели-освен че е по-скъпо,и че не се продават често,ако не ги притежаваме или ако са огромни както е в повечето случаи,как по тояно го постигаме?
Хартиени торбички не е решение-много гора отива нахалост за х-я

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 04:00 от lluna

# 554
  • София
За дрехите понеже знаех едни контейнери събрах дрехи, но като отидох нямаше вече контейнери и си прибрах плика у нас и си седи.
По този повод ръководителката на проекта у нас,в интервю по радиото каза че "видимо не сме достигнали до този етап от развитието си и със съжаление фирмата си прибира контейнерите и напуска за сега България".При нас имаше такъв контейнер за радост на ромите,но освен че го разбиваха,разхвърляха и го запалиха.
Всичките ми електроуреди са клас А,но сметката за тока не ми е никак малка.
И малко OFF-три поредни поста са понеже ми е болна тема.

Общи условия

Активация на акаунт