Отговори
# 390
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
овесените ядки е добре да се дават с порт. сок или друга течност, а не с мляко, защото съдържат желязо, а калцият в млякото блокира усвояването му.

моето дете не яде нито месо, нито риба.
нито смлени,нито накъснаи - по никакъв начин. плюе се веднага, ако се обърка да глътне и повръща.
нито се моля, нито ми е дерт.
аз като дете ядях месо (а бях злояда по принцип) и на 16г. спрях месото и повече никога не съм опитала.
та съм оставила детето само да реши кога да започне да яде месо.

# 391
  • Sofia
Да се отчета за срещата си с директорката по повод почерпките. Ще издаде заповед за забрана. Ядоса се основно на изявлението на учителката, че дава вафли вместо и като допълнение на закуски. Каза, че всички са наясно, че това е забранено и се подписват всеки ден под менюто, което се дава. Това е общо взето, чак не очаквах толкова остра реакция от нейна страна.

Допълвам се- получих отговор на питането си в РЗИ. Най-общо се забранява такава практика- даването на външна храна вместо закуска и прочие цитати от наредбата. Разрешението на храна, внесена от родителите е компетенцията на Агенцията по безопасност на храните. Там официално запитване не съм пращала, но по телефона една госпожа се развика директорката на ОДЗ-то да си влезела в правомощията и да забрани тая работа. Надявам се въпросът да е приключен.

# 392
  • Куциндрел
Да се отчета за срещата си с директорката по повод почерпките. Ще издаде заповед за забрана. Ядоса се основно на изявлението на учителката, че дава вафли вместо и като допълнение на закуски. Каза, че всички са наясно, че това е забранено и се подписват всеки ден под менюто, което се дава. Това е общо взето, чак не очаквах толкова остра реакция от нейна страна.
Разбира се, че ще се ядоса и ще вземе мерки, защото една проверка отвън ще й подпали чергата заради внасянето на храна.
Виж колко лесно се решават някои неща. Peace

Общи условия

Активация на акаунт