Отговори
Напоследък все по-често виждам препълнени заведения за бързо хранене с деца, за които е  ужасно важно да се хранят здравословно, а повечето от подрастващите ядат Макдоналдс, шоколади, баници и т.н.

Добре е, че все повече родители обръщат внимание на този факт и се стремят да контролират храненето на децата си, стремят се към здравословното такова, което да стимулира правилното физическо и умствено развитие на детето.

Лично аз съм чела доста по този въпрос и наблягам най-вече на плодове, зеленчуци, мляко, зърнени продукти, чисто месо и така наречените функционални храни, които са разработени специално за деца и в които липсват всички онези ... мононатриев глутамат, натриев нитрит, ГМО, глутен, оцветители, соя и т.н.

Как е при вас?

# 1
справяме се някак.

от бебе е научен на плодове, но не може да се размине и с "боклуци"

# 2
  • в очите на дъщеря си
Хапваме ги , но в умерени количества, но не може без тях защото всяко второ дете яде боклуци.

# 3
Определено много трудно. И най се дразня когато упорито отказват да им купя например натурален сок, а искат сокче от 10 ст. #2gunfire. Аз обаче не отстъпвам и баткото вече знае, че боклуци не купувам Naughty

# 4
  • София
Ей не се спря с тези функционални храни зна4и! Аман ooooh! Докога ще обикаляш форумите с реклами на салам с моркови? А бан де?

# 5
  • София / Пловдив
Ей не се спря с тези функционални храни зна4и! Аман ooooh! Докога ще обикаляш форумите с реклами на салам с моркови? ....

Това ли било? Тъкмо щях да питам що е то "функционални храни"  Laughing

# 6
  • Ямбол
Че какво му е лошото на шоколада?
А на ГМО? Соя?

Всички храни са функционални, все изпълняват някаква функция - да те нахранят, да ти доставят удоволствие и т.н.

А как се справям ли? Не се вторачвам много, но и не стигам до крайности.

От профила на автора ми се струва, че или има параноя, или си е проста недодялана реклама.

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 07:59 от Лилянa

# 7
Много лесно се справям. Не й ги давам и съм я научила и тя да не ги иска, а също и да не обръща внимание, че другите ги ядат. Не е кой знае какъв зор.

# 8
  • София
Избягвам да давам кофти храни. Ако все пак се случи, обяснявам защо не са полезни и т.н.
Надявам се да успея да ги обуча  Peace
За моя радост и двама обожават плодове и зеленчуци  Crazy

# 9
 Какви са тия функционални храни?
 По темата - справям се някак. А и  от Макдоналдс на два- три месеца веднъж нищо няма да и стане. Впрочем, тя не обича и такава храна, както и каквато и да е друга. Яде само две три неща, и за щастие те са що годе здравословни.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 09:53 от Iris04

# 10
Какво му е на глутена, че е сложен в опасните добавки  newsm78

# 11
  • софия
И аз заради глутена се включих, не му виждам проблема, ако няма непоносимост. Аз ограничих дъщеря си това лято от зрънчовци и тем подобни простотии с разсейване в друга посока и сладолед. Калоричен , некалоричен , но предпочитам да го яде вместо пици, фурнети и т.н. смески за прасета.

# 12
справяме се някак.......но не може да се размине и с "боклуци"

И при нас е така в общи линии. А и да контролирам покупките за в къщи, в училище не мога да му стоя стражар. Сигурна съм, че там си купува и чипс, и зрънчо, и ,,ледени,, сокчета.

# 13
  • София
..... вместо пици, фурнети и т.н. смески за прасета.
Joy
По темата:  Mr. Green промивам им мозъците. Саламите също слагам в графа "вредни", независимо дали са с моркови или с друг зарзават.

# 14
Справяме се някак - имам късмет, че и двете деца обичат плодове и зеленчуци и с тях компенсираме, т.е. другите деца си купуват зрънчо/чипс, а ние праскови или малини ... Отвреме/навреме купувам и аз боклуци, за да знаят какво е и да не се нареждат като гладни при другите, а и да не е нещо съвсем забранено и като отиде в училище да яде само това (както децата на една позната, която беше изключила всички боклуци от менюто на децата си, но като тръгнаха сами на училище джобните им отиваха за чипс/пица/кока-кола и т.н.).

Общи условия

Активация на акаунт