За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 417
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, да честитя и аз на всички празнуващи, много усмивки и никакви поводи за притеснения да нямат!   bouquet
Иначе ние сме добре, във вторник сме на последните ваксинации дано минат добре  Praynig иначе беба вече е 6650 и е 63 см , все още сме изцяло на кърма, без абсолютно нищо друго, смятам да започна със захранването към 6 месец, реших да започна с тиква, че действала разхлабващо, а другите неща запичали, та после да мога да редувам или смесвам тиквата с другите зеленчуци и евентуално да помагам/уж/ със проблема със запичането, сокове не смятам да давам преди годинка само вода и дай-боже кърма.. Момичета я кажете какво мислите за педагогическото захранване, някоя практикувала ли го е, вчера попаднах на статия за него и ми стана любопитно  Thinking
За акането и аз не съм за излишната "помощ" щом детето се чувства добре и няма разстройство или твърдо ако  Peace
Прегръдки на всички и лека вечер!  Heart Eyes

# 631
Лунен сън, честито на твоите именници! Само прекрасни моменти и много детски усмивки!

Божидара си седи на шезлонга и си крещи на играчките, голям кеф Simple Smile
По въпроса с неизхождането Божидара един ден явно не можа да се изака и беше адски крива, ако детето е весело и спокойно, явнон си е до особеност на организма.
По въпроса с бънджито и мен ме интересува колко тежи, че ще го поръчвам.

# 632
  • София
Либи, прощавай обаче съм готова да поспоря за съответните препарати. Изпробвах Дуфалак по този повод и резултата беше повече от лош-тенезми на червата, придружени с неистов рев. Не знам защо се отрича всичко старо и изпитано в името на това да не те обявят за демоде.Понякога и изпитаните методи имат своите предимства.

# 633
Относно размерите на rainforest jumperoo:

# Product Dimensions: 85 x 79 x 90 cm ; 8 Kg
# Boxed-product Weight: 20 Kg

взети са от описанието нa продукта във Amazon.com  Peace

# 634
Либи, прощавай обаче съм готова да поспоря за съответните препарати. Изпробвах Дуфалак по този повод и резултата беше повече от лош-тенезми на червата, придружени с неистов рев. Не знам защо се отрича всичко старо и изпитано в името на това да не те обявят за демоде.Понякога и изпитаните методи имат своите предимства.
Така е, но зависи все пак какви са методите и дали са безопсани за бебета. Определено смятам, че мушкато никак,ама никак не е препоръчително заради мъха по дръжката.

Лунен сън, желая всичко най-прекрасно на твоята принцеса и на баща ти - да те радват и стоплят дните ти  bouquet

# 635
  • София
Марина, може и направо след като го свариш да ги сложиш в бурканчета...така направо ще си е готово за хапване. Peace Аз имам такива бурканчета с пюре от ябълки. Wink
А как стерилизираш бурканчетата? Защото бурканчетата няма как да ги сложим в камерата. Интересува ме понеже сега сварих тиква и искам да си направя за цяла седмица пюренцата, но не знам дали няма да се развали като стои повече от 1 ден в хладилника.

Алекс не е акал от вторник. Направо ми е мъка, два пъти му правих клизмичка с термометъра и нищо. Не искам да му давам разхлабващи капки понеже той няма запек, когато ака акото му е с нормална консистенция на бъркани яйца, дори малко по-рядко. Педито казва че червата му били лениви и затова не ака, не е запек щом консистенцията е такава. Направо незнам вече какво да правя, постоянно му правя масажи, гимнастика, слагам го максимално дълго да стои по корем и нищо. Утре ако не се изака ще купя бебешка клизма от аптеката. Иначе в петък ни сложиха първия пентаксим - изобщо не разбра като го боднаха милия дори не промрънка  Laughing аз май повече се бях ошашкала. Мериха ни - 7кг, 64см. Не съм давала панадол превантивно, защото педито ме предупреди да не давам, давах му само вит Ц и калциев глюконат 3 дена след ваксината. Изобщо не вдигна Т.

П.С Направих пюренцето от тиква с малко кърма и стана много по хубаво и сладко от купешкото, може би защото самата тиква беше много сладка. Аз май ще си правя пюренцата сама, поне някои за да използвам кърмата, която ми е в камерата че тя не може да стои много време, май макс 3 месеца.

