Отговори
# 45
  • София
Позволявам да яде всичко, което му е вкусно. Естествено в нормални кол-ва. Ама и той рядко повече иска...Отделен е въпроса, че въобще не си пада по сладкото, за разлика от майка си. Crazy

# 46
все по-трудно става. Колкото повече детето прекарва навън с други хора, толкова по-лесен е достъпът до боклуци. В училище имат списък с приемливите, неприемливите и препоръчителните храни, които да им даваме за лънчбокса. Е, днес приготвих домашни питки със сирене, макарони със сос, моркови и ябълки. Върна ябълките и морковите. А това са най-предпочитаните от него досега плод и зеленчук! Отсега си е поръчал донатс за рождения ден, защото иначе не дават да се ядат в училище. Постоянно се разправям с хора, които му дават шоколадови яйца, бонбони, предлагат луканка и купешка лютеница, сок 100 процента уж....

и пак не е от личен пример, защото нищо от изброените не се купува вкъщи, постоянно готвя, пека, меся нещо, ям непрекъснато плодове  пред тях, не забранявам изрично почти нищо освен газирано, но искам вредностите да са рядко разнообразие, допълнение, не да заместват качествената храна. А ето че вече изпитвам сериозни затруднения. Говоря за големия син, малкият засега яде доста неща, а и се оставя да бъде убеден с приказки.

# 47
Купувам всичко, което пожелае. Не съм ограничавала храната, не се и вманиачавам по "полезните"храни. От Макдоналдс основно сладолед. Картофите и сандвичите, колкото пъти сме купили, сме ги изяли ние. Шоколад хапва по 1 парче. Солети се мотат с дни, докато ги хвърля. Пица яде рядко, чипс не купувам, кола обича, но пие на 2 месеца по глътка ако сме в заведение.
Това, което наистина хапва е супа и ориз.
Много обича пържени филии, но правя рядко, за да не прекалявам.
Напоследък откри корн флейкса.
Всяко нещо с мярка е съвсем на място.

# 48
Дъщеря ми яде много плодове и ги предпочита пред "сладките" неща. Не иска да яде и традиционните десерти като мляко с ориз,грис,нишесте и т.н. Единственото сладко,което яде с удоволствие е шоколад и сладолед,но не ги смятам за вредени в умерени количества  Naughty На площадката няма как да я предпазя,неприятна ми е гледката на деца около 2 години ,тръгнали на игра,а не спират да разнасят солети,бисквити и т.н. Не ме притеснява,че ще изяде 1 пакет пуканки,а че този пакет ще развали обяда,или вечерята и (злояда е  Tired) Не вярвам да има деца,които не ядат изобщо "боклуци".Няма и как напълно да ги ограничим от тях. В яслата за следобедна закуска всеки петък дават "Барни' и натурален сок в кутийка  ooooh! няма какво повече да кажа  Crossing Arms

# 49
Не вярвам да има деца,които не ядат изобщо "боклуци".
Защо  newsm78
Има всякакви деца и всякакви ситуации. Аз познавам две семейства (а съм убедена, че има десетки подобни, дори да не ги познавам лично), които държат детето им да е вегетарианче и дори в детската градина са се погрижили за него да има специално вегетарианско меню.
На практика човек ако иска, всичко може да ограничи и на всичко може да си научи детето.
Предполагам изказването ти по-скоро значи "Не вярвам да има майки, които са чак толкова стриктни, че да не дават въобще никакви боклуци на децата си".

# 50
Да наистина може и да има много стриктни родители и ще се радвам да е така!  Peace

# 51
Ако й се даде, дъщеря ми ще яде непрекъснато. Затова се ужасявам вечер като сме навън и започнат от всички страни да се носят солети, зрънчо, сокове... По едно време й носех специално нарязани плодове в чашка, но детето си предпочита тестени неща и ако има солети наоколо винаги ще вземе от тях. Единствено динята ни спасява. А и ми е кофти, че мога да донеса достатъчно количество, че да предложа и на другите деца.

Единствените джънкове, с които я запознах лично и не смятам, че са особен проблем, ако не стават ежедневие, са солети и обикновени бисквити.

За справянето - ми, много ми е трудно, гледам да отвлека вниманието, към нещо интересно (кучета, котки, играчки). Ако не помага, директно я вдигам и отнасям нанякъде, за да се кротне. Този номер обаче няма да минава много дълго още. hahaha Вкъщи нямам проблем, защото вредните неща са прибрани и не се вадят пред детето.

