АГ клиника Селена гр. Пловдив- 8!

• 63 896
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
enigmata,не надничаме в чуждата паничка.Обсъждаме при какви положения част от 1100 лв може да ти ги поеме касата и родилката да плати само 750 лв.Има ли такива случай,кога са били,сега има ли такава възможност.Ей такива неща

Ако някой може да спести пари,защо да не знае как да го направи?

# 631
Ами няма такива случаи! Whistling
Може астрахователно дружество да ти поеме раждането или част от него, но ЗОК.... newsm78
Аз мислех да направя второто, но и искаха солидна сума да внеса и после да платя раждането и да чакам да ми възстановят парите. ooooh! И се отказах.
За мен това е най-добрия вариант, но ако имаш да ги дадеш парите за застраховката или още по-добре, ако си застрахован от преди това. Peace

# 632
  • Пловдив

Да, elfitka, аз пък платих 750 лв. за същото, само че те ми дръпнаха и сумата, която ми се полага за раждане по ЗК ... иначе защо здравноосигурените плащат една сума, а другите друга.

иначе за застрахованите е ясно

# 633
  • Пловдив

Да, elfitka, аз пък платих 750 лв. за същото, само че те ми дръпнаха и сумата, която ми се полага за раждане по ЗК ... иначе защо здравноосигурените плащат една сума, а другите друга.

Преди години раждането беше по-евтино, аз съм платила 830, сега е 880, преди 3 години явно е било 750, но не защото приспадат нещо, а защото просто вдигат цените. При условие, че по новините казаха, че в софийска АГ клиника/държавна/ за избор на екип се плаща от 350 до 950 лева.........

# 634

Преди години раждането беше по-евтино, аз съм платила 830, сега е 880, преди 3 години явно е било 750, но не защото приспадат нещо, а защото просто вдигат цените. При условие, че по новините казаха, че в софийска АГ клиника/държавна/ за избор на екип се плаща от 350 до 950 лева.........

Точно така! Peace Аз преди 3 години платих 860 лв. май беше, а сега 1160 лв. Просто вдигнаха цените.  Tired

# 635
Никой не говори за гледане в чуждата паничка ... освен ако смяташ че е нормално да ти взимат пари два пъти за едно и също. Като е частна болница защо има цени за осигурени и неосигурени. Да не би да раждат различно. Ето за това можеш да помислиш и да се ядосаш.

# 636
Мисля си и да ти кажа не се ядосвам! Wink
Като е държавна болница, защо ми искат пари тогава? Thinking
Предпочитам като давам пари, това да не става под масата! Crossing Arms
Ами в държавна болница: пари за избор на екип + пари за упойката (ако искаш епидурална) +пари за сокчетата и свястна храна + пари за принадлежности за бебето и т.н. = на колко? newsm78 И пак си взимат парите от ЗОК, а ти отделно си плащаш.

# 637
  • Пловдив
Аз продължавам да не разбирам: искате да раждате безплатно в частна клиника, защото сте здравноосигурени  Thinking Сумите, които се плащат се явяват доплащане към това, което плаща касата, така че как точно плащате два пъти. Такава им е политиката. Без пари в държавна болница. Peace

# 638
razel_dazel, наистина не си разбрала - в последната страница никой не е говорел, че иска да ражда безплатно в частна болница, след като е здравноосигурен.  Wink  Просто разсъждавахме как в Селена на едни вземат направленията, а на други -  не. И изобщо не знам защо разговорът тръгва в посока частна-държавна болница.

# 639
  • Пловдив
razel_dazel,enigmata ,не сте разбрали какво коментираме  Peace

# 640
  • Пловдив
Много лесно може да се разбере дали си здравноосигурен или не, дори и да не носиш направление. Затова явно не схващам за какво иде реч  Embarassed Ако не ти вземат направлението, но си здравноосигурен ще ти го напишат те. Усложняват си живота като пишат един формуляр повече, ама за тия пари  Mr. Green

# 641
Винаги могат да проверят дали си осигурен. А и като е частна болницата, нямам против, да публикуват една цена... а не да ти спестяват информация. Никой освен това не ти казва, че това е доплащане - само ти дават много документи за подпис.

# 642
  • Пловдив
Аз питах и така ми отговориха, че това всъщност е доплащане към това, което плаща касата. По мое време нямаше сайт с цени и за всичко подробно разпитвах  Peace

# 643
На мен преди 3 години никой не ми е обяснявал толкова подробно ... чак когато ми дадоха да подпиша документите разбрах, че ваксини, упойка и др. минават по ЗК - тоест те си взимат цялата сума полагаща се за раждане по ЗК.
Така или иначе исках да разбера дали тези пределни цени се отнасят до частна болница като Селена. Все пак нормално е да се обяви една цена, а вече всеки да си прецени как да плаща ... какво ги интересува дали си осигурен или не. Нали е частна болница ?
Но пък и мен ме съмнява в една държавна болница нормалното раждане да ти излезе 1200-1300лв. - това се отнася само до болничния престой (дори и да се даде на доктора съответно възнаграждение) ??!!

# 644
  • Пловдив
radostche_plovdiv,съмняваме пределните цени да засегнат Селена.Но още е рано да се каже.Трябва да мине малко време и да видим как ще е

Общи условия

Активация на акаунт