Отговори
# 375
Аз като човек, който се храни доста здравословно никога не съм разбирала напъните да няма сол, захар, бяло брашно, джънк от време на време...
Вярно е, че времената, в които живеем е направо невероятно да не се яде понякога нещо вредно, самата аз си го позволявам, просто разбирам, че крайностите по отношение на храненето са по-вредни от изяждането на някакво количество не толкова полезна храна.
Всяка крайност е вредна повече от табуизираното.

Моето дете много ме радва с киселото мляко, макар че и за него може да се прочетат недотам ласкави отзиви за влиянието му върху човека след навършването на 3-годишна възраст.

# 376
  • Варна

Всяка крайност е вредна повече от табуизираното.

newsm10 Аз пък използвам - прекаленият светезц и Богу не е драг Wink Това важи за всичко Simple Smile

И пропуснах - прясно мляко пък изобщо не пие, освен с какао Grinning Яде го с топчетата, или на попара (със захар или мед) Mr. Green Та ние тази дневна консумация на мляко си я набавяме главно от обсъжданото кисело мляко Grinning Убий ме и аз не мога да пия ей така чисто прясно мляко... ooooh!

# 377
  • Куциндрел
Моето яде киселото мляко без захар, но не го яде всеки ден. Не иска, същото е и с плодовете. Има дни, в които яде по 3 ябълки или по 2 кофички кис мляко, но след това не иска по една седмица от тях.
Но пък сирене яде всеки ден. Месо, ако може, ще го яде и за десерт. hahaha
Съобразявам се с вкуса на детето.

# 378
Аз като човек, който се храни доста здравословно никога не съм разбирала напъните да няма сол, захар, бяло брашно, джънк от време на време...

Не говорим от време на време, а за това, че учат децата, че млякото се яде със захар. Много са децата, които заради подсладени такива храни, минават само на сладко. Поне около мен това виждам.
Иначе в никакъв случай не съм крайна, яде всичко.

ca_sky, задължително ли е да е кисело. Както писах в другите дни пие по чаша прясно мляко (за чай е чашата, която е 350 мл, даже една идея повече). Отделно в сутрешните/следобедните закуски има мляко.
Чак пък толкова мерене на грамчета... Simple Smile

# 379
Мисля ,че първата вафла привлича повече към системно ядене на сладко
отколкото кисело мляко със захар.
На мен подсладен крем,мляко с ориз,кекс не са проблем,че ги яде.Ако ядеше
тях и искаше вафли,бонбони,шоколади или само последните ми се вижда проблем.
Както и засищането с чипс,пуканки,царевички и не яденето на питателна храна.Не
ми е проблем ,че се е нахранил и после изял 10 пуканки или половин вафла.
Дори кросан не иска за закуска.Кифла с мармалад по яде.

# 380
  • Варна
Не, важното е да е мляко Wink Този път аз не съм дочела Wink

Но децата още преди ДГ са научени или не да го ядат сладко. И едно подобно действие означава, че просто повечето ще спрат изобщо да го ядат. А пък за десерт съвсем Grinning Wink

П.П. А около мен важи това, че кисело мляко изобщо не ядат Grinning Ама това е съвсем друга тема Grinning
И аз мляко в баницата не го имам за дневна доза мляко... А десерта им със сигурност не е 350гр Grinning Wink

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 20:53 от ca_sky

# 381
И аз мляко в баницата не го имам за дневна доза мляко...

Овесените ядки ги накисвам в 250 мл за една порция.
В шейк с банан също 250 мл.
За гриса 200 мл мляко + отделно сирене.
Панакотата пък е само мляко (в нея слагам мед Peace).
Таива закуски имах предвид Simple Smile Като се добави и сиренето (на филия, със салатата, в пълнени чушки - печени или сурови, "солен сладолед" им казва), направо си идва дневната доза, дори да не е пила/яла мляко конкретния ден.

# 382
  • Варна
А аз не говорех в нас, а в ДГ Wink Тази ДГ взе да ми писва. И мисля, че са малко тези на които лъжицата захар им е проблем. Повечето предпочитат това мляко да бъде изядено, отколкото неизядено без захар...

Я кажете децата ви ядат ли месо и ако не карате ли ги насила. На мен това ми е проблема Mr. Green

# 383
Стига с това прясно мляко. Повече от вредно е да се консумира прекомерно.

# 384
А аз не говорех в нас, а в ДГ Wink

Опс, извинявай, понеже моето излезе отдавна от градината и вече за други работи си мисля Blush

За месото, моето е добро прасенце, хапва всичко. Като малко в огормни количества, до 3г. особено, и по 2 бутчета гълташе. Сега по-кротко го дава, но като цяло, ако може на всяко ядене да има месо, най-добре. Миналата седмица бях направила зеленчукова супа, наяде се и рече - много добре ти се е получила супата, само една забележка имам - нямаше месо  Crazy
Моят съвет е да не насилваш, но и да не даваш заместители. Т.е. каквото има за вечеря, това е, ако иска да яде, иска, ако не - не.

