За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 223
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Момент, момент, момент!
Никой никого не напада. Говорим си или греша?

Казах - ако бебето се чувства добре! Има съществена разлика, нали.
Ако не се чувства добре говорим за запек, което Е проблем.

Но ако няма дискомфорт, няма проблем и това не е само мое мнение, а мнение на лекари, освен това има и много литература по въпроса, че е важно общото състояние на детето и консистенцията на изпражненията след изхождане.

# 646
Чар ,Валинка и Либи благодаря и на вас,милички!
Толинка и ние сме имали проблемни периоди с акането,но сега отминаха и си ака всеки ден или през ден или по 2 пъти дневно.Ако на бебето не му е дискомфортно наистина няма смисъл да го мъчиш.Ако пък виждаш,че го мъчи -предприемай нещо.Аз лично съм пробвала с термометър и с Лактулоза.И в двата слуая е имало ефект.Лекарката ни посъветва да не практикуваме често с термометър ,за да не дразним ануса.Та факт е,че е притеснително за майката,спор няма.Наблюдавай бебока и в крайна сметка ще вземеш правилното решение.Съгласна съм с Либи,защото и аз доста почетох заради проблема и някой беше пуснал линк към полезна статия.До организми е и трябва да се преценя индивидуално.  Hug

# 647
Ето ме и мен. Днес съм вече пушка  Mr. Green Вчера ми се видя сметката...цял ден с температура, която дори и парацетамола не смъкваше...абе луда работа  #Crazy Важното е, че вече съм добре. На Борко явно нищо му е нямало. Сигурно от ваксините беше вдигнал малко температура, но само толкоз и само за малко. Не е спрял да се хили и да си играе с баща си двата дни. Давам си сметка, че всъщност един от най-важните фактори за бързо оздравяване е да има някой да ти помага, да те отмени и да те гледа (ако мога така да се изразя). Ако не беше мъжо, още да съм си с високата температура...толкова много ми помогна - и с малкия, и с домакинската работа...абе с всичко. Абе злато направо  Heart Eyes
Температурата на бебе се мери в дупето-изваждат се 5 десети от показанията и дава реалната температура. Чудно ми е, че след ваксина не са ти казали, че се взема превантивно панадол, вит. С и т.н.т.
Това с бъркането в дупето на бебето бих го направила само в краен случай на НЕакане с дни. Иначе, до колкото знам, температурата на бебета се мери в дупето, защото много мърдат. На мен, обаче, ми е лесно докато го кърмя мушвам термометъра под мишничката му и готово  Peace А за превантивното даване на панадол съм твърдо против. Нали идеята на ваксината е организма да си изгради имунитет, което става когато той сам се пребори с нея. Т.е. ако му дам превантивно панадол се губи малко смисъла от нея. Но това си е мое мнение, де! А малкия не ми е вдигал до сега температура (ако това в петък го смятаме).
Деска, ти нали не размразяваш веднъж кърмата, за да направиш пюрето и после да замразяваш вече готовото за консумация пюре?
Само не разбрах какъв ви е казусът с бурканчетата и замразяването? И аз съм решила ако намеря домашни зеленчуци да замразя.
Момичета я кажете какво мислите за педагогическото захранване, някоя практикувала ли го е, вчера попаднах на статия за него и ми стана любопитно  Thinking
Мими, какво точно е това? За пръв път чувам (не че знам всичко за захранването, де).

# 648
  • София
Не виждам как Панадола ще попречи на изграждането на имунитет. Най-много да не позволи докато изграждаш имунитета да  се мъчиш с температура и болка. Това малко ми заприлича на спора за упойките при раждане. В този ред на мисли започвам да се чудя какво точно ви притеснява в термометъра??? Апропо, нередовното ходене по нужда води и до други проблеми със стомаха и червата, но явно аз съм от щастливките.

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 23:57 от shanika

# 649
  • София
  Аз съм захранвала отчасти педогагочиски децата. В кърмаческият подфорум има темички за ПЗ, както и за беиби-лед-уининг захранването. При ПЗ идеята е че децата хапват от самото начало от храната на възрастните, аз просто готвех без сол и запържване да кажем, като се дават първоначално съвсем малки количества т.нар микродози. Например колкото върхът на кибритена клечка парченце картоф, който се дава с пръст в устата на бебето. Захранването в този случай започва задължително след шести месец. Бебето реално така не яде пасирана хрнана и няма трудости с преход по-късно, както и свиква с храната която се яде в семеството, не се готви отделно. Задължително се слага на масата заедно със семейството, тоест храненето не е в някакви отделни часове само за бебето, а когато семейството яде. При другото захранване baby-led-weaning пък от самото начало се оставя бебето само да се храни, тоест слага се яденето пред него и то мачка, опознава и опипва храната, като след време успява да сложи част в уста, тоест то ръководи процеса.
   Важно е да спомена, че при изцяло кърмениет бебета, които не са пили вода дотогава, паралелно със захранването независимо какво е, е важно да се започне да се предлага водичка. Обикновенно в началото кърмата им е все още достатъчна и повечето не пият много, но постепенно свикват и увеличават количеството и.

# 650
Мама Зайка Байка , аз също не знам много, да не кажа почти нищо за захранването, повече смятам да да импровизирам  Peace и докато четях за късното захранване, дмек след 6 мес. кой как и със какво попаднах на тема обсъждаща този тип захранване за който за първи път чувах, ето една статия по въпроса.
иначе аз четох тема от този форум, но сега не мога да я открия  Blush
Леле на момичетата с редовен стомах като на adelina_bg благородно завиждам , аз също като повечето ходя по 1-2 пъти в седмицата, също за разлика от мъжът ми който си знае най-малко сутрин и вечер всеки ден  Crazy
Но явно наистина си е до организъм.  Peace

# 651
  • София
Цитат
. Нали идеята на ваксината е организма да си изгради имунитет, което става когато той сам се пребори с нея. Т.е. ако му дам превантивно панадол се губи малко смисъла от нея. Но това си е мое мнение, де!
 Засичала съм статия с подобни изследвания, които са правени. На деца, на които е даван панадол предварително превантивно или след това, отговорът на имунната система и изработването на антитела от ваксината, често е по-нисък. Нямам спомени обаче къде съм чела стаията и какъв тип изследване беше точно, за да съм сигурана че е достоверно.
   На моите деца, също така избягвам до доста висока температура да давам температуро понижаващи, като по този начин досега всеки път за максимум три дни са оздравявали и не се е налагал прием на АБ. Разбира се при много висока Т, както Елена ми вдигна 40,2 за отрицателно време съм давала и то не само Панадол, или пък дори и с по-ниска от 39 градуса, ако очевидно се чувстват зле. Температурата е просто сигнал, че организма се бори с дадено нещо, а има и случаи при които свалянето и подтискането и може да доведат до сериозни проблеми, както е при една от шарките.
  За упойките незнам също какъв е спора, но определено те оказват влияние на кърменето например и ние ги отчитаме, когато често новороденото е сънливо или суче по-вяло. Много често това се далжи на преминала част от упойката през плацентата, което става минути след поставянето и.

# 652
  • София
Искам да попитам домашно приготвено пюренце колко време може да се държи в хладилник без да се развали?

# 653
adelina_bg, просто изсипваш свареното пюре в бурканчета и пак ги кипваш малко, за да се затворят добре. Peace

Според мен аналогия с изхождането на кърмаче и възрастен човек не може да се прави...все пак приемаме доста по-различна по количество и качество храна. Wink Филип също ака на 3-4-5 дни, но е напълно спокоен и това въобще  не ме притеснява.

# 654
 За упойките незнам също какъв е спора, но определено те оказват влияние на кърменето например и ние ги отчитаме, когато често новороденото е сънливо или суче по-вяло. Много често това се далжи на преминала част от упойката през плацентата, което става минути след поставянето и.
В стаята, в която бях, аз бях раждала с упойка нормално, 2 момичета - секцио и 1 - нормално без упойка. Моето бебе беше единственото, на което не се даваше никаква добавка през деня (само през нощта го хранеха с АМ). Не мога да кажа, че е бил по-сънлив от другите бебета. Преди изписването, дори беше качил 30 г, за разлика от другите бебета, които продължаваха да спадат на тегло. Единственото дете, което не засука добре в началото, беше това, на момичето с нормално раждане без упойка.

По отношение на превантивното даване на медикаменти - лично аз, не бих давала превантивно лекарства на детето си. Смятам, че е излишно при липса на проблем да го тъпча с химикали.

И на мен ми се струва грубо меренето на температура в дупето (Бобо си ака всеки ден засега и не ми се е налагало по друг повод да го правя). Затова меря под мишницата. Сверих термометъра с живачен и показва точните градуси. Мери за 8 секунди, което прави напълно възможно задържането на бебето неподвижно.

# 655
Здравейте! Направихте ли календари на малките сладури. Аз все още немога да си избера, какъв да е? Някой ако има предложения да ми прати

# 656
Момичета, къде ще правите календари? Дайте някакви координати Laughing

# 657
  • София
Календари поръчах и вече получих оттук: http://fotobravo.com/ . Доволна съм, поръчката се прави онлайн и си ги получих с куриер вкъщи Peace

Аз пък имам друг казус - ака си човека, но за една седмица е качил 10грама, направо не знам как да си го обясня. Дали е възможно да е заради ваксините? Точно в началото на тази седмица му ги биха 2те за пръв път newsm78

# 658
Честит имен ден на всички именници.Бъдете живи, здрави и много щастливи.

# 659
Честит празник на всички именници и на всички моряци и техните семейства. В моето семейство този празник се почита и празнува наравно с Коледа и Великден. Дано св. Никола пази всички моряци и техните семейства. В негова чест и за ваше здраве:

Общи условия

Активация на акаунт