С топло слънце и цветя да посрещнем пролетта

• 70 431
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Привет  Hug

Аз се изложих с пресаждането на петуниите от Стрелиция. Не ми остана време и реших, че могат да постоят в транспортните саксийки 2-3 дни. Но измина цяла седмица и аз ги полях веднъж, докато им дойде реда за терасата. Като взех да ги вадя ми се дорева. Имах 3 изгнили безвъзвратно и още 5 на ръба на оцеляването  newsm77 и всичко това заради умната ми главица.

Вчера ходихме до Гърция и аз естествено се лепнах за една оранжерия. Толкова много цветя и направо без пари. Не издържах и си купих 6 саксии с огромни каскадни петунии за по 5лв. Купих и една огромна бяла орхидея с два цветоноса отрупани с цветове за 20лв. Мъжът ми пък е категоричен, че повече няма да се занимаваме с пресаждане, пръст и чистенето след това, а ще си купуваме готови саксии с петунии. Все пак само той ходи да събира хубава пръст от планината и явно в тези цветя видя спасението  Sunglasses

# 616
  • Русе
mmmshushy80 , ще изникне спокойно.Нищо особено няма в посева.Никне бавно,но после си цъфти цяло лято. Знам,че по принцип се появявя нявсякъде ,но реших да питам все пак  Grinning
Хекси,забравих да ти кажа в предния пост - тези листчета да не би да са жълти лепливи плоскости / жълти уловки/.По тях залепва каквото се докосне,покрити са с лепило,а са жълти защото това е цвета,който привлича всички насекоми  Peace
Като съм почнала да кажа и за импатиенса - трипсове и белокрилки най-предпочитат лилавия цвят окраска  Mr. Green

# 617
Здравейте!
Много се извинявам, но забравих  Embarassed кой ми каза, че също е сял Ранункулус/Лютиче тази година. Моето е накиснато от вчера и днес ще го слагам,но имам чудене. Купих си 3 "китчици" от шипове, което са семената, но всяко едно шипче ли е отделно семе или да ги слагам така както са в съцветия...? newsm78 Такъв тип семена не съм сяла никога и не зная какво да го правя  Cry .

# 618
  • на североизток от Рая
Здравейте!
Много се извинявам, но забравих  Embarassed кой ми каза, че също е сял Ранункулус/Лютиче тази година. Моето е накиснато от вчера и днес ще го слагам,но имам чудене. Купих си 3 "китчици" от шипове, което са семената, но всяко едно шипче ли е отделно семе или да ги слагам така както са в съцветия...? newsm78 Такъв тип семена не съм сяла никога и не зная какво да го правя  Cry .

Мисля, че аз разказвах как съм киснала и сяла Ранункулус. Имах същото чудене миналата година. Накрая засадих цялата "китчица" и се получи кичесто растение. Сега имам 4 незасадени и още не съм ги киснала. Тези дни ще ги засаждам и мисля да ги слагам пак цели в пръстта.  Hug

Днес излъгах доста хора. А вие? И в темата на Ейвън послъгах, но за вас не намерих нищо от торбата с лъжите. Само това:

http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.19438738  изгубих ахименеса. Имам само 5-6 коренчета
 Ще пробвам да пусна снимка, а не линк, но не ми се  получава май...

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 18:04 от neli mar4

# 619
Здравейте!

Мисля, че аз разказвах как съм киснала и сяла Ранункулус. Имах същото чудене миналата година. Накрая засадих цялата "китчица" и се получи кичесто растение. Сега имам 4 незасадени и още не съм ги киснала. Тези дни ще ги засаждам и мисля да ги слагам пак цели в пръстта.  Hug

Много ти благодаря!   bouquet

# 620
Добър вечер! Hug

Искам да благодаря отново на ku4o - Ники за китките, които ми прати преди време   bouquet!
Обещах снимки - на покаралият картоф и едната бегония. Другата за жалост загина.

Другите снимки са от градинката на майка Heart Eyes:
Дано не съм ви досадила. Hug

Пускам линк към албума ми, защото много се натовари страницата.

http://www.album.bg/polin_a/

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 14:18 от polin_a

# 621
  • ГОре на черешата...
Полин, как ще си ни досадила Hug...да поздравиш майка си за красотата, която е създала  bouquet!

# 622
Добро утро цветарки, темата ви е прекрасна и носи много настроение.
Предварително се извинявам за нахълтването ми, но имам нужда от помощ Praynig
Току що ми донесоха ето това чудо

но нито човекът дето ми го даде, нито пък аз си имаме идея какво е точно, знам само, че е донесено от Гърция.Надявам се да ми помогнете, защото съм в голяма чуденка къде да го засадя и какво да го правя Mr. Green

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 09:36 от Blue_eyes

# 623
Мариетка, благодаря, ще предам! Hug
Редактирах предният си пост, махнах снимките и пуснах линк към албума ми, защото много се натовари връзката.
 Hug

# 624
  • на североизток от Рая
     Blue_eyes , цветето ти е Ипомея/грамофонче/. Става много високо/дълго. Можеш да го гледаш на тераса, на ограда, до някое дърво, къде ли не. Не е претенциозно изобщо. Цъфти сутрин и много бързо си свива цветовете после. Има най-различни цветове и е много красиво. Самонасява се. Като изсъхнат стъблата, нямат махане есента. Ето още:

http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?t=1555

Не изисква никакви грижи. Обича да е полято, обаче. Иначе му увисват листата.  Peace

Това е моето , от терасата, миналото лято: http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.19762658

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 14:37 от neli mar4

# 625
привет отново...пак се включвам с въпрос за моите зюмбюли...отдавна са на балкона, два от тях са ок,въпреки ,че н авърха листата жълтеят, но на третата луковица, която явно съм преполяла, й паднаха листата...предполагам от загниване...сега да вадя ли луковицата от пръстта ,как да процедирам с нея newsm78

# 626
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добро утро цветарки, темата ви е прекрасна и носи много настроение.
Предварително се извинявам за нахълтването ми, но имам нужда от помощ Praynig
Току що ми донесоха ето това чудо
  [....но нито човекът дето ми го даде, нито пък аз си имаме идея какво е точно, знам само, че е донесено от Гърция.Надявам се да ми помогнете, защото съм в голяма чуденка къде да го засадя и какво да го правя Mr. Green

Hug и на мен ми прилича на ипомея, НО такава грудка има само ipomoea batatas

Тули, вади, изчакай да засъхне съвсем, пръскай или посипи с някакъв фунгицид (обикновено не е само преполиване) и наесен пак засади  Hug . Важи и за другите ти луковици.

полина_а, страхотен картоф-бързак  Heart Eyes 
аз още чакам моя  Blush

# 627
  • на североизток от Рая
    Goody, права си за ипомеята. Но този вид не цъфти ли като другите грамофончета? Егати грудката Shocked, като огромна ряпа е.  Laughing

А моята картофена  палма вече е висока 50 см. Красива е!

Кучо,  Hug, защо не се показваш?  Hug

# 628
Здравейте искам да ви се похваля Laughing с моите цветя много си ги обичам Heart Eyes сега са малко по големи защото снимките са от мин.год. дано ви харесат http://www.facebook.com/album.php?id=100001487070808&aid=11768#!/photo.php?fbid=107948999264669&set=a.107947722598130.11768.100001487070808&theater

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 16:15 от popii

# 629
  • София
Аз днес изнесах на вън оцелелите ми 4 саксийки с мушката...Утре ще хо дя за разсади...Искам да ми е цветноооо Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт