КИНО клуб 2

• 28 933
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Ех, Дас Вайсе Банд сте коментирали. Пропуснала съм. С две думи: не ми хареса.
Кой е новият филм сега? Дано да мога да се включа.

# 46
  • София
какво ще правим сега? предполагам, че приключихме с Ханеке или?

# 47
   Аз снощи гледах The kids are allright. Готова за отчет.  Peace

Даже днес ще потърся още някой филм на тази режисьорка, хареса ми. Ей този ще видя,   Laurel Canyon, Biz го е посочила по-назад.  

За коледните филми, много добре, вече е време. Сега е момента да обсъдим "Фани и Александър", как мислите ?  Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 09:06 от С О Н Я

# 48
Казвайте заглавие за понеделник. За коледните филми е добра идея, да. Няколко ли ще гледаме, или само коледни целия декември? Тъй или инак сме по филм на седмица, или? Да не се застояваме чак толкова време на едно заглавие, така ли се разбрахме последно?

# 49
  • София
ако обсъждаме "Фани и Александър" се надявам lulumba също да намери време да се включи, тя е голям почитател на Бергман.
lulumba, винаги си добре дошла при нас Hug

аз тези дни също съм си приготвила The kids are allright и ще се включа също. той е за понеделник, нали?

# 50

аз тези дни също съм си приготвила The kids are allright и ще се включа също. той е за понеделник, нали?

В понеделник, а може и по-рано, който го е гледал, за да има време и за другите филми. Филмът е хубав, гледа се леко и приятно.
  Този ли остава ? След него кой ? Simple Smile

Хайде "Балада за войника" след това- http://www.imdb.com/title/tt0052600/.

# 51
  • София
ах, Сонче, пак много стара лента извади ти Wink
кажи повече за този филм, с какво е специален?

# 52
ах, Сонче, пак много стара лента извади ти Wink
кажи повече за този филм, с какво е специален?

Предложението не е мое, Biz каза за него.  Simple Smile
  Аз май не съм го гледала и ще го търся. Слушала съм за този филм хубави неща, иначе.

Ето, тук го има, както и други  филми на Григорий Чухрай  :

Баллада о солдате

Чистое небо

Този е с Орнела Мути :

Жизнь прекрасна

Руснаците ги обичам аз, всичко руско ми е на сърце. Simple Smile  

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 11:14 от С О Н Я

# 53
Балада за войника е един просто хубав филм за един добър човек. Грабва сърцето просто. Обичам аз стари филми.

Соня, гледай Laurel Canyon, по-хубав е от Децата, макар, че децата има повече моменти, на които се смях.

# 54
  • Далече
Сега последно "Децата.." за понеделник, нали така?

После Ballad of a Soldier, или ?

Кажете хубави коледни филми подходящи, аз като че ли не се сещам Sad

# 55
  • в сърцето на един мъж...
Joyeux Noel (Merry Christmas)
Love Actually
Noel
It’s a Wonderful Life
“While You Were Sleeping:”
The Family Stone

Това на прима виста, после може и да се сетя още Grinning

# 56
  • София
аз не се сещам за коледни филми, които да са толкова специални, че да заслужават едноседмичните ни коментари.  bowuu Laughing Blush
всички, за които се сещам - да, създават настроение, приятни са, но накрая освен да възкликнеш "сладък филм" или "нищо особено" не знам какво толкова можем да му коментираме.
може, разбира се, и да греша. Wink

уф, и други неща ми се иска да ви предложа, без да ви провокирам за конфликт, ако е възможно.
не мислите ли, че малко се отклоняваме от идеята за възникването на клуба? или другия вариант е аз да не съм разбрала идеята, това е много възможно също.
от една страна си го представях да не нищим супер клиширани филми /каквито са повечето коледни/, но пък да не бягаме и от най-новото и вероятното за номиниране на предстоящите награди. от друга страна въртенето около един режисьор май се оказа неуспешно, притеснявам се, че и многото стари /и руски/ филми също стесняват аудиторията.
много сме малко като че ли да гласуваме, ама да измислим някаква концепция? или поне всеки да си каже виждането, за да се ориентирам, може ли?