# 385
И ние като Човечето по 1-2 пилешки бутчета,пилешки пържоли около 300гр. на ядене,
Правим домашни мезета и там е кипра,заешко също яде,пача -повече месо,малко бульон
и само малко сол,мозък и език също яде.Дроб/чета не яде.Кусва ги,но до там.
Всъщност наблягаме на парче месо,а не на мляно месо.Кюфтетата също са от
домашна кайма ,но са по-рядко от манджите с месо.Аз готвя доста.Свикнал е на домашна
храна.На вън не харесва храните.Не давам и междинки -солети,бисквити..само
плодове.Така си е свикнал.Ама при тези количества как и да му се дояде.
Салами почити не ядем.

# 386
  • Варна
много добре ти се е получила супата, само една забележка имам - нямаше месо  Crazy

Joy Яко hahaha hahaha hahaha

Моят пък нищо не иска Sad Варено месо (в яхнии и супи) се яде с голямо молене и уговорки и то по-скоро опитване - 1-2 малки парченца. Печено малко повече, ама пак с молене. За рибата вече направо си насилвам, ако дълго се опъва. По принцип съм много против това, защото най-често подобно насилие създава отвратителни спомени (аз имам такъв от грис и до ден днешен не искам да го виждам), но пък и как изобщо няма да яде риба дори и малко Sad Доброволно яде луканка (въпреки, че понякога и от нея е отказвал) и кюфтета Laughing Но за кайма мога да кажа, че яде където и да е пъхната...ама само с едната кайма Confused Има доста мнения по въпроса, че щом не искал значи организма нямал нужда...ама все още не ми се ще да го повярвам това Confused От къде е тази любов към постното не знам... Ако няма месо яде почти всичко Crossing Arms

П.П. До такава степен съм се отчаяла с това негово месо, че чак съм се замисляла дали да не му го пасирам, че да не разбира Mr. Green Ама той е на 6, как ще му пасирам манджите Crossing Arms

# 387
  • Куциндрел
ca_sky, щом яде кайма,  можеш да му мелиш месото и готово. Рибена супа няма ли да яде?
Ние избягване пилетата, основно яде свинско/телешко и риба. Много обича риба от консерва. Crazy

# 388
  • Sofia
И моите са много млекоядни. По 300 гр кисело+ поне 200 мл прясно на ден изяждат/изпиват. Ако ги оставя могат да живеят само на мляко неограничено време. Кой какво прави, аз пазарувам мляко и непрекъснато съм в стрес да не свърши, че настава страшна драма. От бебета до сега 100 пъти съжалих, че не си взехме една крава да си я гледаме на балкона.  Mr. Green Прясно не подслаждам, киселото го ядат всякак според настроението - с мед, с конфитюр, с бисквити, с плод, без нищо...
Месо до скоро отказваха категорично всякакво, освен кайма. Сега се лъжат от време навреме по някоя хапка, но пак предимно кайма ядат. Според мен просто ги мързи да дъвчат. Защото примерно сандвич с варено пиле, където пилето е накъсано на много малки късчета ядат с удоволствие. А от пилето с ориз ядат само ориза.  ooooh!  Риба поне ядат с удоволствие всякаква, включително всякакви морски гадини.  Sick Никога не съм ги карала насила да ядат нищо. За плод примерно може да се опитам да ги излъжа нещо, да ги убедя (и то докато бяха по-малки, сега отдавна няма нужда), но не и да ги насилвам.

# 389
  • Северозапада
Моят пък нищо не иска Sad Варено месо (в яхнии и супи) се яде с голямо молене и уговорки и то по-скоро опитване - 1-2 малки парченца. Печено малко повече, ама пак с молене. За рибата вече направо си насилвам, ако дълго се опъва. По принцип съм много против това, защото най-често подобно насилие създава отвратителни спомени (аз имам такъв от грис и до ден днешен не искам да го виждам), но пък и как изобщо няма да яде риба дори и малко Sad Доброволно яде луканка (въпреки, че понякога и от нея е отказвал) и кюфтета Laughing Но за кайма мога да кажа, че яде където и да е пъхната...ама само с едната кайма Confused Има доста мнения по въпроса, че щом не искал значи организма нямал нужда...ама все още не ми се ще да го повярвам това Confused От къде е тази любов към постното не знам... Ако няма месо яде почти всичко Crossing Arms
На приятеля ми брат му не яде месо, ако не е смляно. Супа с пиле не яде, но супа топчета - да. Картофи с месо - не, мусака - да. И аз не виждам проблем, ако купуваш месо и го смелиш на кайма. Виж за готовите кайми не съм сигурна какво, освен месо, съдържат.

Общи условия

Активация на акаунт