# 52
Добре бе, как така ядат децата по площадките, това не мога да си го обясня- пипат пясък, люлки, катерушки и със същите тези ръце пъхат в устата си солети и бисквити  Shocked

Не съм вманиачена, не смятам солетите, бисквитите, сладоледа и шоколада за чак пък толкова вредни.

# 53
  • софия
Трудно се справяме.Каквото и колкото зависи от нас го правим,в смисъл,че не купуваме и не ядем такива неща вкъщи.Но.........................................навън е друга работа.Едвам одържам фронта,дори не всеки път успявам,когато се появят в парка дечица със чипс,захарен памук и тн.

# 54
  • София
Добре бе, как така ядат децата по площадките, това не мога да си го обясня- пипат пясък, люлки, катерушки и със същите тези ръце пъхат в устата си солети и бисквити  Shocked

И аз се чудя на това и никога не съм го позволявала, но хора всякакви. При нас имаше майки, които оставяха децата си да ядат солетите и зрънчото, разпилени по земята, а мен ме упрекваха, че съм била прекалявала.  Confused

По темата - трудно. Като беше малка, много ми се искаше да не познава вкуса на шоколада, зрънчото, кроасаните и безалкохолните до поне 2-3-годишна, но това е мисия невъзможна с всички тези ядящи непрекъснато на детската площадка деца. Между децата, с които израстна дъщеря ми, нямаше такива, чиито майки да ги ограничават откъм каквото и да било. А е ужасно трудно да ограничаваш, при условие, че детето гледа как другите ядат.

# 55
Хммм, тук в последните страници ми се струва че пишат родители, които не са си пращали детето на ясла, градина.
Защото там пък съвсем не могат да ги ограничат в това, което им дават. Разни салами, пържени филии, сухи пасти, вафли и т.н. от сорта неща.

И да, децата ядат по детските площадки и то масово.
Но е въпрос на навик и повторения, за да разбере точно твоето дете, че там е място за игра, а не за хранене.

# 56
Хммм, тук в последните страници ми се струва че пишат родители, които не са си пращали детето на ясла, градина.
Защото там пък съвсем не могат да ги ограничат в това, което им дават. Разни салами, пържени филии, сухи пасти, вафли и т.н. от сорта неща.

Напротив, детето ми ходи на градина. Яде почти това, което и в къщи. Да, и аз съм грешна, правя пържени филийки и в къщи, че и мекици  Mr. Green Храната в градината си е добра, супи, готвено...не мога да си позволя да стоя в къщи и да я гледам в саксия. По площадки не ядем, това за мен е отвратително, хапва един сладолед между градината и площадката, там играе. Вечеря в къщи, всички заедно. Ненавиждам храненето навсякъде, има си маса за тази цел  Peace Държа да ги приуча и към този навик, в къщи никой не яде на крак.

# 57
  • София
Не се задълбавам много. Естествено, че не ми е все едно, но не съм убедена, че и плодовете и зеленчуците са толкова плодове и зеленчуци.. поне от времето, в което ние сме консумирали такива, като деца.
За мен всяка крайност е вредна, всяка. А на тази тема родителите често изпадат в такива. Wink

# 58
  И моята дъщеря яде всичко откакто се е родила, пък особено по площадките, не спира да се тъпче със солети и зрънчовци. За мое най-голямо щастие изобщо не обича сладко поне засега, понеже аз всекидневно изяждам голямо количество сладки неща и и  ги предлагам непрекъснато, тя винаги ги опитва и изплюва след това.
 Единственото, което съм забранила да и се дава от вредните храни е чипс, защото имахме неприятна случка с натравяне от такъв или непоносимост, към някакъв консервант в него и внимателно дебна с какво я черпят по площадките! Wink

Все едно ние,като сме били деца, не сме яли "боклуци", но  тогава никой не говореше за "Здравословно хранене", както в момента е модерно и какво "здравословно хранене", като дишаме най-мръсния въздух, ей за това трябва да се помисли повече, възрастните си хапват,каквото им е вкусно и никой не може да ги накара да хапнат нещо,което не искат,защото било здравословно, така е и с децата! Wink

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 11:05 от somebody

# 59
все си мисля, че преди 20-30 год всичко е било една идея ако не и повече по-здравословно; дори кренвиршите бяха "от месо"; пилето не пълно с антибиотици и да смърди на риба; дори бозата беше истинска, а не като сега от остатъци от пасти и какво ли още не изкуствено; но това е една отделна тема.
и аз ограничавам, но на моменти, мойто дете е слабо и не толкова ящно и гледам да тъпча особено след детската градина, защото съм сигурна че там не яде; а след  детската къде сме на площадката.

Общи условия

Активация на акаунт