С топло слънце и цветя да посрещнем пролетта

• 70 459
  • 755
  •   2
Отговори
# 585
  • на североизток от Рая
           Добро утро!

Сервирам ви и закуската, да ви е сладко!  Hug

Много е кофти времето тук, мрак, облаци, ръми непрекъснато...
 А на мен ми е едно топло, топло на сърцето.  Simple Smile Сега се върнах от пощата.

Кате, Кучо, пратих ви розите най-после. Извинете ме за забавянето! Но от днес съм в отпуск и побързах да направя това, което ви обещавам отдавна. Надявам се пакетите да пристигнат навреме и в добър вид.  Praynig Пишете ми като ги получите, също и в какво състояние са били. НЯМА да пристигнат днес. Предупредиха ме... Sad

Аз мисля най-после да се заема със сакъзчетата си, но първо трябва да почистя и измия терасата, на която ги гледам.

Накиснах семена от кобея преди 3-4 дни и все още не съм ги засаждала.  ooooh! Несериозна работа, пфууу.

Хубав ден на всички!  Hug

# 586
Аз мисля най-после да се заема със сакъзчетата си, но първо трябва да почистя и измия терасата, на която ги гледам.

Аууу, огладнях.  Simple Smile
И аз не се заемам още със сакъзчетата и изобщо с цялото засяване на семенца, защото тук вали, а и терасата ми не е чистена от .... не знам от кога /зимата почти не излизам на нея/. Дано скоро да се затопли и да прекарваме повече време по терасите и дворовете.   bouquet

# 587
  • Gone with the wind
Не пиша по темата, но искам да споделя едно писмо, което току що пуснах до Кауфланд и в което разказвам за едно изключително унизително за мен преживяване. Слагам го тук, защото смятам, че повече хора трябва да разберат за подобни произволни и брутални действия, пък нека сами си решат дали искат да пазаруват в магазин, чиито служители могат да си позволят подобно отношение към клиента

Уважаеми дами и господа,
С настоящето бих искала да изразя най-искреното си възмущение и обида от отношението на Вашата охрана към мен в магазин Кауфланд ..... Никога през живота си не съм била така обиждана и унижавана, никога не съм се чувствала толкова засрамена и то за нещо, за което реално нямам никаква вина.  Историята е следната:
Докато мъжът ми е на зъболекар реших да напазарувам. Отидох във Вашия магазин и тъй като знаех, че имам  да убия 30-40мин. реших да се помотая напред-назад. Все пак не бързах за никъде. Почти стигнах до касата, когато видях в количката на едни хора боза. Сетих се, че мъжът ми много обича боза и се върнах да му взема. Тогава се разминах с охранителката и тя ме загледа. Платих си на касата "скромната" сума от 92лв и на изхода ме спряха охранителката и един як мъж /сигурно са решили, че съм много опасен престъпник и се чудя защо не извикаха поне още 2-3 момчета, пък дано успеят да ме озаптят/. Попитаха ме "Може ли бележката" - дадох им я, че даже учтиво им отговорих  "разбира се, заповядайте". Вашата охранителка ми прегледа   количката и попита "ще отворите ли чантата". Стана ми много неприятно, но я отворих /тук май трябва да вметна, че чантата ми събира половината китайски народ/ - отгоре седи една тетрадка, в която си записвам разни задачи. И тя си позволи да ми бръкне в чантата, за да я прерови.  Дръпнах си чантата и започнах да изсипвам съдържанието в количката. "Ама не я изсипвайте, аз само ще бръкна". Отговорих, че не искам да ми бърка в чантата и предпочитам да изсипа съдържанието.  Изсипах си аз чантата и те щастливи се хващат за един пакет мокри кърпички Бочко /на които цената е между  1,50 и 2лв и за които дори не съм сигурна, че се предлагат във Вашия магазин /, почти пълен –„ето, ние имаме такива кърпички, може да сте ги откраднали” /тук май вече се усетиха, че са прекалили и се опитаха да замажат положението/. На въпросът ми как, при положение, че имате толкова много камери по магазините не проверят дали въобще съм минавала покрай рафтовете с памперси и мокри кърпички отговор не получих. В чантата си също така има 5-6 гланца за уста, дезодорант, носни кърпички, бомбонки орбит, тампони, сигурно и разни други неща, които може евентуално да предлагате. На доводите им как трябвало да си маркирам абсолютно всичко, което евентуално може да имате в магазините ги попитах дали не трябва всяка Ваша клиентка да си изсипва чантата на информацията, пък дано не изпуснете нещо да маркирате.  
Може би тук трябва да вметна, че мъжът ми, който ме чакаше на касата и стана свидетел на цялата случка, си поизпусна нервите. Когато ги попита защо трябва да правят това по този начин и не може ли да ме дръпнат някъде на страни, че да не ставам за резил пред всички му отговориха, че имало стая, но вкарали ли ме там трябвало да извикат полиция.  Предложихме им да извикат – наистина щеше да ми е забавно да седнем с двама полицаи и да броим колко мокри кърпички са ми останали в пакета. Със сигурност нямаше да са 72 както пише на опаковката.  Мъжът ми си позволи някои по-груби изрази към Вашата охранителка, но пък и тя не му остана длъжна /предполагам това е доброто отношение към клиента/. Впоследствие се върнах да й се извиня за неговото поведение и да покажа на жената на информацията касовата бележка, за да види как току що сте загубили клиент, който оставя поне 300-400лв месечно във Вашия магазин. Та аз й се извиних за неговото поведение, но така и не  чух заветното  ”извинете” за това, че бях публично унижена и набедена за крадла.
Разбирам, че работата им е такава, разбирам, че трябва да имате мерки за сигурност. Това, което не разбирам е как дори не се опитаха да бъдат дискретни. Спряха ме по средата на магазина – между щанда на Кенар и входа за клиенти. Сами се сещате какъв поток от хора има там в 19,30ч. и как са ме гледали всички като най-големият престъпник. Все пак любопитството е нормална човешка черта и предполагам доста хора са се забавлявали със ситуацията и са разказали вечерта на масата как в Кауфланд са хванали някаква крадла, откраднала мокри кърпички за 2лв.  Не разбирам как не се замислиха, че при положение че плащам 92лв. на касата би ми хрумнало да открадна мокри кърпички Бочко за 2лв. Поне да бяха Памперс, че са по-скъпи, а то не – най-обикновени и елементарни кърпички.
Другото, което ме обиди е, че дори не се опитаха да се извинят когато видяха, че са сбъркали. В крайна сметка човешко е да грешим, но пък така да погазваме личното пространство и достойнството на хората не е никак човешко. Все още не мога да си намеря място от нерви. Знам със сигурност, че след подобно, за мен лично брутално, отношение към добросъвестен и редовен Ваш клиент никога повече няма да стъпя в магазин от Вашата верига. Също така знам, че случая ще бъде разказан на всичките ми познати и приятели с препоръката да не пазаруват от Вас. В крайна сметка, това са хора, на които държа и не бих искала и на тях да им се случи подобно унизително преживяване.
И още нещо – според българското законодателство всеки е невинен до доказването на противното. Вашата охрана действаше по презумпцията, че аз съм виновна до доказване на противното. Жалко е – а си мислех, че живеем в правова държава, в която един от основните принципи е, че достойнството на човека е основна ценност.
 Прилагам копие от касовата бележка, като доказателство за часа, в който се е разиграла тази случка. Моля за Вашата проверка и вземане на мерки, защото с подобно отношение ще загубите не един и двама клиенти.
Очаквам Вашият отговор относно взетите мерки във връзка с моето публично унижение.
Николина Гергова

# 588
ku4o , съжалявам за унижението, което си изтърпяла  Hug Отвратително е това, което ти се е случило и с право си писала до управата на магазина. Дано оценят какъв клиент губят, защото оборота в случая не е най- важното, а това че си се показала като истински човек и си се върнала, въпреки всичко, да се извиниш. Не съм сигурна аз как бих реагирала в подобна ситуация. Пиши на повече места  Peace

# 589
  • Варна
Ku4o,
изключително неприятно, не знам какво да кажа. Дано ти отговорят от управата. Мъжът ми също ненавижда Кауфланд, та и ние рядко ходим там, при такова отношение обаче и аз не бих стъпила повече. Изтрий си го от главата и не го преживявай повече Hug

