АГ клиника Селена гр. Пловдив- 8!

• 64 127
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • Лондон/Пловдив
И аз раждах там секцио  5 дена ме държаха ,но можех и ден по рано да си тръгна има такава опция Peace
Бебето ми го показаха веднага и го отнесаха за изследвания къпане след раждането ,когато свърши операцията ме свалиха в стая и там ме чакаха родителите ми и мъжът ми веднага донесоха бебето (незнам дали преди това не са го показвали на мъжо забравила съм )
После взеха бебето и ме оставиха да се наспя до сутринта (операцията ми беше в 14 ч) и така през 3 часа ми носеха бебето и ме питаха дали да ми го оставят при мен или да е при тях .Аз като по нахална вечер им го давах на тях за да си почивам ,защото знаех какво е после като се приберем (сама си гледам сина от раждането ) Mr. Green

# 301
  • Пловдив
Taни ,след операцията 2 ч си в реанимация.там веднага идва бащата да те види.После те свалят в стая и ако искаш ще ти докарат бебето.не може много да се движиш,но може да се закърмите за първи път тогава-сестрата ще ти помогне.на другата сутрин ще си по-добре и ще ти го водят за хранене или може да стои постоянно при теб,или да спи при теб.Изобщо каквото искаш ти.Ако е постоянно при теб,ще го взимат за тоалет.
Таткото видя малката като я идкъпаха и оправиха след раждането веднага.аз я видах още в операционната за малко и после като ме свалиха в стаята
ако всичко е ОК на 4 я ден ще те изпишат

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 16:31 от Elfita

# 302
Тани, момичетата вече са ти отговорили.

ако всичко е ОК на 3 я ден ще те изпишат

Хм, не знаех, че при секцио могат да те изпишат още на 3-я ден. Мен искаха да ме изпишат на 4-я, но аз казах, че ще си стоя и 5-я ден, на което хич не ми се зарадваха (нали се заема легло).

# 303
  • Пловдив
campanula ,ами май съм объркала сметките-секциото беше в петък,а ме изписаха понеделник.това е на 4 я ден,нали?редактирам предния си пост
аз исках много да си ходя.не е лошо в клиниката,но от вкъщи при мъжа ми по-хубаво няма

# 304
Аз родих в четвъртък и в понеделник ме изписаха. Казаха, че може да си ходя още на 4 ден, но аз останах. Flutter В реанимация си спомням, че пуснаха майка ми и баща ми, но може би беше "бонус", защото мъжо си беше с мен и на секциото. newsm78 Беба си спомням, че ми я носеха за кърмене и я взимаха, за да ям, а и през нощта беше при тях. Никой не ме е питал дали искам да е денонощно при мен, но така си ми беше супер. Peace Бебето го видяхме веднага като го извадиха, но ако таткото не е с теб, му го показват като я изкъпят.
Аз се надявам до зимата да не пипат цените, че вече ...  Shocked Май това раждане ще ми струва два пъти колкото първото.  ooooh!

Леко раждане, Тани! Hug

# 305
Аз пък с Преславка родих в събота в 10:50 и в понеделник в 13 ме изписаха, с нормално родоразрешене обаче  Whistling
при секцио мисля поне 4 дни  държат
доведоха ми я след 20-на минути да я видя и аз я сложих на гърда да я пробвам да засуче
после след 2 часа като ме преместиха тръгнах да си я търся, че нещо се забавиха
ама се оказа, че много бебета и много раждания и не сварваха направо жените  Peace

# 306
Здравейте момичета!аз ще раждам в Селена през август, живот и здраве.Въпреки, че съм изчела всички теми досега, все пак имам няколко конкретни въпроса.Нека всеки който има желание да ми отговори.Първо:малко по подробно да разкажат мамите раждали НОРМАЛНО ( с епидурална упойка)- какви са процедурите, как се поставя упойката, боли ли:))Второ: какво си носихте за болницата?Трето:знаете ли дали има опция да съм сама в стая?не ВИП стая, а просто самостоятелна стая.Може би се доплаща?или зависи от броя на родилките в момента?Четвърто: в Селена правят ли се изследвания на бебето- ехография на тазобедрени стави, на коремни органи, трансфонтанелна ехография?
Другото което ме притеснява е, че се чуват много слухове, че уж всички лекари са за нормално раждане, а в последствие нещата се извъртат умишлено към секцио- има ли нещо такова  според вас?
Също така неискам да се дава АМ на бебето, а искам да кърмя възможно най скоро след раждането- мисля че не би било проблем да се съобразят с желанията ми?
Благодаря много на всички, които ще отделят време да ми отговорят!хубав ден от мен!:)))

# 307
Само още едно допълнение: интересува ме епидурала как действа по точно- усещат ли се напъните, усещаш ли си краката....Можеш ли адекватно да напъваш?на колко сантиметра разкритие я поставят?аз не съм от Пловдив и се опасявам докато пристигна да не е късно за упойка...

# 308
  • Plovdiv
напъните се усещат,участваш си активно в раждането само болката при  контракциите ти ги спестява и имаш сили да родиш.След раждането не си чувствах единия крак , но после се пооправи  Simple Smile

# 309
  • Пловдив
За престоя в болницата си носих: сапун, четка и паста за зъби, чехли, джапанки, телефон, зарядно за телефона и фотоапарат.Опцията самостоятелна стая са заплаща по 100 лева на вечер.Не знам дали правят ехография на новородените.Ние сме правили на тазобедрената става първия месец и после пак в петия месец, но си извиках ортопед в къщи.Аз родих нормално.Не са ми правили секцио умишлено.Бебето ти го носят май след 6 часа и може да си стои при теб през цялото време ако искаш.Иначе последно кърмене в 00.00 часа, първо в 6.00 часа.Предполагам, че ако се събуди през ноща му дават АМ, но ако кажеш, че искаш да си е само при теб, ще си го кърмиш.Упойката се слага на 4 см разкритие.Аз съм от Пловдив, но родих за час и половина с пътя до болницата и упойката не можа да ми подейства, но при поставянето нищо не усетих.Краката не ми се схванаха, напъните си ги усещах.Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и да е така както го искаш. Peace

# 310
Здравейте!
Предстои ми раждане след 3-4 месеца и съм се ориентирала към АГ"Селена".
Искам да попитам има ли мама,която да е ползвала ВИП стая?По-точно ме интересува има ли легла за родилката и съпруга,освен тези на снимките от сайта(2 дивана)?Таткото може ли да присъства денонощно при мен и полага ли му се храна?
Освен тоалетни принадлежности,трябва ли да си взема друго нещо като кърпи,превръзки,халати и т.н?
Благодаря предварително за отговора  Hug

# 311
Има ли някоя мама раждала нормално при Даскалов!?

# 312
Grinning има, какво те интерисува

# 313
  • Бургас
А някой да знае как се казва доктора,който изследва вагиналните секрети?
Нещо от рода на Неве или Недев беше....  Embarassed newsm78

# 314
Ненев-Висок сладур със сини очи!

Общи условия

Активация на акаунт