АГ клиника Селена гр. Пловдив- 8!

• 63 871
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
От петдневния ми престой, два дена и половина детето ми беше на системи и кислород.Погрижиха се за него в самата клиника, педиатри има денонощно.Това беше м.юли и го казвам съвсем категорично, защото прекарах доста време в детска стая по всяко време на денонощието.Събота и неделя, когато оставях бебето в 23 или 00ч винаги имаше лекар Peace.
Който отива там е съвсем наясно, че ако се наложи, ще преведат бебето е Окръжна, след като го стабилизират.

# 61
Аз раждах през нощта и то в неделя, обадиха се и извикаха и анестезиолога, и неонатолога посреднощ. Именно д-р Молева пое бебето.

# 62
Mama na Ivan
 В пазарна икономика сме и според мен е редно да има и частни държани болници,за да има избор човек.   До колкото знам , в София  секцио било 3000лева,миналата година. (средна заплата в БГ -500лв) Rolling Eyes
 То не е и етично да ни изнудват за пари по държавните  болници,ама такава ние управата ,такива сме си  и ние..
Би било редно, ако здравеопазването действаше на чисто пазарен принцип. Но то не действа така, защото тогава безработните и социално слабите не биха имали никакъв шанс.
Че трябва да има частни болници, ок, но според мен трябва да има контрол върху това, за кои пътеки ще имат договор със ЗК и може би някакъв вид ограничение на това, което ще им се заплаща. Защото както са нещата днес държавните/общински болници лекуват много от така наречените "губещи пътеки", а частните болници сключват договори само за най-изгодните пътеки и евентуално, ако има някакви други в пакет с тях.
Като резултат частните болници са богати, а държавните на загуба. И какво се получава за нас - пациентите. Можеш да родиш в Селена или където другаде искаш, но ако се наложи да ти извадят рак, ще трябва да отидеш във ВМИ. И там условията ще са по-лоши. Не смятам, че това е правилно.

# 63
Зрънчо, разочарована си много, а никоя жена не бива да има лоши спомени от раждането на детенцето си. Съжелявам много за това. Аз лично не бих оставила нещата така особено ако смятам, че са допуснати нелепости като неприсъствие на неонатолог и четири часа чакане на линейка  Confused. Нещата могат да се подобрят когато се дава гласност на недоволството пред когото трябва Peace. Това е частна болница, те искат пациентите да са доволни и ще направят каквото е по силите им.
Момичета, някой ходил ли е скоро за цитонамазка в Селена? Инфото за цените им изобщо не е обновено и се чудя колко е? И къде пращат изследването? За колко време става?
Успех на всички в очакване на бебета  Hug

# 64
Сигурно имат някой на разположение. Знам ли?
Да кажат, тези които са раждали там извън работно време, аз съм била само за задържане.

Дъщеря ми е аспирирана, за да си поеме въздух и да изплаче, за Селена става въпрос. Има неонатолог. Дежурен лекар за раждане има по всяко време, анестезиолог и неонатолог пристигат веднага при повикване, примерно 30 минути.

Наистина стига с тия нощници и манджи, но грижите - чисто медицински, според мен са на по-високо ниво, отколкото в държавните болници. Изключвам раждането на недоносени бебета, чиите грижи са доста специфични.
Но едно раждане, близо до термин  - секцио или нормално, определено се грижат и за бебето, и за родилките по-добре, реагират и по-адекватно на спешни ситуации, това е моето мнение.

За първото ми дете се наложи да се правят изследвания за много болести, които не се правели в Окръжна - цитомегаловирус, рубеола и т.н. и си занесохме кръвта до Торакс, защото в Окръжна не се правели тези изследвания  hahaha
Краката на бебето ми бяха нацепени от сухота в кувьоза в Окръжна, не вярвам в частна болница да го оставят така, едно кремче все щяха да го намажат.

# 65
Зрънчо, усещам, че всъщност най-много те е яд за парите, които сте дали. Ако ви се виждат 1200 лв много пари, наистина си ги спестете. Просто някои си мислят, че дават милиони и очакват за ръката да ги държат, което е смешно  Grinning

Предполагам, че в държавната болница си се наяждала хубаво, защото от помията дават и допълнително ... 

Аз отидох да раждам в частна болница два пъти, именно заради медицинските грижи и вниманието, безхаберието и грубостта ме отвратиха

# 66
  • Пловдив
Мама на Иван, "Селена" е акушеро-гинекологична болница и инвитро център.Предполагам не може да има клинична пътека за сърдечно-съдови операции, например.Такива са многопрофилните болници, които у нас са предимно държавни.Според мен няма как да платиш стотици хиляди за сърдечна операция в частна клиника, или поне не са много хората, които могат да си го позволят и скоро едва ли ще имаме частни клиники за точно такъв род дейности.Иначе в "Селена" правят операции, свързани с репродуктивната система: матка, тръби, яйчници и предполагам дори и да е злокачествено, могат да направят такава операция.Не ми се налагало да пробвам и дано не ми се налага.Сега как стоят нещата в другите, неспециализирани частни болници, не знам.

# 67

Момичета, някой ходил ли е скоро за цитонамазка в Селена? Инфото за цените им изобщо не е обновено и се чудя колко е? И къде пращат изследването? За колко време става?
Изпращат изследванията в Писанец,дават отговор на следващия ден,но за цена не мога да помогна понеже аз съм на цялостен пакет там  Peace

# 68

Изпращат изследванията в Писанец,дават отговор на следващия ден,но за цена не мога да помогна понеже аз съм на цялостен пакет там  Peace
За прегледа ,цитонамазката и резултата платих 40 лева общо!

# 69
zran4o,съжалявам,че така се е получило с  тебе,дано сега да си добре!......но малко смешно ми се струва да коментираш,че памперсите и нощниците били евтини,защото в окръжна никакви не ти дават.....а това,че порциите били малки...хахаха...според мен си прекалила в думите.И това,че сестрите и акушерките били заети и не ти обръщали внимание...пак не съм съгласна,понеже аз и всички мои познати бихме потвъдили ,че напротив-постоянно бяхме обгрижвани и се чудеха как да ни угодят на капризите и даже искренно се възхитих,че след толкова много работа и заетост-те са винаги учтиви!И винаги се отзовават.....но винаги ще се намери някой да оплюе хубавото.....и колкото до парите,аз лично мисля,че излиза по-евтино от държавните .....щото там като се разплатиш от доктор до санитарка по веригата и си купиш всичко за престоя ,в селената ще ти се стори евтино за тези условия и грижи,които полагат за тебе.....
аз лично съм мноооого доволна и няма са спра да сипя благодарности към персонала!

# 70
Когато се налага, педиатър има денонощно. По време на моя престой се родиха близнаци, едното под 2 кг, Василева цяла нощ беше до него и го обгрижваше. И стига с тази линейка, това не е нещо, което зависи от Селена, а с новия номер 112 и "адекватните" им реакции често се случва да закъсняват линейките.
Да, аз съм от клакьорките, които викат "За" и подкрепят Селена. И НЕ, не отидох да раждам там, защото е модерно,както zran4o се е изразила. Това може би е бил нейният мотив да роди там. Но Селена нямаше да й е черна сега, ако беше отделила 5 минутки при някоя консултация, за да се поинтересува от най-същественото, а то не е манджата или пижамата! Първият въпрос, който зададох на лекаря ми от Селена беше какво се случва, ако недай си боже с мен или бебето има проблем при раждането? Какви реанимиращи грижи полагат и имат ли кувьози? Дори може да разгледате, а има и дни на отворените врати.
За съжаление мотива на много родилки е модерното и глезотията. Мислят си, че парите са тяхната гаранция. И при първия проблем безхаберието им рефлектира върху доброто име на болницата.

# 71
floret ,
 Мали,малиии, какви истини си казала. Виж как си навътре в нещата като  една истинска ,грижовна бъдеща мама,а на  нас простите, дай ни  само пижами и манджи ...Бре, да вземеш да си публикуваш телефона, да знаем към кого да се обърнем към по важните въпроси,ако въобще узреем за тях..Само как  си го задала точния въпрос на доктора,направо си го изненадала с логика и прозорливост ,право на място, право в десетката,най-важното,евала..).Е сега ,гледай ти,как  ние,непросветените ,
 ,неблагодарниците  и безхаберните бъдещи майки   очерняме името на светинята,,,,пу, лично аз ще се самобичувам ...

И ако ми позволиш,ти и другите  -дайте ни шанс, на нас -инакомислищите  да имаме мнение по въпроса. Сигурно с тази твоя прозорливост ,floret , си осъзнала,че и в живота е така,колкото хора,толкова и истини. ...Айде със здраве..

# 72
Леле-мале, колко злоба! Съжалявам, че си се разпознала в думите ми.

# 73
И да, "зададох точния въпрос на доктора", защото преди две години в друг град, в също такава малка претенциозна частна АГ болница, приятелката ми повече никога не се събуди след секцио и детенце сега я познава само от снимките и нашите разкази! Оказаха се твърде неподготвени да реагират на това, което се случи и докато стигна до държавната болница, вече бе късно.

# 74
floret ,
Ами разпознах се , именно защото аз подхванах нощниците и няма защо да съжаляваш за това : Wink, А  в твоя пост към Зрънчо , думите ти назидават, поучават ,без да си сигурна дали тя се е интересувала или не ,по  така добре изложената тема от теб. Та в твоя стил-по -добре злобна, отколкото наивно- патетична Shocked Rolling Eyes. И още нещо- дай възможност  другите да  мислим и да имаме мнения, пак били те погрешни за теб. На това му се вика израстване-духовно.
 Искрено  съжалявам  за приятелката ти, но ако е писано и на зъболекарския стол може да си идеш.  И по тази логика трябва ли да съм лекар и зъболекар за да ходя да си оправям зъбките. Трябва ли да съм запозната с целия процес на раждане ,за да ида да раждам.   И ако ти не си имала доверие на докторите във въпросната болница ,  , то излиза ,че  леко си противоречиш и превисокото ти мнение малко се снишава...Аз съм чакала раждането с нетърпение и дори за миг не съм си мислила ,че може да се случи нещо с мен или с детето ми.

Общи условия

Активация на акаунт