# 636
  • София
Здравейте!Имам въпрос към консултантите по кърмене.Вчера Дени доста връщаше сутринта и реших да му давам да суче само от едната гърда.Видимо изглежда спокоен,ритка много,гука,но дали му е достатъчно?Вчера сутринта ака за последно,днес още не е,но пък се притеснявам,че ако му дам пак и двете гърди,ще повръща отново.Възможно ли е да му стига само от едната гърда?
   Да разбира се, ако бебето е доволно и пишка добре, значи хапва достатъчно. Ако се притесняваш обаче винаги просто може да му предлагаш и втората гърда, нормално е сега като ритат повече и са по-активни да върнат малко мляко, или ако е хапнало повече, както самата ти си забелязала.
  За акането вече са ти пуснали линка от статията на Хедра, наблегни повече на масажиране на коремчето и упражнението каране на колело, хапни разхлабващи храни и го остави повече врема голичък на плота за повиване, като леко повдигаш краченцата сгънати към гърдичките му. Ако коремчето е спокойно и не показва признаци за дискомфорт 3-4 дни не е проблем. Едната ми близначка започна да прави такива паузи след третият месец, като хапваха едно и също мляко, наддаваха еднакво, едната се изхождаше всеки ден, другата веднъж на три дни, но не показваше признаци на дискомфорт. Понякога се е случвало да свържа проблема да се появи след ваксинация, когато организма е зает с изработването на имунитета. Дано скоро видиш пълен памперс за да се успокоиш, спомнях си и аз колко притеснена бях навремето.

# 637
Шаника, аз изобщо нямам намерение да споря.
Ако бебето се чувства добре, аз лично не бих му бутала термометри и мушки в дупето, само защото някой смята, че е задължително да се ака всеки ден. Че то аз ходя 1-2 в седмицата до тоалетна и съм си ок бе Simple Smile (това в кръга на шегата последното, разбира се, но понеже казваш, че за теб би било дискомфортно - просто всеки организъм е различен)

Споделям какво ми е казала лекарката, а и има достатъчно писано по темата - зависи каква е консистенцията на акото, а не дали е всеки ден (говорим за големи бебета, не за новородени). Това за демодето е смешно.

София преди акаше веднъж на няколко дни (тогава бяхме на НАН + кърма), но видимо се чувстваше добре, не съм правила нищо. Тогава много разпитвах и неонатоложката, и педиатърката. И двете бяха на едно мнение, че няма проблем. Минахме на Лактана + кърма и от тогава ака всеки ден през пропуск, но ако виждам, че детето се чувства ок, аз лично не бих предприела нищо.

# 638
  • София
Аз също не споря и не налагам мнение, всеки сам си решава,обаче  не ти вярвам дори и на майтап, че си ок с 1-2 пъти в седмицата посещение на нулите. Започват процеси на интоксикация на организма бре... Grinning

# 639
Аз не държа никой да ми вярва, но е така Simple Smile

# 640

в този ред на мисли - и аз ходя така до тоалетна по 2 максимум 3 пъти в седмицата пък съм си съвсем добре! Wink

а някой мисли ли да замразява пюренца във фризера? аз също съм си приготвила една домашна тиква и мислех да я направя на малки порции и във фризера.. но пък вие с тези бурканчета тук ме разколебавате сега..

# 641
Момичета и аз съм така и каквото и да опитвам нищо не помага. Ходя си рядко до тоалетна и това е. вече даже съм се примирила. моя мъж ако не отиде до тоалетна един ден почва едно мрънкане, оплакване, ще кажеш че се е случило нещо много фатално. Знам че е много вредно ама ми писна да пия разни неща. сега съм минала на чаша гореща вода сутрин ужким изчиствала организма обаче ефект никакъв и е много неприятно. Ще видим колко ще го правя и това.... айде лека на всички и да спят бебчетата цяла нощ че и ние малко да починем ooooh!

# 642
Има вариант за замразяване и във формички за лед, някой беше писал преди. Много е удобно,особено в началото, когато хапват минимално количества. За миксиране на различни вкусове също е удобно - с кърма или без. Кърмата срока във фризер е 3 месеца,да.
Другият вариант е да се замразят сурови - на кубчета. Аз така си замразих моркови, чушки и разни подправки - за супи, пюрета и т.н. от градината на мама.

# 643
Charr, даваш ми много добра идея! просто ще нарежа зеленчуците на парченца и ще правя пюретата преди да ги дам.. не се бях сетила за този вариант! благодаря!
Wink

maya22, моят мъж е абсолютно същия - ако не отиде сутринта до тоалетна цял ден се мъчи... пък аз не чувствам никакъв дискомфорт и не ми тежи! майка ми ми каза, че и като бебе съм акала веднъж на 2-3 дни... дъщеря ми сега е същата! според мен, перисталтиката на хората е различна, това е!

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 23:14 от jennie.to

# 644
  • София
Айде и аз мара подробната, на всяко гърне мерудия. В случая искам да защитя Шаника, тъй като другите мами, които я нападнаха и смятат че даването на капки е по добро от термометъра очевидно НЯМАТ бебета които да акат на 4-5 дни. Защото ако имахте щяхте да знаете че това си е много притеснително за една майка и тогава метода с термометъра макар и гаден няма да ви се стори толкова лоша идея (стига да помага, защото на нас и това не помага). И колкото и да ми говорят че нищо му нямало на бебето, на 4 ден малкия вече почва да се превива и съм сигурна че не му е много гот на коремчето. Казват че както ходела майката на тоалетна така ходело и бебето, което е странно понеже аз ходя минимум по 2 пъти на ден.
С поста си не исках да обидя никого  Peace сега да не вземе някой да се засегне

Общи условия

Активация на акаунт