Отговори
# 15
  • София / Пловдив
....
Всички храни са функционални, все изпълняват някаква функция - да те нахранят, да ти доставят удоволствие и т.н.....

Laughing Ей това обяснение най - много ми допадна!

Както казва един приятел, който е лекар: "Няма вредни храни, има вредни количества".

# 16
На мен също лекар ми е казвал, че шоколада е полезен, а има доста изследвания които доказват това. А той също бе включен от авторката във вредните храни?!

# 17
  • София / Пловдив
На мен също лекар ми е казвал, че шоколада е полезен, а има доста изследвания които доказват това. А той също бе включен от авторката във вредните храни?!

Мда, за сметка на салам с моркови  Crazy

# 18
А това какво е? Явно аз съм непросветена, ама наистина не съм в час

# 19
  • Бургас
Предполагам става въпрос за "детския"салам Сачи с моркови.

# 20
....
Всички храни са функционални, все изпълняват някаква функция - да те нахранят, да ти доставят удоволствие и т.н.....

Както казва един приятел, който е лекар: "Няма вредни храни, има вредни количества".

Определено,това е и моето мнение!!

# 21
  • София
Лесно се справям. Моето дете не обича сладки неща, освен натурален шоколад, който хапва, когато купя. От другите вредности яде от дъжд на вятър. Само соковете са й слабост, а също и студен чай, който не знам дали спада към вредните напитки.

Когато ми се затръшка, че иска разни боклуци й казвам, че ще й опадат зъбите! Тя има наблюдения върху едно дете на 4 год. с извадени 3 броя предни горни зъби вследствие на безогледно ядене на бонбони (зъбите на детето започнали да се ронят). И много я е страх да не се наложи да й извадят и на нея зъбче.

Веднъж в месеца, максимум 2 пъти, я глезя с детско меню от Макдоналдс или Бъргър Кинг.

# 22
В това може да има някаква истина единствено за черния шоколад, другият едва ли е много полезен.
....

Определено,това е и моето мнение!!
Аз пък смятам, че има и вредни храни и вредни количества! Simple Smile

# 23
  • София
Напоследък все повече не се справям. Всеки път като види друго дете да яде нещо в градинката отива и си иска. Или иска от мен. В повечето случаи отказвам, но не винаги успявам да го избегна.
С времето все повече налита на сладко за мой ужас. Плодове яде много, но не ги приема като взаимозаместими със сладките неща.

# 24
  • Шумен
Гледам максимално да ограничавам вкъщи и навън, когато са с мен. Разхожда ли ги баба им и пръчки ще си хапнат и рибки (едни гризки с такава форма обожават ги) пък може и някоя вафла или барни да намажат и сок или студен чай. Е не ги комбинира, но като ходят да пазаруват (любима дестинация за разходка с баба) винаги им взима по нещо. В това отношение свекър ми е по-добър купува или носи само банани  Simple Smile А чая който аз им правя им допада повече, но кога ли ще се усетят че им го наливам след като изстине (запарвам им билков чай с мед) Laughing

# 25
И моят син обича плодове, зеленчуци и супи, но обича и вредните храни. Всеки ден е борба да се разминем с поредният боклук, докато един ден детето ми се провикна в магазина; "Искам да ми купиш боклуци, моля!"

# 26
 Малки сме....справяме се  Mr. Green Предполагам като тръгнне на училище няма да се разминава с така наречените боклуци. Нямаме почти никакви категорични забрани за нещо с изкл на алкохол, газирани напитки и кафе...и той и не проявява мераци към тях де  Crazy... но да- обича и шоколад и жилирани бонбони...и не му ги отказвам категорично. Яде плодове и зеленчуци в промишлени количества и особено сега лятото рядко се сеща за бонбони, но зимата се случва, когато пие гадни лекарства и за награда му давам бонбон жилиран- също не смятам, че е голяма драма. Не обича гризки и всякакви такива, но когато случайно му се прияде предлагам плод или зеленчук...ако отново каже , че иска да му купя гризки му купувам- защо да му насочвам вниманието към тях...но той за сега два пъти е искал гризки и само ги опитва и толкова. В крайна сметка аз да не съм яла само био продукти. Ще стане ученик и се надявам да успея да го науча, че няма забранени храни- просто има такива, с които не бива да прекалява. А салама с моркови  Joy преди всичко си е салам  Crazy

# 27
  • София
Контролирам по най-простия възможен начин - не ги купувам, не ги внасям вкъщи и никой не ги яде. Сега ако и градината се включи в този метод на контрол цена няма да имат, но като им гледам менюто все се промъкват неодобрени от мен неща.
Впрочем тъй наречените функционални храни също приобщавам към групата на боклуците - салами, Данонино и Киндер-боклучета...По-добре да си изяде меото в манджата, отколкото салам. ПО-добре чаша кисело мляко с плодове, отколкото Данонино.

# 28
Хмм, какво ще рече "вредни"?
То и месото е бъкано с антибиотици, млякото не е мляко, зеленчуците са бог знае от къде, пръскани с какви ли не боклуци и химикали и т.н.
Дали ще изяде половин пакет злънчо, вафла, или близалка...или изброените по-горе "здравословни" храни...вече няма особена разлика.

Дъщеря ми яде всичко, в подходящите количества.
Давам и и царевични пръчки, и шоколад, и вафла и каквото друго може да се сети човек. Поради простата причина, че ще отхапе 1-2хапки и ще е до там с яденето.
Но пък си има други правила, че преди хранене не се ядат подобен род боклуци, както и на закуска или вечер преди лягане. Тоест остава малко време в което може да се сети евентуално да поиска подобно нещо.

# 29
  • София
Успявам да се справя горе долу, защото рядко им купувам. Те и двамата вече (не знам дали от възрастта или от моите постоянни обяснения, че зрънчовците и вафлите са вредни), но все по - рядко искат, въпреки че на площадката децатаоколо тях ядат от сутрин до вечер.

Общи условия

Активация на акаунт