Времето лети, лети, а АПРИЛчето вече може да седи - 9

• 26 681
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка. [/color]

Майка ми ме е издържала от 40 ден, не смятам, че имам психолигически разстройство  Joy

# 526
И аз като Sesil да се оплача, но от памперсите на HUGGIES - егати и боклуците - еми те всеки път му оцветяват бодитата, направо не мога да повярвам!
За оригването Макси отдавна не се оригва след хранене.
За храненето Кърмя го по 6 пъти и има 2 твърди хранения
Кашата и аз слагам по две лъжици и по един сварен плод и кърма. Май наистина трябва всеки ден да се дава та да свърши в указания срок на годност, ама то нали трябва да има и разнообразие, та разсипия си е.

# 527
Да се обадя и аз най-накрая, че само чета и докато се наканя да напиша нещо, ме привикват, я мънечка, я мъжа да обръщам внимание и...

Честита скорошна рожденна годинка на Вяра! Включвам се и аз в пожеланията - да си здрава и ти и всички покрай теб!

На въпроса за гърненцето - кой както го усеща. Сузата е голям кривундел като й се ака... понякога дори ми се е искало да си се облекчава от време на време в памперса... но това само понякога - радвам й се че се научи да ходи на гърненце и сега се справя със завидна лекота. Няма наакан памперс от... вече незнам бройката на месеците дори. Единствено за пишкането не мога винаги да съм така бърза, затова е още на памперси... сега съм в търсене на хубави тренировъчни гащички, които да се свалят лесно.

И за къпането - дребната не е виждала сапун от две седмици насам(всъщност старая се да се подсещам поне веднъж в седмицата) язък за скъпата козметика Grinning
Ама каквато майката такава и дъщерята - аз също не използвам душ-гелове и сапуни от години (изключение правят ключовите места - ръце, крака, срединка) и кожата си ми е в прекрасно състояние - в смисъл не се е удебелила от кир Grinning...

хуубава вечер пожелавам.

# 528
И аз като Sesil да се оплача, но от памперсите на HUGGIES - егати и боклуците - еми те всеки път му оцветяват бодитата, направо не мога да повярвам!
е, мога само да потвърдя, жалко, че не е станало дума, та да не се прецаквате. Още на сина ми бяха подарили един пакет като бебе, та му се беше изринало дупенцето от тях Close
За къпането - Карина всеки ден се къпе с водичка и всичко останало със символично количество шампоанче - това е. Не я мажа с нищо, освен с Нахткерцен по лицето (ако има нужда) и мас по петичките и дупето.
Гърне съм купила най-вече за да отговарям утвърдително ако ме питат "имате ли гърне вече" Mr. Green Един път я бях слагала, но не й хареса. Може дупката да й е голяма. На гърнето пишеше 18+месеца. На чико, съвсем обикновено. 10.50 струва. Реалистично очаквам лятото да махнем памперса.
Екселент, Моли, сладки дечица, живи и здрави! Heart Eyes
Като брой яденето ядем 5 пъти през деня и минимум 2 пъти през нощта Mr. Green Имаме 2 манджести, скоро предстои и попарката. Днес дадох масълце, остава само сиренце да въведа, ама след 1-2 седмици ще е.

Аз пък избирам и купувам коледни подаръци за Карина. Засега съм поръчала това
http://www.amazon.com/Chicco-65261000000-Activity-Baby-Walker/dp … 2762&sr=1-322 и това: http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5950 имам и други на опашката. Мноого ме е яд, че ако искам да поръчам тези двете, ще ми излезнат златни, а толкова ми харесаха Close http://www.amazon.com/Fisher-Price-Laugh-Learn-Say-Please/dp/B00 … A/ref=pd_sim_t_10 и http://www.amazon.com/Little-Tikes-Discover-Sounds-Kitchen/dp/B0 … 3739&sr=1-364 и други съм харесала, но много ще й дойде Crazy продължавам да избирам  Laughing
Лека нощ!

# 529
Срам, срам, цяла вечност не съм влизала. Май две теми не съм чела....
Бяхме на консултация вчера, Борис е 9200гр и 73см. Лази вече месец, мира нямам. Дърпа, бута, отваря шкафове, вади... Гонят се с брат му и им ходя постоянно по дупетата да не се сбутат нещо. Изправя се, пада. Постоянно ми виси на краката, иска да го водя да ходи(ама защо ли аз съм на друго мнение). Най-любимо му е да си отваря шкафа с пюретата и да ги бута на земята. Има два зъба, избиването им беше съпроводено със събуждане по нощите и неспане 1-2 часа. На игри го обръщаше. Пюретата и кашите не са му стихия, а нощем съм спряла отдавна да му броя кърменията.
Попрочетпх набързо няколко странички назад
Мия пода през ден, през два (при нужда по-често, ако брат му подобаващо е замазал кремчета, бисквитки и подобни чудесийки). Откакто лази мия с вода+бебешкия му прах за пране. Е не блести като след препарат, ама постоянно лиже пода, та реших временно така.
Отдавна не го оригвам.  
Гърнето ще го пробвам лятото най-рано. Мога да споделя опита си (т.е. не давам съвети на никой) с големия ми син. Сложих го на 8 месеца. Вършеше си работата там всеки път и аз бях най-гордата майка на света. Сядаше без проблем. Никога не съм го насилвала. Стана на годинка и месец-два и изведнъж без никаква видима причина отказа да сяда. Нито гърне, нито седалка за тоалетна. И така до ден днешен, казва си, но никаква сила не може да го накара да седне. Какво ли не сме опитали. Та това се има предвид (предполагам) под психологически проблеми. Имам още няколко познати, които са споделяли същото, но също така и такива, които в един момент са махали без проблем памперс, макар ранното слагане на гърне. Ама не ми се рискува. Рано му е на моя син.
Идеята за колажа е супер, също и за картичките. Браво на инициаторките.

# 530
нури, с риск да те засегна (в крайна сметка като си го написала, е ясно че ще се намерят такива като мене да изкоментират) - ти сериозно ли го караш само на вода?  newsm78
На мене ако не ми стърже кожата от сапун с гъбата и после душ-гел, дето ми е като парфюма, да мириша на чисто от километри, не мога да се търпя сама себе си. Косата само гледам да я разреждам, че от къпането всеки ден по едно време дето правех, взе да изсъхва, та я мия нея на 3 дена и пак на втория едва се търпя.

# 531
Ух, загледах се в Амазон-а и направооооооо  #Sniper #Sniper #Sniper
Само сравнете цените:
Amazon: http://www.amazon.com/Playskool-Musical-Activity-Ball-Center/dp/ … 0Y/ref=pd_sim_t_8
BG: http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.6303

За който го мързи да клика - 12.99$ срещу 78.99 лв.!

# 532
alice 62   ,мдаааа,ужасно е!!!с пове4ето неща е така, и на мен ми става гадно така като в бг се злоупотребява с нещата ....и ЦЕНИТЕ!!!!ето и в Англия колко струва
http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId= … =BABY+BALL+CENTER

Не е 13 паунда ,ама пак е по евтино,особено за стандарта  Peace

колко игра4ки са много по евтини в другите страни,а в Бг  #Cussing out  и защо?????така и не мога да си обясня??днес Веси написа за промоция за коледна елха с игра4ки,която е добре като цена,ама ина4е колко струват по отделно???!!!а тук има елхи за 5 паунда големи и то,а игра4ките са в кутии по много ,и може и за 1 паунд да си купиш кутията(10или12 бройки)..ама така е,нищо ново под слънцето не казвам...а и като се замислиш за стандарта тук и там...разликата е огромна!
за гърнето-всеки сам си решава,децата са разли4ни,но на мен ми се вижда трудна зада4а,макар да искам да се нау4и по-бързо Ивето Peace
аз все така си шепна,от време на време имам глас,дано утре като се събудя е по добре ве4е  Hug
целувки на вси4ки и лека ве4ер Heart Eyes

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 00:12 от anni2002

# 533
Привет мами.
Включвам се посред нощ с една молба Praynig Praynig Praynig.
Излезнаха ни кръвните изследвания.Доки е на работа чак в четвъртък Rolling Eyes
Моля ви която може Praynigпогледнете си резултатите и ми пишете колко са ви били лимфоцитите като % и като бр. - това са показателите в ПКК LUM % и LUM бр. и RDW-девиация на еритроцитното разпределение.
Има реф.стойности и при нас са завишени.
Искам да сравня с вашите - доколкото четох има разлика при децата.
Инече Хемоглобина ни е 113 - още не сме захранени.
Тини Мини и аз правих в Рамус, но на моята бланка няма реф.стойности за деца.Мога ли да те питам на ЛС.
Мечо ПУх на теб какво ти каза доки за тези завишени показатели newsm78
Утре ще ви чета момичета.Ще припадна от умора.
Лека вечер Hug

# 534
По темата с разликата в цените - наистина и аз много се ядосвам. Но за много от нещата си има съвсем логично обяснение. И не си спомням дали някой тук го беше нписал или съм го чела на друго място.
Големите фирми, които са тук със собствено представителство, определят цените такива, от гледна точка на населението. В Англия печелят от голям оборот- колко милиона са там, колко сме тук....
Когато аз направих онлайн магазина за детски дрешки, получих много гневно писмо от една майка, как сме били злоупотребявали и тн... Ставаше въпрос за едни пижамки на Некст, които са в комплект 3 броя и съм сложила цена 40 лв. Та бяха едни излияния, колко стрували там и тн. Не сметнах за необходимо да отговарям. А истината е, че за  да сложа такава цена, никой не се сеща, че мъжа ми се вдигна до там лично, в смисъл ето ти разходи за самолетни билети, за основаване на компания, регистриране на сайт, изработка на сайт, наем на магазин (който е на морето в момента) и какво ли не още. Ами като някой иска да си пазарува на цените от Англия, да си пазарува от там онлайн или да си плати и да отиде лично. Да видим само за доставка или за самолетни билети колко пари ще отидат....
И в крайна сметка, когато тук вече има магазин на Некст, цените пак са доста по-високи от Английските. Което пак си е нормално, защото се плаща представителство, наеми, превози и тн и тн. А и тук покупателната способност не е толкова голяма. За това, за да имат сметка, продават на по-високи цени.
Така че, за много неща, просто се примиряваш, че живееш в Бг и положението е такова.

Да използвам момента, да ви напомня за моя сайт  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 00:30 от milli_vanilli

# 535
А и най-основното - след като му е било показвано къде се вършат работите, детето си запазва сухи пелените, едва когато вече ходи и си казва само. Аз например засега главно разчитам сигнали.

Мили-ванили, ни най-малко не ме засягаш Wink. Но е факт, че ме хващаш в лъжа. Използвам сапун, но от дъжд на вятър, може би два пъти максумум в месеца заедно с гъба за масаж. В ежедневния си душ го карам само на водица. Косата гледам да устисквам да я мия на 5 дни, но напоследък май съкращавам периода... което ме навежда на мисълта,че трябва да сменя я балсама, я шампоана.

В интерес на истината човек, който ходи с дрехи не може да се измърси от само себе си. Сапуните измиват мазнината от кожата(естествената). Направи си експеримент с парче кожа (телешка) - мий я със сапун всекидневно и после гледай на какво ще заприлича. Ала тъй като човека е умен организъм, кожата не се предава тъй лесно. Организма ти произвежда повече мазнина, за да се защити от вредностите на които е подложен... и се оформя затворен цикъл.
Като цяло аз съм доволна от миризмата на тялото си - мирише си на мен. Единствено за мишниците е малко спорен въпроса, но заради сукалчето не смея да използвам дезодоранти - открила съм някакъв компромис - дезодориращ кристал http://www.ecvv.com/selling-lead/1777299.html... може и на самозаблуда да го карам, но това то положението Simple Smile

# 536
    Хъни-бъни, ей това са нашите резултати на 6ти месец, но реф. стойности май са завъзрастни:
     LYM#   2,5       G/L    2.00 - 4.00
     LYM%   61,2       %    20 - 40

Забравих:
     RDW   17,8       %    2.0 - 14.0

Док. ги гледа и каза, че са ок.

# 537

гледам все по-усилено говорите за гърне и даже започвате да приучавате бебетата.
аз се водя по една книжка за отглеждане и възпитание на детето, в която е наблегнато на психологическия момент. както и да е, там категорично пише следното:
За да се научи да не се изпуска, детето трябва да е овладя­ло известен брой сложни дейности, включително нервно-мускулния контрол върху сфинктерите си. Този нервно-мускулен контрол е асолютно непостижим за дете, ненавършило две години. Тогава е моментът да се започне привиква­нето, а не докато е бебе. Не че не можете да обучите и дете, което няма годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка.

Това е и моя личен опит , аз махнах памперса на 1г и 9 м и за 3 месеца той беше без памперс вече включително и на обяд и нощем. Simple SmileАма че на мен не ми се занимава (а и мисля че още няма смисъл)  не означава че вие не трябва да опитвате , просто ми се струва доста дълъг преходен период до като се осъзнаят бебоците и им махнем окончателно памперса.

Веси  Heart Eyes  ние имаме 2 твърди хранения и около 5 хранения с мляко  Crazy   , не я оригвам тя само го прави по някога.Къпя я през вечер с душ гел и с мляко я мажа след това.

excellent , Моли , Алекс Шу много са ви хубави дечицата.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 08:29 от zlatomira

# 538
Добро утро.

zlatomira Peace и аз съм на това мнение, на 2г и 3м сина ми беше без памперс.

За къпането на бебка - къпя през ден, косата я измивам с шампоан 2 пъти в седмицата, тялото само с вода или с Балмандол и след баня мажа с Ексипиал Липолосион Неутрал (защото кожата и е сухичка).

За храненето- 2 твърди(още не съм въвела попарата) с кърмене след това.... и 4 млечни Mr. Green ... докито ми каза че  вече трябва да се храним 5 пъти на ден през 3ч и 1/2....  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 08:42 от Galeto.

# 539
  • Бургас
Добро утро и от мен  Simple Smile
АЛекс ШУ, каката добре подрежда Йоан  Laughing , много е сладък Simple Smile
Оригвам малкия всеки път. От ядене, вода, няма значение... голям Ганьо е. Ако не го оригна, той сам като седнал го прави понякога.
Храня го 5 пъти през 3.5 часа. 3 хранения за с мляко + 1 пюре и малко мляко+ 1 каша  Peace
Цените в Бг и Англия, Мили Ванили е обяснила защо е така. Аз редовно си пазаря от Англия и не е трудно. Мили Ванили,аз не намерих да имате нощнички на Некст  Rolling Eyes или просто няма нашия размер. Иначе 40 лв. за нощнички си е напълно нормално, то дори и бг сайта на Некст са по-скъпи  Joy 23 евро са повечето.
Хъни-Бъни, това са нашите референтни граници:
Lymf бр. 1.3-7.4
Limf %    50.0-70.0
RDW % 11.6-15.7

Общи условия

Активация на акаунт