За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 517
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Открихме си позичката за по-дълго спане през деня - по корем. Иначе ми спинка за по 15-20 мин, а така откарва по час и даже вчера 2.30 следобяд Party
Вие излизате ли навън при вятър - не много силен ?
Към консултантите колко време може да продължи това с намаляването на кърмата след обяд. Това продължава повече от 10 дни . Вече към 2-3ч. през деня почти винаги намалява, и добре че за следващото хранене имам малко изцедена. Мога да изцедя единствено вечер /рано сутрин/, когато сме направили по-дълга пауза със спането и то не повече от 20-30мл , а през деня не повече от 10мл. след хранене. Нормално ли е по толкова малко да изцеждам?
   Колко голяма нощна пауза имате? МОже ли да ми напишеш ориентировъчно в кои часове се храните и едната или и двете гърди предлагаш. Откога е такова положението и имало ли е някаква промяна малко преди това. Обикновенно ако паузата нощем е голяма, може да се появи подобно нещо с недостатъчно кърма денем. Варианта е или просто да си кърмиш по-начесто късният следобед или да включиш едно кърмене или изцеждане през ноща, като по този начин ще се увеличи и кърмата денем. След трети месец вече няма излишъци на мляко и се произвежда точно колкото се изпразва от гърдите, така че е напълно нормално да не може да изцеждаш нищо след кърмене, особено ако не си цедила рутинно преди това.
   Възстановяване на цикъл да имаш?

# 421
И Любо яде 180мл. АМ, то всъшност, толкова е водата, но като го разбъркам става повече. Хапва и плодови пюрета от около седмица и малко. Давам му по половин пюренце на хип сутрин.

# 422

И аз направо се стреснах като видях колко коса ми капе след баня. Даже вчера малкият нещо се давеше, кашляше и аз си помислих, че пак е проимал хрема и това го мъчи, а като се изака видях един дъъълъг  косъм в памперса.
И при нас се случи същото днес Embarassed

# 423
АЗ пък не виждам нищо обезпокоително в това,че детето ми не ака цяла седмица. Както има хора с лениви черва - те явно и като бебета са били такива,само дето са тормозени с разни термометри или сапуни. Ако бебето се чувства нормално и не изпитва дискомфорт, както и ако след като се изходи изпражненията са меки...явно няма проблем...
Жени, много се радвам, че вече сте добре..точно днес си мислех за малкия сладур - как е...  bouquet
За косопада си спомням че бях чела една статия в която се казваше че било нормално - един вид цялата коса, която не е падала по време на бременност поради засилените нива на някои хормони, сега падала и това било естествено ...

# 424
И ние сме на кърма и акаме веднъж на 3-4 дни по много. 2 пъти правих клизма, но се отказах, надявам се да го израсте или като увелича пюрето да започне по-редовно.

И аз съм с косопад, за сега ползвам шампоана на Виши против косопад, надявам се да има ефект.

Поздрави!!

# 425
Здравейте и от мен Simple Smile
Моя бебо е на диета днес ходихме на консултация иии се оказа че моето малко зайче си е чисто слонче на три месеца а тежи 6800... Инак се кърмим и малко се дохранваме следобед. Вече ще се дохранваме само вечер и ще се мъчим посред нощите с водица.
Инак той е хитър усети ли че е вода и бута биберона с език. Аз лично не се притеснявам че като му давам да цока от шише ще се отбие вече трети месец кърмя и дохранвам периодично  и честно не се отказва цицата. В началото бях пред отказване да кърмя щото нямах мляко беше постояно гладен и направо го почти бях отбила но благодарение на Золка /за което съм и много благодарна/ упорствах упорствах и вече нямам проблеми.
Павката почна и да приказва, гледа ме докато цоца и периодично пуска цицата казва нещо и пак търси.
Стоенето по корем е още сложно ми то много му тежи главата пък и го мързи много ядосва се пуфти мърмори...
Лек ден

# 426
jennie.to, ние откарваме в мола по няколко часа, така че децата хапват най-малко 2 пъти там. Понякога кърмим в самото Джимбори (ако е непосредствено преди или след час) или пък на масите на кафенце. Иначе има и стая за преповиване, но там няма столове, а само един плот.

Здравейте и от мен Simple Smile
Моя бебо е на диета днес ходихме на консултация иии се оказа че моето малко зайче си е чисто слонче на три месеца а тежи 6800... Лек ден
и моето бече е толкова и е само на кърма. Няма нищо страшно, нали това им е работата - да папкат и растат

# 427
В началото бях пред отказване да кърмя щото нямах мляко беше постояно гладен и направо го почти бях отбила но благодарение на Золка /за което съм и много благодарна/ упорствах упорствах и вече нямам проблеми.
Павката почна и да приказва, гледа ме докато цоца и периодично пуска цицата казва нещо и пак търси.

Мдам, много я бива кака ти Золка да дава акъли на другите... Ама като опре до нея се шашка.
И ние бяхме на консултация.Бебка е 5900, като за третия месец+четири дни е качила 600грама.
Лекарката каза, че това е малко и ще ходим на 17 пак да ни теглят.
Имам въпрос към консултантите, моля ви, кажете ми как да разбера дали и стига кърмата на бебка.На изключително кърмене сме по 7-8 пъти дневно.Тя си определя режима, не давам води или друго.Първия месец качи 1600, втория 900грама.Кърмя понякога  само от едната, понякога и от двете гърди.Накрая на кърменето започва да дърпа два -три пъти и да пуска.Тогава я вдигам за оригване и приключваме с кърменето.Видимо ми изглежда доволна.Не ползвам помпи, не се цедя-ако поиска храня и на 2 часа, дори миналата седмица имахме два дни на по 2 часа.Ака веднъж на няколко дни, но пък пишка-на два-три часа сменям мокър памперс.Та-как да разбера стига ли и защо наддава толкова малко сега?

# 428
Моята госпожица е 7 кг вече и е 68 см. Като гъбки растат тия бебоци, да са ни живи и здрави. Аз плача повече от нея на ваксините  hahaha, важното е че минават и ги понася спокойно.
За косопада и аз не правя нищо специално - използвам шампоан на Елсев /този който сега рекламират, имаше нещо за 5-те признака дрън дрън, не помня/. Като падне това което не е паднало по време на бременноста и ще спре  newsm78, надявам се.

# 429
  • София
  Zolka - Минималното необходимо наддаване според бг педиатрите е 500 грама на месец, шестотин грама за трети месец не е нищо учудващо, особено предвид наддаването първи месец, а и втори и си е в нормите. Не виждам никаква причина да правиш нещо специално или да се притесняваш, особено след като малката е доволна. Има една статия в кърмаческия - Гледайте бебето, не кантара. А и реално тя си е наддала в нормите. Представи си да наддава по 1 кг и нещо всеки месец. Реално сте качили 3,1 кг за три месеца, тоест по около кг на месец, незнам колко сте родени, но скоро ще си и удвоите теглото сигурно, което се иска към 4-6 месец да се постигне.
  http://www.who.int/childgrowth/standards/WFA_girls_0_5_zscores.pdf
  Според таблиците на СЗО трети месец наддаването е 600-700 грама според рожденното тегло, но първите месеци определено средното е по-малко от 1,6 кг  Simple Smile

# 430
Здравейте мили мами и сладки бебчета  Hug
От 2 месеца съм без компютър ( нещо изгоря ) и не съм влизала изобщо...да ви кажа честно - затъжих се.
Когато имам време ще ви чета назад...сега съм у мама на гости и пак съм набързичко...не знам на каква "вълна" сте сега,но сигурно не е по-различна от нашата....да ви разкажа набързо за нас - Калоян расте много добре пу-пу-пу Simple Smile все още сме само на АМ и не съм започнала  да захранвам,както ни каза док...вече е сигурно около 7 кг - на 8-ми сме на консултация,коликите минаха и е много спокоен,смее се,гука и е от интересен по-интересен... За сега добре понасяше ваксините...вдигна малко температура и му давах веднъж панадол...сега не се сещам какво др. да напиша - вие знаете де Simple Smile))))
Искам да ви питам (и сори ако вече сте го обсъждали) от кога ще захранвате бебчетата...нали това предстои следващия или по-следващия месец и малко още съм в чуденка...сякаш не ми се иска да бързам много,но който и да питам около мен - всички казват от 4-я месец да започвам...споделете моля ви и вие на какво мнение сте  newsm78
Радвам се,че успях да драсна набързо
  Hug от нас

# 431
прочетох,че ви мъчи косопад...мен също...аз съм си взела един обикновен срей за косопад на Билка,към 3,50 струва и съм доволна...намяла сякаш ( надявам се и да спре скоро)

# 432
Моята госпожица е 7 кг вече и е 68 см.
Shocked Shocked Shocked много сте големи Mr. Greenбраво на вас Hug
а аз си мислех,че ние сме големички,моя бебок е 6 500,51см,само на кърма,на 5 хранения(понякога и на 4 Wink),но Laughing набляга на съня.Нямам намерение да захранвам скоро,даже и със сокчетата ще изчакам поне още 2 месеца.Цял живот ще си яде манджи.....за къде да бързам Wink Вода,чайчета...нищо не иска,само кърма Peace

и аз с въпросче към консултантките- мога ли да пия някакви витамини,за да си подсиля организма,постоянно ми се сцепват устните по ъгълчетата,много неприятно, кое не би се отразило на кърмата?

Keyla3110,от колко време го ползваш? Аз за сега съм на ФИТО,да видим дали ще има ефект ooooh!

# 433
  • София
IR няма проблем да пиеш витамини, но трябва да са подходящи за кърмачки. Аз не мога да ти препоръчам конкретни, трябва да го обсъдиш с твоят лекар.

# 434
Искам да ви питам (и сори ако вече сте го обсъждали) от кога ще захранвате бебчетата...нали това предстои следващия или по-следващия месец и малко още съм в чуденка...сякаш не ми се иска да бързам много,но който и да питам около мен - всички казват от 4-я месец да започвам...споделете моля ви и вие на какво мнение сте  newsm78
Радвам се,че успях да драсна набързо
  Hug от нас
Здравей, най- добре гледай бебчето, то ще ти покаже  Wink ние вече започнахме с плодовите пюрета, колкото и да ми се искаше да почнем със зеленчукови. Малката започна да проявява интерес към храната, която ям. Гледаше ме право в устата и премляскваше  Laughing та за това почнах със захранването.  Имаше някъде статия за това, кога е готово бебето за захранване, но не мога да я намеря сега.  Peace
 Hug

IR  моята педи ми каза, че могат да се пият  витамини за кърмачки

Общи условия

Активация на акаунт