# 590
  • София
Кучо,  Hug Много ми е любопитно какъв ще е отговора...

# 591
  • на североизток от Рая
  Кучо,  Hug, наложи ми се да изляза и не ти отговорих. Но случилото се с теб не е първата им издънка. Мога да дам още подобни примери, но пак ще излизам. Само да ти кажа: ако охраната е на Телепол и неправилно са обвинили някого в кражба, получават глоба и наказание. Провери и не оставяй нещата дотук. Унизително е, за мезе ни вземат в тази страна.
 Ако беше мъжът ми, можеше да налети и на бой. Какъвто е голям....Щеше да има резил. Аз съм виждала как ни следят в магазина, дори посочих мъжа, който ни следеше. Чак като стигнахме касата ни остави. Срамота. Само там съм се чувствала като престъпник и винаги ми се потят ръцете в този магазин от напрежение.
 Пиши за продължението на тази история.

Съжалявам за проваленият ти ден!  Hug

# 592
Подкрепям изцяло Кучо  Heart Eyes и съжалявам за нелепата ситуация. Още дълго ще ти играят нервите, но поне дано дочакаш адекватен отговор! Наистина унизителна сценка и аз самата съм се чудила как бих реагирала в подобна ситуация. Виждала съм клиенти да си взимат 2-3 кремвирша и от питките на самообслужване. До като разгледат насам- натам магазина и си ги хапват  Shocked Излиза си като пич през касата и иди доказвай после...
Съжалявам за станалото!
Радвам се, че го сподели с нас!

# 593
Ku4o, неприятна случка. Дано има наказани служители.

# 594
А аз влязох да ви се фръцна с нещо старо- от миналата година и нещо ново- от 2 дни Joy
http://media.snimka.bg/8317/022889595.jpg?r=0

# 595
ku4o, имаш и моята подкрепа! Hug Браво за реакцията и дори да не те отразят, пак им пиши. Crossing Arms
Все да не спамя, не се включавм, щото няма с какво. Обаче тези дни ще е - със снимка на покаралият картоф и на бегонията, която ми прати.  bouquet
Изкарах навън едно сандъче с мушката, обаче от вятъра и слънцето заприличаха на нищо. Да ги очупя ли? Би трябвало да избие, нали? Rolling Eyes

# 596
  • ГОре на черешата...
Кучо, аз бих препратила писмото например до БТВ - ха да видим като им бутнат микрофона под носа какво ще кажат...аман от идиоти бе #2gunfire...

# 597
Не съм ви чела отдавна..., довечера ще наваксам. Влизам само да се похваля, че имам три оформени цвята на лалетата, за които ви питах тук. Когато цъфнат ще ви ги покажа. Три от десет... не е съвсем зле Simple Smile

# 598
  • София
ku4o,съжалявам за случилото се и не бих оставила нещата така.Пиши и до Господари на ефира-не трябва да ни правят на маймуни и ние да търпим.За сега нямам цветенца за показване,надявам се до няколко дни да имам.Вчера правих разад със семенца,покрила съм ги с найлон и дано успея да изкарам нещо.

# 599
ku4o, много неприятна, меко казано случка, но никак не ме изненадва. Моя приятелка също ми е разказвала как са я третирали като крадец, защото е развила капачката на най-обикновен крем за ръце от лев и нещо за да го помирише. От друга страна, приятелят ми щеше да започва работа точно като охрана там и за 2-3 дни през които беше "на работа" се нагледа на много такива издънки от колегите. Включително го караха да бърка в дамската чанта на съпругата на шефа на полицията (живеем в малък град и се знаят хората на такива постове  Blush), сигурно е откраднала нещо от щанда с преоценени стоки Stop.

Да се похваля и по цветарската тема. Орхидейката ми, която бях отписала тотално, май пуска нови цветоноси, на две места на стария. Срам ме е да ви я покажа обаче. Зимата беше подложена на преместване на 150км, температурни разлики около 20 градуса за едно денонощие и многократни събаряния на земята. Сега има много хубави корени и нито едно здраво листо. Имаше 4 листа. 2-те пожълтяха и ги изрязах на около 3-4 см от основата, а другите 2 който й останаха са много повредени, меки и увиснали. Торя я редовно и сега имам надежда, че ще се оправи  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт