Тема Незабравима (Unutulmaz) 121

• 27 949
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Добър вечер,дами   bouquet Поздравления за всички стихоплетци  smile3525 smile3525
...
Аз искам да имам такива другари,
които да бъдат наистина мои -
когато насред път опасност ни свари,
когато минаваме страшни завои.
...
Скалата връз друга скала се опира,
реките се сливат във обща река.
Самотният клас се огъва, умира.
Животът е дружба!
Природата иска така.

С реките и птиците все пак е ясно.
С човека е друго - той мисли, мечтае.
Той бива начесто поставян натясно.
Той иска да бъде свободен, да знае.

Приятели търся! Но не от ония,
подобни на пътници в бързия влак,
с които споделям, обядвам и пия
и ставам интимен,
и после забравям ги пак.

Приятели търся! Когато ме черни,
когато срещу ми крещи клеветата,
тогава да дойдат другарите верни,
за мен да рискуват и ранг, и заплата.

Такива другари! Поне един само!
За него на всичко да бъда готов.
Да казвам "Другарю!" по-нежно от "Мамо".
Тогава ще имам убежище, хляб и любов.

Радой Ралин

# 451
Приятели, аз предлагам такъв превод, докато дойде нещо по-смислено от г-жа Броненосец.
Ако се окаже с подвеждащи неточности, предварително ви моля за извинение.

Еда очаква Харун на кея, без да знае за тайната среща на Мелда и Харун.
Тя иска да даде нещо и вероятно да положи основата на една емоционална връзка с дъщеря си.
Точно по това време събитията в къщата на Феяз бей ще преобърнат живота на всички.
Постъпката на Бату за пореден път поставя в ужас сърцата на хората.
Еда е изненадана, че Мелда не й е казала за срещата с Харун, а видяните снимки в компютъра на Мелда още повече ще засилят изненадата.
В същото време никой не знае за голямата драма в живота на Ферда.
Въвлечен в събитията, Арас   непрекъснато мисли как да откъсне Еда от тях.
Забелязала чувствата на Арас към Еда, г-жа Хаят не е твърде доволна от това положение.
Научавайки за събитията в семейство Арсланлъ и обзет от силен страх за Еда, Джемил изпитва смесени чувства.
Единственото желание на Еда е да види дъщеря си Ямур, но тъкмо това желание не може да се осъществи.
По този въпрос Харун е взел твърдо решение. Разбира се, и  Еда…
Поемайки всякакви рискове, за да изпълни желанието на Харун да намери доказателства,  Мелда претърсва офиса, а Арас търси пътища да помогне на Еда.
Под влиянието на Арас Еда взема важно решение.
Никаква сила вече не може да я раздели от дъщеря й.
Ще се отключат ли чувствата на Джемил, стаявани с години в затвора?
Напускайки къщата на Харун, срещу кого ще се изправи Еда?
Как ще въздейства на Харун решението на Еда? Разбира се, и на Ямур…
За отговор на тези и повече въпроси очаквайте   „Незабравима”,  изпълнения с емоции, вълнение и напрежение 59-и епизод, на 24 ноември в сряда вечерта от 22,45 часа по АТВ…

# 452
Роси,благодаря за превода!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 453
  • Варна
Росисан, благодаря за превода! smile3525
Само едно мога да кажа след прочетеното- олеле... #Crazy
Ще става, каквото ще става- и най- лошото е, че след серията в сряда, ще имаме още повече въпроси от сега! smile3555

# 454
РОСИСАН,хиляди благодарности за превода! newsm51 newsm51 newsm51
Пак ще гледаме динамична и напрегната серия.(което не е лошо)
Не ми се гадае,но ако сравнявам резюмето и фрагмана,то Еда се среща с Ямур без знанието на Харун.Ако е така,то това ще доведе до неминуем конфликт....

# 455
  • Варна
От резюмето разбирам няколко неща:
- твърде е възможно Еда да види Харун и Мелда и дано не ги види прегърнати, че още един мост ще изгори! ooooh!
- за целувката вече за съжаление не ми останаха съмнения, че ще е нечия фантазия, породена от желание- аз си мислех на Еда, но сега си мисля, че може и да е на Харун, докато прегръща Мелда или по друго време; Crossing Arms
- няма съмнение, че Еда ще види запазените снимки от времето, когато Мелда и Харун имаха романтична връзка и може пак да чуем добре познатата ни песен- далеч от Харун- кака да е щастлива! smile3555
- ония, качулатите, май са пратени от Бату- ще отвличат някого- Синем, Ямур или пък Феяз?! Не знам- ще видим! Thinking
- Арас става основен играч- събитията така се стекоха, че той е в изключително изгодна позиция спрямо Еда- едно, че е увлечен по нея, после Харун с абсурдното си враждебно отношение към нея без да иска му помага да се сближат с двамата, освен това, тя има нужда от подкрепа в тоя ужасен за нея момент и кой е насреща- Арас! #Crazy Дано само обстоятелствата не я притиснат и тя да направи някоя глупост да се обвърже по- сериозно с него, че тогава ще стане страшно! Crossing Arms

# 456
Роси благодаря за просветлението.
Това е за теб
А след серията направоне ми се мисли какво ще става. Май всичко почва да се обърква още повече и още повече.

# 457
Здравейте , компания Незабравима! Hug Hug Hug
Огромно благодаря на Роси за превода! bowuu bowuu bowuu  bouquet  bouquet  bouquet
Дани и Боби поздравления за стиховете ви днес! newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51

# 458
  • Варна
Като чета, че единственото желание на Еда било да види дъщеря си, но то не може да се осъществи, почвам да си мисля, че ония кадри от фрагмана с щастливите майка и дъщеря, също могат да са само фантазия или сън  ooooh!smile3555- то велико сънуване, спомняне и фантазиране пада в тоя сериал, ама като се държат главните герои един към друг като врагове и не разговарят помежду си, какво друго да бъде! Crossing Arms Нищо- филм да става! thumbsup И става- ето на как го чакаме само! newsm09

# 459
  • Русе
Росисан, за пореден път се притичваш на помощ и превеждаш! Благодаря ти за резюмето!

Дани и Рекси, поздравления за хубавите стихове! smile3501 smile3501 smile3501 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

# 460
  • Русе
Като чета, че единственото желание на Еда било да види дъщеря си, но то не може да се осъществи, почвам да си мисля, че ония кадри от фрагмана с щастливите майка и дъщеря, също могат да са само фантазия или сън  ooooh!smile3555- то велико сънуване, спомняне и фантазиране пада в тоя сериал, ама като се държат главните герои един към друг като врагове и не разговарят помежду си, какво друго да бъде! Crossing Arms Нищо- филм да става! thumbsup И става- ето на как го чакаме само! newsm09
И аз започвам да се забърквам, кое е реалност и кое не е ?! #Crazy #Crazy #Crazy

# 461
Г-жо Росисан, моите благодарности за жеста, демек превода!  smile3525 Не знам как да изкоментирам вече случващото се ... заблуда, опитват се да ни заблудят! Целувка ще има!

# 462
  • Русе

Кого може да срещне? Едже, бандюгите на Бату...не се сещам за друг! newsm78

# 463
Дани, мисля ,че Еда е отишла да види Ямур без разрешението на Харун.
Точно за тази решимост на Еда ,става въпрос в резюмето.
А за отвличане на Ямур не се говори , което означава ,че такова няма да има!!!

# 464

Кого може да срещне? Едже, бандюгите на Бату...не се сещам за друг! newsm78
Или Едже или Харун!!

Общи условия

Активация на акаунт