Любимо кухненско пособие

• 4 385
  • 37
  •   1
Отговори
Имате ли любим кухненски уред/аксесоар/пособие?

Laughing

Забелязах, че няма зимен ден в който да не използвам сокоизстисквачка - ръчна, пластмасова,
най-обикновена. Ползвам я за фреш от портокал и ми е любима.

Имам си и любима чиния - порцеланова със зелени краища - нищо особено, но  Heart Eyes

Баща ми например има любима лъжица и с друга не яде  Laughing

# 1
  • под тепетата
Една проста дървена лъжица , с която бъркам манджите и един танур от сестра ми.

# 2
Какво е танур?    newsm78

Последното ми любимо    Mr. Green   е кухненския робот...всяка вечер с огромен кеф си кълцаме салатата от зеле и моркови там...
Иначе съм маниачка на кухненски пособия,инструменти,чинийки,купички,формички ...абе , всичко ,което е за кухня,ако може да го имам...    Laughing   

# 3

Последното ми любимо    Mr. Green   е кухненския робот...всяка вечер с огромен кеф си кълцаме салатата от зеле и моркови там...

Аз си купих блендер и общо взето зелето и морковите ми стават накълцани на дребно  Crossing Arms
Предполагам кухненският робот си има приставки за кълцане, но уви моят блендер няма  Crossing Arms и винаги много се чудя преди да го ползвам, че е стъклен, тежък и труден за миене ...  Crossing Arms

# 4
  • Czech Republic
Имам много пособия, но най-използвани са кухненското кантарче, ръчния миксер,  дъските за рязане (имам 2 стъклени и 2 дървени - всяка за нещо), ножовете и картофобелачката (имам я от 10 години и не е мръднала). Имам си и едни любими сребърни лъжички за чай, както и много сладки френски чаши за чай и кафе (по 2) с черна и бяла котка. Робот почти не използвам... Blush

# 5
Аз си обожавам направен специално за мен  нож.Трудно се справях преди с обикновенните за десняци ножове.

# 6
  • под тепетата
Краси и аз не знаех и не бях чувала какво е танур - в Габрово на дървена кръгла дъска казват така.Понеже ми е оттам и продължавам да си я наричам така.
 Тук ще ми е интересно да се включи Джемма !

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 15:49 от bilqna_69

# 7

Последното ми любимо    Mr. Green   е кухненския робот...всяка вечер с огромен кеф си кълцаме салатата от зеле и моркови там...

Аз си купих блендер и общо взето зелето и морковите ми стават накълцани на дребно  Crossing Arms
Предполагам кухненският робот си има приставки за кълцане....
Да,има различни метални приставки-ножове,за различно нарязване и накълцване.
Морковите стават като настъргани на ренде...
и зелето е като настъргано,но малко по-дребно...
Краси и аз не знаех и не бях чувала какво е танур - в Габрово на дървена кръгла дъска казват така.Понеже ми е оттам и продължавам да си я наричам така.
 Тук ще ми е интересно да се включи Джема !
Абе ,гледам ,че си от Пловдив... Laughing и аз тук живея ,пък таз дума нещо хич не съм я чувала...
И на мен ми е интересно кое от колекцията на Джема й е любимо...   Laughing

# 8
О,доста неща са,ама най-напред се сещам за силиконовите ми форми-мъфинени,за кекс и кръгла-супер много съм доволна от тях.Тази тенджерка,новото ми тиганче на SKK,една стара износена картофобелачка-колкото и нови да си купих ряпа да ядат-не могат да се мерят с нея.Също тези чаши за крем,това плато ми е новичко-много си го харесвам.От тези също съм много доволна.Две йени с капак на Симакс също често ползвам.
А...сетих се,плочата ми на Таурус-супер попадение. Peace
Ако се сетя за друго ще се включа пак.

# 9
Един голям нож на тефал, белачка за картофи, огъваща се дъска за рязане, чугунена тенджера, където правя най-вкусните боб и печено пиле, една плитка тенджера с похлупак и откачаща се дръжка, която става хем за огън, хем за фурна. Инцидентно ползвам, но много си обичам формичките за бисквити, а най-използвания уред е електрическата кана.

# 10
  • Балчик
 Тук ще ми е интересно да се включи Джемма !

smile3534

Най-любими са ми кукърът, хлебопекарната, едно приспособление за нарязване на яйца на кубчета, мелачката за отпадъци ( която се развали наскоро и съм повече от нещастна), сачът.

Всичко останало, което имам също ми е много любимо. Laughing

# 11
На мен си ми е само един - Блендерът, който имам от 7 години Heart Eyes. Не искам никога да ме оставя, защото и аз никога няма да го оставя! Mr. Green

# 12
Любимия ми уред е кафе машината и едни чашки за кафе.Иначе другите уреди (а толкова излишни имам Blush) ,са ми просто за улеснение в готвенето.

# 13
  • варна
Имам много пособия, но най-използвани са кухненското кантарче Peace

# 14
Сатъра  Twisted Evil Владея го почти до съвършенство.

Общи условия

Активация на акаунт