"Дързост и красота" - тема 65:"Вземи си бебето, дай ми съпруга..."

• 33 994
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • Край ''синьосиньото синьо море''
Всичко, което си бях намислила да напиша, Стефани го каза в последните 30' на филма..... Sad
Гласувах, че Брук е виновна.....

# 616
Фактически Фийби е виновна за катастрофата.
Но моят отговор на анкетата е :Брук!   Peace
Защото Рик е такъв благодарение на нейното "възпитание"!!!
Стефани го обобщи направо прекрасно в края на серията...Рик е такъв заради "майка си",която никога не е била до него и не му е дала това,от което има нужда едно дете-обич,закрила, одобрение, безусловна любов и най-вече -ПРИСЪСТВИЕ!
В стремежа си да преследва Рич ...или някой друг мъж,просто за да има мъж до себе си,баба брук наистина изобщо не си зададе въпроса "Какво причинявам на децата си?"
Затова и Рик стана такъв ....копие на мама брук.
Затова и Бриджет ,вече жена на 30+   ,все още не знае как да обича един мъж...

Колкото и да го отричаме,децата и техните постъпки са отражение на нашето влияние върху тях!
Така че ,баба брук може да си повтаря до безкрайност ,че няма вина,или че Рик е невинен,но всъщност трагедията е следствие на цяла поредица постъпки,започнати от брук!    Peace

# 617
  • somewhere near the sea
Цитат
Пам стряска Дона, като се връща неочаквано в града.
И ще стане ......дизайнерка на....бански

# 618
   Хайде - Нова  година - Нови насоки да ни чакат! Много интересно с банските  hahaha и Пам #Crazy  Ще се посмеем явно занапред. Как ли ще го приеме Стефка това за сестра си, дето е против разголването в спалнята на Брук?  
   И съвсем на място пусната анкета! Марси   bouquet! Аз се поколебах преди да "чекна" първото: безпорна е вината на горкото Фийби, но нали не бе умишлено, а в момент на "лудост" и тоест има елементи и на злополука (за която пак тя носи вината  Sad ). А Рик, Тейлър и т.н., които са я наранили, имат индиректна "намеса" и не може да им се вменява вина. Приятна изненада с тези обективни мнения, а не всички като коне с капаци да "викат" само Брууууук. Не мога да не поздравя Ненка, Дрийм например и ако имаше думата "фактически виновна" и Краси щеше да бъде. Всяко дете пораства един ден и само отговаря за себе си. И при перфектни родители стават "мърши". И животът е този дето ни учи и ни "поправя". В хора се превръщат деца без родители и бивши престъпници. Всеки и сам трябва да се учи на сдържаност, на разум, как да се владее за да не стане инцидент! Родителите виновни до един момент, иначе тогава и Ерик,"баба" Стефи, Тейлър, Ридж и т.н. на съд щом децата им кривнат hahaha

... нима серията с Кейтиту и Ничку и "навирането" на тяхното щастие в очите на излъганата и наранена Бриджит не беше преди ден-два  ... И точно този момент коментирах аз, когато я нарекох к***а, свързвайки го с предхождащите го случки, които също бяха неотдавна ...
Ех чак не ми е удобно при тези положителни обективни тенденции да отговорям на предна дискусия. Извинявай, Ненче  Hug Но ей това за Кейти сякаш го измисли в движение! Уж този момент коментираш и Кейти тук визираш, но и "трите" бяха в #582 пост ("Сега ще гльодаме само трите к***и Лоуган как вършеят наред  ... ПиснА ми от к***и ..."), който коментирахме всъщност? Да, имаше само за една секунда поглед на Бриджит към Кейти-Ник. Но други са раните и страданията сега - на наранената Фийби, довели до смъртта й и една от първопричините е връзката Тейлър-Рик! Щом ще има "обвинени" и коментирани, нека са Тейлър-Рик. А не Кейти, че и "двете й сестри"  за "по-убедително" (в кюпа и Брук и Дона, които пък с нищо не са се провинили в тези последни серии и даже напротив са с доста с положителни изяви). Щом за Кейти е така - при епизоди, в които водещата нишка са нещастията, причинени от "щастието" на Тейлър-Рик, тогава ще е честно да се нарече с *** и Тейлър! (Според ТТ - жените най-често са виновните - поне жените Лоугън, мъжете са на заден план и при любовна връзка се споменават от кумова срама - "невинни жертви" и те никога "не развалят" семействата и следователно според ТТ - мъжете не са *** ?)

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 22:08 от Sega

# 619
"Последни серии" е твърде относително и разтегливо понятие  Naughty

# 620
  • Край ''синьосиньото синьо море''
Много повърхностно и лековато мнение....овъртяно и усукано по навик, с цел нещастният читател нищо да не разбере Mr. Green.... Не връзката на Тейлър и Рик вбеси Фийби( тя отдавна я беше приела), а  попълзновението на Рик спрямо Стефи Naughty А то, попълзновението, беше гадна врътка за БРЪКВАНЕ на Рич в..........Манипулации и тем подобни номера присъщи на клана Лоуган......Един вид генетична обремененост...По майчина линия....Да!!!!! Tired

# 621
Гласувах, че Фийби си е виновна. Малко акъл трябва да имаш, за да пречиш на някой да шофира и то по такъв начин като нейния.

# 622
  • somewhere near the sea
Аз още не съм гласувала, но мисля, че всички поотделно са виновни за това да изчезне един млад живот. Първо Брук и Ерик. Дедо нямаше работа при младото момиче поначало, но да речем, айде- "любви все возрасты покорный".Обаче като си направил дете-гледай го, възпитавай го, не го оставяй на бавачки и да го виждаш само на Коледа. Не случайно така лесно беше изманипулиран, без дори да се усети.
За Брук и вината ѝ, няма какво да говорим, синът ѝ го каза- "щастлив бях да получа поне един сандвич от теб". Тя самата осъзнава своята вина , признавала е неведнъж и си е обещавала да бъде по-близка с по-малките деца. Освен това имам чувството, че толкова е загрижена какво преживява  Рик и да го избави от терзанията му, че е готова да прехвърли вината на всеки друг, но не и на него, защото  страдал....
Вина има и Тейлър- не само, защото Рик е бил бивше гадже на дъщеря ѝ, но и защото е от семейството и най-вече може да ѝ бъде дете. Не я разбирам и не я оправдавам тази любов, която, както се видя е била ерзац.
Вина има Рик- не е малък, можеше да не тръгва с колата, а да успокои разстроената Фийби. Нямаше работа при леля си Тейлър, независимо, че бяха скъсали с Фийби. Тъй ли свършиха момите в Л.А.? Но пък има обяснение защо харесва по-презрели жени-това е т.н. едипов комплекс.
И не на последно място- вината на Фийби. Мисля, че гневът ѝ беше доста преигран и изкуствен. Тя не се ядоса толкова за майка си и Рик, когато ги видя в леглото, колкото от това, че е целунал Стефи. В колата тя викаше на Рик да спре- истерясал човек не може да предвиди какво ще стане, той защо  изобщо потегли? Но...това вече го казах.

# 623
Цитат
Всяко дете пораства един ден и само отговаря за себе си
Shocked
Можеш ли да сложиш ръка на сърцето си и да кажеш ,че родителите ти НЯМАТ НИКАКВО ВЛИЯНИЕ върху възпитанието ти???    ooooh!

Цитат
Всеки  сам трябва да се учи на сдържаност, на разум, как да се владее за да не стане инцидент
За да може едно дете САМО ДА СЕ УЧИ НА СДЪРЖАНОСТ,то трябва ДА Е БИЛО СВИДЕТЕЛ,ДА Е ВИЖДАЛО ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ в семейството си!Кога Рик е видял нещо подобно у баба брук?    Thinking   През цялото си детство е виждал само НЕВЪЗДЪРЖАНИТЕ Й ПОСТЪПКИ- когато почне да припада по някой мъж ,забравя и задръжки и всичко,докато не го получи.Е,пита се в задачата ,откъде Рик да знае КАКВО Е СДЪРЖАНОСТ,РАЗУМ и ВЛАДЕЕНЕ ,след като не го е виждал от човека,който би трябвало да му бъде за пример???   newsm78

Цитат
Родителите виновни до един момент.......
Ако родителите не са дали на децата си нормално ,спокойно ,емоционално защитено детство,ако не са били до тях в критичните им моменти,са виновни цял живот.За това ,че са създали емоционално нестабилни хора,неспособни на искрени отношения,готови на всичко ,само и само да получат желаното,търсейки майка или баща в любовните си партньори,в зависимост кой от родителите е липсвал.
Рик търси заместител на майка си,Бриджет търси заместител на баща си /затова и се влюби в Дикън още като тийнейджърка/!
Та ти си вярвай,че родителите не са отговорни за действията и постъпките на децата си!
Може би така ще успокоиш собствената си съвест....по отношение на твоите деца.

# 624
  • в света на илюзиите

Та ти си вярвай,че родителите не са отговорни за действията и постъпките на децата си!
Може би така ще успокоиш собствената си съвест....по отношение на твоите деца.

Госпожо Красимира, никак не отива на дама, още повече с твърдението, че харесва френските (тук влагам смисъл на изтънчените неща) подобно поведение и подобен меко казано гнусен изказ  smile3516
От къде знаете, че Sega е лоша майка ???? От къде въобще знаете, че Sega е майка????
Изключително грозен пост smile3511
В българския език има едно такова народно умотворение -"Покрай Илия и Свети Илия".
Я, се вземете в ръце и по со кротце, со благо го карайте.

# 625
Гльодай я ти госпожътъ  #2gunfire Не стига,че всички нападате горкото момиче за нема нищо #2gunfire а вече няколко пъти някУЙ госпожИ излизат извън сериала и й намекват,че не знае кък да си възпитава децата #2gunfire #2gunfire
На мен това ми е обидно да го четА дето не съм засегнат в случая,а си представям какво й е на Сега като чете такъви прозрения #2gunfire #2gunfire
Явно всички деца трябва да се изпращат при красимирка,за да придобият френско възпитание Naughty

# 626
Цитат
Явно всички деца трябва да се изпращат при красимирка,за да придобият френско възпитание
Според Сега явно няма нужда от никакво възпитание!Раждаш ги  и ги хвърляш нанякъде...те сами се учат на разум,сдържаност,владеене,любов и прочие .....

Цитат
От къде знаете, че Sega е лоша майка ???? От къде въобще знаете, че Sega е майка????
Това ,дали е майка или не ,няма никакво значение.
Ако има деца,доста глупаво е да отрича,че родителите имат влияние върху възпитанието им.
А ако все още няма деца,тя самата е дете на родителите си.И пак някак не върви да отрича,че те имат ,или са имали ,поне в детството й,някакво значение за това какъв човек е израсла.

Цитат
Всеки  сам трябва да се учи на сдържаност, на разум, как да се владее за да не стане инцидент!
Как едно дете ще се научи на това,ако няма кой да го научи?

Ако децата се възпитаваха сами и влиянието на родителите нямаше никакво значение ,едва ли щеше да има толкова литература,проучвания и прочие по въпроса.

И в този ред на мисли Рик е продукт на брукиното "възпитание"!

Ама това си е мое мнение...иначе всеки вярва в каквото иска!

# 627
"браво"!Как го извъртя и се оправда ooooh!
Айде Сега да се изкажа компетентно,за да ви светна как стоЯт нещата #2gunfire
Възпитанието на едно дете няма нищо общо с родителите #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
2 или повече деца на едни родители никога нямат едно и също поведение,възпитание,мироглед и т.н. Ясно ли е Naughty #2gunfire #2gunfire
Не съм чувАл родителите да учат едното дете на едни "ценности",а другото на други #2gunfire #2gunfire
Нито съм чувАл майката да каже на сина си "иди Сега да изнасилиш тази госпожичка" #2gunfire #2gunfire  Да не би родителите да са виновни,когато детето им ликвидира някУЙ,изнасили,набие и т.н. #2gunfire #2gunfire #2gunfire Само не ми давайте пример с циганите,ако може #2gunfire
Сега както почти винаги е невероятно права Naughty с думите,че всеки трябва да се въздържа и да преценява кък да се държи  #2gunfire Това си е изцяло негова отговорност #2gunfire #2gunfire
Освен това всичко зависи от самия човек #2gunfire #2gunfire #2gunfire
При една и съща ситуация има много различни реакции при брата и сестрата примерно,двете сестри,двамата братя и т.н. #2gunfire
Изключително тъпо е да се обвинява някой друг затова,че Фибата фанА КУРмилото и натисна ГЪЗта #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Освен това Фибата на колко пукнА?Най-малко 20 е имАла #2gunfire Това е възраст на която би трябвало да се сети,че ще се спомине като натиска ГЪЗта #2gunfire #2gunfire Не й е виновен някой друг #2gunfire

# 628
Тъй, тъй, изказА се господинчиту с многото дЯца  Crazy
Ще ме извинявате, ама да си кажа и аз тогаз Crazy
ИзобщЕ не е вярно, че две деца на едни и същи родители нямали едно и също поведение, мироглед и прочие бла-бла  Naughty
Ей ме на мен Crazy имам по-голям брат, с който сме възпитани и отгледани по един и същ начин и имаме еднаква ценностна система и всички други бла-бла  Naughty
И двамата приличаме на майка ни и баща ни, които са ни възпитали според собствения си мироглед и ценностна система  Naughty
Значи можело да има дЯца, които да си приличат по възпитание и мироглед  Crazy
Сега станА ли му  Crazy ясно на гуспудинчиту  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Но съм съгласна и с това, че родителите имат отражение в поведението и възпитанието на децата си само донякъде  Peace
Все пак има и други фактори като среда, приятели, училище, дори ТВ (защо не и ДиК Crazy )
Един зрял човек бива сам да може да прецени кЪви ще ги върши и ако родителите му не са го възпитали много-много, след време той като поотрасне, като почне да се среща с хора, сам ще прецени дЪл е много добро възпитанието му или му трЕбе тунинг  Crazy
Та съм съгласна в случая и с двете гледни точки и не мисля, че само едната или само другата са определящи.
Ама ще ме извинява гуспудинчиту, но да се твърди, че възпитанието на едно дете няма нищо общо с родителите, изобщЕ не е вЕрно  Crazy

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 15:29 от Nenna

# 629
Баба Стефка пак от болни амбиции да се прави на инспектор Гаджет дори не си остави 5 минути да седне и да поплаче като човек. Няма такъв робот братче.

Общи условия

Активация на акаунт