АГ клиника Селена гр. Пловдив- 8!

• 64 124
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, привет на всички   bouquet! За последно съм влизала тук, във форума, преди година може би. Поизчетох малко назад нещата, за да се "актуализирам", но сега ме интересува по-специално един въпрос - Има ли лекар в Селена, и изобщо практикува ли се там вагинално раждане след секцио? Някоя от вас има ли информация или може би самата е преминала през това? Извинявайте, ако някъде по-назад има подобен въпрос и се повтаря, но нямам физическата възможност да изчета всичко Embarassed.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 14:42 от ahura

# 271
daila777, д-р Даскалов преглежда в Медикус Алфа. Може да си запишеш час за преглед на регистратурата - тел. е 032 634463. А в Селена само води ражданията.

Къде се намира ориентировъчно Медикус Алфа?? Мерси Hug Hug

# 272
Къде се намира ориентировъчно Медикус Алфа?? Мерси Hug Hug
Зад библиотека Иван Вазов, до Градската градина на центъра.

# 273
здравейте не съм от Пловдив , искам да ви помоля за координати на доктор Даскалов. Само в Селена ли трябва да го потърся или има и другаде кабинет. Рано ми е още за раждане, но искам  то да бъде при него, понеже трябва  да е секцио т ачета страхотни неща за него..благодаря ви  bouquet

По-добре звънни на акушерките на д-р Даскалов, а не на регистратурата, тел. е 0893530580.
campanula вече ти е казала къде е клиниката.

# 274
Момичета, привет на всички   bouquet! За последно съм влизала тук, във форума, преди година може би. Поизчетох малко назад нещата, за да се "актуализирам", но сега ме интересува по-специално един въпрос - Има ли лекар в Селена, и изобщо практикува ли се там вагинално раждане след секцио? Някоя от вас има ли информация или може би самата е преминала през това? Извинявайте, ако някъде по-назад има подобен въпрос и се повтаря, но нямам физическата възможност да изчета всичко Embarassed.

Практикува се, но зависи колко време е минало. Това знам от лекаря ми. Иначе една моя позната много искаше да роди второто си дете нормално. Бяха минали 5 години, но не успя за съжаление и пак се наложи секцио. Изникнал проблем в хода на естественото раждане. Аз като бях последно питах дали евентуално ще мога да се пробвам вагинално втория път, здраве и живот, но д-р Матев ми каза, че е много рано да ми каже още. Каза, че в момента в родилна зала имало жена, която била вагинално след секцио, но при нея били минали седем години.
Ама и аз как го обясних. ooooh! Най-добре питай лекаря си там. Peace

# 275
enigmata, благодаря ти. Аз вчера успях "задочно" да говоря с д-р Ставрев, той ми отговори положително, т.е. напълно въможно е вагинално след секцио/изрично посочих и периода между двете раждания!/ . Но все пак май ще трябват някакви по-специфични изследвания, за да се установи дали разрезът на матката е напълно възстановен, дали няма изтъняване. Така или иначе пак в Селена ще ходя, аз на никоя друга клиника нямам доверие, след като родих секцио там първия път. А иначе за периода от секциото до второто раждане, което много ми се иска да е естествено  -  3 години и половина. Имам още доста време за размисъл, защото сега съм съвсем в началото на  бременността, ама пусто.........не спирам да мисля newsm78......кое, как, какво, защо....ако имаше начин с някакъв бутон  да се изключа...... Laughing
Успех на всички бъдещи и настоящи мамчета!!!

# 276
И мен преди време ме вълнуваше въпросът вагинално раждане след секцио. Срещнах се с Минев - той ми каза, че вероятно в неговата клиника той е единственият, който би се навил да води такова раждане. Така или иначе в последствие родих секцио в Селена (сега на никоя позната не препоръчвам да ходи в частна клиника). Малко са лекарите, които биха се навили да водят такова раждане. Има и такива, които биха те подвели, че се наемат, но в последствие,около датата на термина, ще те уверят, че е по-добре секцио. Ставрев определено не е привърженик на вагиналното раждане. Моя приятелка роди вагинално след секцио при д-р Димитрова от ВМИ. Пожелавам ти успех!

# 277
  • Пловдив
Има и такива, които биха те подвели, че се наемат, но в последствие,около датата на термина, ще те уверят, че е по-добре секцио.

и според мен е така

трябва да устоиш на съветите да си пак секцио,подплътени с лоши тонове,матката не е готова и .... не знам какво още може да се измисли  Laughing

# 278
Мерси, че се включихте по моя въпрос, момичета.  Много ми е ценно и полезно всичко, което казвате! Седя и се чудя обаче едно нещо, въпреки че нищо не разбирам от медицина - как така жени, които са раждали естествено с многобройни вътрешни шевове и разкъсвания, могат да родят пак естествено след примерно година и половина, а ние дето сме с първо секцио да не можем втория път вагинално? Как  на една майка родила вагинално преди 1г. всички вътрешни, примерно 15 шева, са й перфектно зарастнали и да може пак да ражда, а моите да не са и да не мога. Не е ли възможно дори да се окаже, че аз след секцио съм много по-възстановена? Аз знам, че зарастването на шевовете и възстановяването е изключително индивидуално, не съм чак толкова глупава, но говоря принципно.............Може би логиката ми  не е вярна, не знам.....може би и мястото за такъв въпрос не е тъкмо тук. Извинявайте, ако е така. Много, ама много се терзая....... newsm78
Да знаете само колко ми се иска и колко се моля да мога да се похваля след известно време тук, че всичко е минало както съм си го пожелала Praynig

# 279
разликата е, че твоята матка е "рязана" и всеки един напън може да предизвика руптура

# 280
  • Пловдив
ahura, моят съвет е да опиташ да намериш лекар, на който да имаш доверие и който да ти следи цялата бременност и накрая той да прецени, в зависимост от състоянието ти, дали ще може да се съобрази с желанието ти.Аз не бих имала смелост да налагам моето мнение на всяка цена.Исках да родя със секцио, но лекарят ми беше против.Каза че нормалното раждане е по-добре за мен и се оказа прав.Не винаги лекарите си търсят причини да те излъжат.Освен това един вътрешен кръвоизлив в хода на раждането е много по-опасен от 15-20 шева, които може пак да се отворят..И аз разсъждавам като теб, абсолютно непрофесионално.Може и да греша.Но си мисля, че не е толкова невъзможно да родиш нормално.Все пак няма да си единствената. Peace

# 281
Здравейте момичета Hugполучихте ли смс(ПОКАНА ЗА ПРАЗНИКА) Winkще бъде на 29.05. от 9.30ч.на централния площад срещу ДНА Peace

# 282
Получихме, получхме  Party

# 283
  • Пловдив
Момичета, преди малко в сайта на болницата д-р Минев е направил уточнение, че празникът е от 10.30 часа.Имаше питане, защо в СМС-ите пише едно а в сайта друго.

# 284
Аз все още не съм получила покана, нито смс. Бебето ми се роди на 21.01.2010 г. Вие кога ги получихте?

Общи условия

Активация на акаунт