Reduce-Reuse-Recycle по български

• 78 009
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 615
Добре де, ако всички връзваме мартеници, а никой не развързва, огледайте се наоколо каква тъжна гледка представляват дръвчетата  Confused
   Нямам нищо против обичая, обаче наистина е много неприятно последствието. Освен това, има е друго поверие-когато видите щъркел  Wink Чух, че вече са пристигнали  Simple Smile

може би никой не отвързва от суеверие - да не би да му се случи нещо лошо, ако махне чужда мартеница. Наистина е тъжна гледка, особено миналогодишна мартеница, посивяла от мръсотия, на разцъфтяло дръвче.

Попадна ми интересен линк онзи ден - за Reuse бизнес идеи, не знам само кои от тях са приложими в домашни условия, може би това с вратовръзките.

# 616
  • Пловдив
Аз се захванах да правя такова килимче от стари дрехи, но нещо бавничко ми върви.
За компостера тотално ме зарибихте, бях го отписала като вариант за апартамент Simple Smile
Мартеничките може и под камък да се слагат според народните поверия, дори се гадае дали има животинки след време под камъка. Но стига да са само от прежда не мисля, че е проблем да се кичат по дърветета, наистина като мине време и се омърлят не стои никак добре.

# 617
А някой може ли да ми каже какво се прави с опаковките от лекарства? На всяка листовка пише: "Попитайте вашия фармацевт". Е, аз питах веднъж в аптеката и никой нищо не можа да ми каже. Приемам идеи, защото наистина много им се чудя какво да ги правя всички тези шишенца и тубички, които остават.

# 618
Да се изкажа и аз за мартениците (нали съм Мартеничка Simple Smile ). Във Велико Търново има една огромна разкошна магнолия точно в центъра по града и по традиция винаги е отрупана с мартеници, ама разбирайте хиляди. Нито е дръвче, нито е плодно, ама нейсе. Та жените от чистотата се грижат за нея и я почистват от мартениците, като мине време и погрознеят. Защото освен външния вид, понякога това създава проблеми и на самото растение - твърде стегнатият конец се врязва в растящото клонче. Може би това е един вид решение за градски условия - определено поддържано място, където да се завържат мартениците с настъпване на пролетта. Трябва да ви кажа, че всъщност е много симпатично като се окичи дръвчето, макар и да не е точно по традицията. Simple Smile

Резидънт Гууд, страхотен линк. Благдоаря   bouquet

# 619
А някой може ли да ми каже какво се прави с опаковките от лекарства? На всяка листовка пише: "Попитайте вашия фармацевт". Е, аз питах веднъж в аптеката и никой нищо не можа да ми каже. Приемам идеи, защото наистина много им се чудя какво да ги правя всички тези шишенца и тубички, които остават.

Скоро се коментираше това в темата. Може да се върнеш и да видиш другите какви идеи са дали.  Аз лично рециклирам картонените и хартиените опаковки от лекарството, както и стъклото и пластмасата като махам хапчетата отвътре. За останалите отпадъци май няма много вариант в България..  Thinking

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 00:17 от Shushino

# 620
Аз правя същото - пластмасовите и стъклените опаковки отиват в съответните контейнери. Явно обаче наистина в България няма какво да се прави с останалото съдържание.  Sad Добре поне, че обикновено изпразваме опаковките и рядко ми се налага да изливам нещо в канала.

# 621
Чакам идеи какво може да се измайстори от стара печка "Мечта"  Laughing, стар хладилник (марката не е от значение  Laughing ), счупено детско столче за хранене и лятна количка с изкривена дръжка...  newsm78 Mr. Green

# 622
авангардна скулптура
или не се занимаваш с глупости и ги носиш за старо желязо

# 623
Чакам идеи какво може да се измайстори от стара печка "Мечта"  Laughing, стар хладилник (марката не е от значение  Laughing ), счупено детско столче за хранене и лятна количка с изкривена дръжка...  newsm78 Mr. Green

печката някой дизайнер може и да я оцени, на мен много ми харесват. Виж тук хората какво правят с морски, минни и прочее останки.
Влюбена съм в тази количка:

хладилника може да се ползва за шкаф - може да го облепиш с някакво фолио примерно или с някакъв друг отпадъчен материал. Счупеното детско столче можеш да го дадеш на някого да го оправи и да го ползва, евентуално, освен ако не е съвсем зле. На количката, ако само дръжката и е изкривена, пак можеш да я дадеш на някой друг, който да я ползва, след като я оправи.

# 624
  • София
Чакам идеи какво може да се измайстори от стара печка "Мечта"  Laughing, стар хладилник (марката не е от значение  Laughing ), счупено детско столче за хранене и лятна количка с изкривена дръжка...  newsm78 Mr. Green

Старо желязо или продаваш в най - близкия ромски квартал - те ще ги използват. 
Това от хладилника да стане шкаф е хубаво, но принципно заема повече място, отколкото предмети събира.

# 625
Виж тук хората какво правят с морски, минни и прочее останки.

леле, страхотни изпълнения - най-много ме впечатли камината - топче с прозорчета  Laughing

# 626
  • София

Скоро се коментираше това в темата. Може да се върнеш и да видиш другите какви идеи са дали.  Аз лично рециклирам картонените и хартиените опаковки от лекарството, както и стъклото и пластмасата като махам хапчетата отвътре. За останалите отпадъци май няма много вариант в България..  Thinking

Точно така е. Външните опаковки и стъклените шишенца можеш да ги изхвърляш в цетните кофи, но  самите лекарства, все още никой не е задължил аптеките да ги вземат обратно и да ги обезвреждат (понеже се водят опасен отпадък).
Момичета, ето линк към един екоконкурс за ученици, ако някой има по-големи деца, де Simple Smile
http://www.bulecopack.com/showpage.php?PageID=141

# 627
прекрасна тема, не съм я видяла до сега, започвам да чета.

по-съществения ми принос към опазване на природата до сега,
е че отгледах второто си дете без памперси ( те бяха само до 4-5 месец, като редувах с многократни пелени, тип тензух+гащи.)
а това са коледни и великденски играчки-крушки, при това продадени само на благотворителни базари. както и украсени стари фаянсови плочки ( става и с парчета от ламиниран паркет)

https://picasaweb.google.com/DECOUPAGEfromANNE/Easter2010#5454656759437520546

https://picasaweb.google.com/DECOUPAGEfromANNE/ElektrikLampsForC … RgCPCU_bWJ4u7MXQ#

https://picasaweb.google.com/DECOUPAGEfromANNE/ElektricLamps#

иначе събирам разделно. сърцето ми се къса, като гледам разпиляните по улицата брошури на хр. вериги  Confused

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 06:18 от Анe

# 628
http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2011/04/05/1070761_gorichka_s … pod_imeto_mikser/

За някой може да представлява интерес горният линк.
  Днес четох нещо, което ме озадачи: че супермаркетите ще въведат цена за найлоновите торбички и после ще си ги изкупуват обратно макар и ползвани или скъсани  newsm78 Нали идеята е да намалим употребата им и съответно производството им  Thinking
  Хич не ми се връзва това със зелената идея.
  Тези дни бях по Австрия и други красиви страни и за сетен път се убедих, че нашата страна е приказна  Heart Eyes Само трябва да го осъзнаят повече българи и да започнат да работят за Родината си, а не да плюят само безплодно  Crossing Arms

# 629
Clivia, това от няколко дни е въведено в Пикадили.
Купуваш си торбичка за 0.05ст., следващият път я връщаш на информация. Те ти връщат стотинките и прибират торбичката за рециклиране.
Аз обаче съм инат, пак не взимам торбички за еднократна употреба, карам си с платнените.

Общи условия

Активация на акаунт