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 00:05 от Aurora

# 57
  • в сърцето на един мъж...
Аурора, поне според мен идеята беше да можем да говорим спокойно за кино, тъй като другата тема е по-скоро информативна, а понякога ни се иска да говорим за това, което сме гледали. Малко е трудно с целенасочено гледане - не всички можем заедно, не всички намираме филмите, но си мисля, че се справяхме поне до сега.
На мен лично ми е интересно да гледам всичко. Общо взето до каквото се докопам, каквото ми препоръчат или което ми се стори интересно от анотациите. Всеки има предпочитания и съответно има и залитане в тази посока - нормално е, никой не гледа филми, ако не му харесват Simple Smile
За мен ще бъде интересно всяко едно предложение - дори и коледните, било то глупави, сладникави, романтични, просто защото човек понякога има нужда и да разпусне Wink
В началото Тина пусна една карта на метрото, която беше доста интересна и поне за мен, това беше една добра идея - захващаме една линия на метрото и гледаме и обсъждаме филмите. Не помня принципа, на който са подредени, но беше интересно. А и не отказвам, в никакъв случай да говоря и за новите филми, които евентуално ще бъдат номинирани.
Лично на мен ми харесва тук, вида на темата, начина по който си говорим, изобщо начина по който тръгнахме. Вярно, че много задълбахме в Бергман Embarassed /много ми беше труден/, но пък иначе нямаше да го гледам никога Grinning За мен няма значение принципа на избиране на филма. Харесва ми всичко, което правим - все пак киното е фън и за разпускане Wink

# 58
Срокът винаги може да се промени. Както стана с последния филм, доста бързо се изгледа, откоментира. Реално може да се разберем набързо са следващ.
  Правим това в движение, то самта тема си показва. Когато се отзовем повече, поизкажем се, коментираме, изчерпим се- идва време за друго заглавие.
  Не всеки намира време веднага да изгледа избраното, за това си даваме поне няколко дена. Когато се включим повече, става по-интересно.
  Чета тези дни, доста сме изгледали Децата..., ако искате да започваме? То, като видим коментар, вземем че намерим време да изгледаме и се включим.  Grinning
  Нали за това се разбрахме за 3-4 предложения в аванс, та да се застъпваме по-бъзро. 
Ако искате да направим така: нещо като ментор, започваме с Аурора, да речем. Посочва тя 4 заглавия. Да ги набавим, и зпочваме поред. Горе-долу по седмица ни отива за филм, та за по месец напред ще сме запасени. Като срокът ще се определя според коментарите ни. И на мен леко хаотично ми идва напоследък, нароихме предложения, позапрескачахме се...  Laughing
  Мятайте идеи, хайде.
И нека коментарите за Децата... да започнат сега!  Laughing Laughing

# 59
  • София
не, нямам предвид срока, разбира се, че всички имаме задачи и кой когато може.
имам предвид някакви правила (във всеки клуб ги има, нали?). дори си мисля, че ако аз (или друг) примерно "посоча" 4 заглавия е много вероятно постепенно да изчезне интереса в темата, тъй както казва Гея "никой не гледа филми, ако не му харесват".
идеята ми е, ако може да избираме заглавия атрактивни за всички, да избягваме аутистична насоченост на темата или пък другата й крайност - аз също гледам "бози" за разпускане, но дори и в "Гледах, Харесва ми..." рядко ги записвам, тъй като нямам какво толкова да кажа за тях. не знам дали се изразявам ясно, в 7 часа сутрин ми е много трудно понякога да изложа ясно мислите си Simple Smile

картата за метрото беше добра идея, една класация се завъртя последната година на Оскарите, на кой беше, дето си решихме, че ще търсим тези филми за гледане. или дори ако щете да почнем класацията на топ филмите в imdb да обсъждаме?

ако пък смятате, че предложенията ми внасят още повече хаос, кажете ми да млъкна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт