КИНО клуб 2

• 28 937
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Не, напротив. Ще го изкусурим, ще видите. Нека се събудят другите и да се включат...  Laughing

# 61

И нека коментарите за Децата... да започнат сега!  Laughing Laughing

The Kids Are All Right (2010)/ Децата са добре е доста свежо филмче.

На мен ми звучеше леко идеалистично, донякъде наивистично и разбира се, на места- комично. Но си струва гледането. Актьорите са супер, аз от известно време случайно попадам все на филми с  Марк Ръфало и започнах много да му симпатизирам. Те с Джулиан Мур са добър тандем, ето в този филм съм ги гледала, страхотен- Blindness (2008) / Слепота .
  Много ми хареса играта на младото момиче- Mia Wasikowska. Мила и симпатична.
  Филмът е забавен, има много свежи сцени . Мислех си за децата, как трябва да ги възпитаваме...Да ги научим на толерантност е едно от най-важните неща. Толерантността, това е да се опитваш да не съдиш околните, може да не ги разбираш, може дори да не ги одобряваш, но да не си позволяваш да ги съдиш...Това ли е, всъщност ? И как се постига ? Simple Smile
  После може да напиша още нещо, като тръгне дискусията.

А снощи гледах и другия филм от списъка - Den brysomme mannen / Неуместният човек .

Ей тук има какво да се обсъжда.  Хареса ми. Ако кажете, ще си напиша коментара веднага, че да не избяга емоцията.
 Макар че този филм провокира доста размисли. Зачетох се след това в коментарите, хората го тълкуват различно. Някои веднага го свързват с религията, други- не. Аз си помислих и за Оруел и неговия "1984", но съвременна интерпретация. Хубав филм, хора, да го обсъдим. Simple Smile
  Това е от тези, символично- абстрактните истории, над които трябва да се разсъждава, а не да се приемат буквално. Не е толкова и до емоции, по-скоро е философски. Оригинален е.
  Що се отнася до правилата, аз нямам забележки. Може да се доизкусурят нещата със сроковете, да.
  Картата на муви метрото е най-добрия вариант, просто да си определим колко време ще пътуваме от спирка до спирка. Е, ако се наложи, ще има и престой някъде по трасето.... Grinning

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 18:23 от С О Н Я

# 62
Преди малко догледах Децата са добре.
  Марк Ръфало много мрънка някакъв. Приятен е инак, де. Момиченцето изигра Алиса, нали?

Та, за филма, хареса ми. Започна го непретенциозно, цветно филмче за "модерна двойка". Постави си проблемите, завъртя си интригите и се изнесе с хепи енд. Много ми е приятно да гледам филми за свестни тийнейджъри. Две силни сцени имаше за мен филма. Когато Анет Беннг и М.Ръфало се спречкаха на вратата. Как тя защитаваше семейството си. Гледах го, без да се замислям, че тя всъщност е жена.
  Втората, когато Джулс напомни за себе си.
Как я виждахте нея, като хипи-то, което се лута и още се открива? Или като загърбила себе си, за да отгледа децата, и да отстъпи на Ник доминиращата роля в семейството?

# 63

Как я виждахте нея, като хипи-то, което се лута и още се открива? Или като загърбила себе си, за да отгледа децата, и да отстъпи на Ник доминиращата роля в семейството?

Определено като хипи, което се откриваше постоянно...То това и беше чарът, затова я обичаше Ник, така ми се струва.
  Точно тук е идеалистичният момент, струва ми се. Много лесно се разреши конфликта...Може пък накрая Джулс да се е осъзнала и "пораснала" ...
  Ник ми беше симпатична, въпреки че изглеждаше по-сухарка някак, стожер на семейните ценности, почтеност и т.н. То това е хубавото, поне един от двамата да приземява нещата, иначе съвсем ще хвръкнат у облаците...

А в Den brysomme mannen (2006)  жените  са представени не особено привлекателно. Това  леко ме озадачи...Има много хубава музика към филма.

Тема на дискусията :
  Какво е общото и кое-различното, между  Den brysomme mannen (2006)  и "Боен клуб", като идея, послание ?

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 18:25 от С О Н Я

# 64
  • Далече
За концепцията на темата аз съм о.к  каквото и да решите, моя проблем е че не мога да смогна на темпото и затова искам да знам няколко филма напред. В този смисъл картата  на метрото ще работи за мен, макар и да не искам да гледам всички филми оттам.

Идеята на Aurora да гледаме и обсъждаме филми, които  всички или поне на повече искат да гледат е добра, но по - трудно осъществима, впредвид че всички харесваме различни неща.

# 65
  • Далече
The Kids Are All Right (2010)/ Децата са добре е о.к филм за мен. Нямам желание да го гледам втори път, аз така преценям дали ми е харесал много, ако искам да го гледам втори път Laughing Добра игра, но тъй като го гледам в контекста на Оскарите, "Социалната мрежа" ми хареса в пъти повече Simple Smile. Ако него ще го определим като пропаганда във времето на икономическа криза, то "Децата.." ще го определя като гей - пропаганда, че обратните и те са семейства със сравнително същите проблеми като нормалните семейства  Mr. Green

Джулс, я видях като загърбила себе си, за да отгледа децата..
Ник ме уплаши, беше поела мъжката роля ,като отгоре на това си имаше и типично женски кусури Simple Smile

Забелязахте ли как всяка имаше по специално отношение/ връзка , с детето което е нейно (биологично).

Леко се прокадва идеята, че в такова семейство момчето повеюе има нужда от баща и му е трудно?

# 66
Предпочитанието към детето, което е родила всяка, го забелязах, да.
 Да очакваме блокбастър с обратен сюжет, може би.
Аз също си определям филмите за харесал ми, ако ми се иска/бих да гледам пак. Или ако ме кара да се връщам към него в мислите си, няколко дни след като съм гледала.
  Холивуд точно така си работи, пропаганда.  Tired

Вие къде сте по въпроса за гей семействата и децата?

# 67
  • в сърцето на един мъж...
Ми аз съм ок с тях Mr. Green Не ми пречат Joy

# 68
  • Далече
Вие къде сте по въпроса за гей семействата и децата?

Аз незнам дали съм о.к с децата на гей семействата. Във филма, двете се бяха справили с отглеждането на децата, но в реалния живот не съм много сигурна през какво преминават тези деца. Как ги приемат съучениците им, приятелите им? Аз редовно се чудя как ще обясня на дъщеря ми, ако се появи дете с две майки в детската градина ( при нас това е сравнително реална възможност). Знам за две майки с 3 момчета - първо едно, после две близначета. Едната майка беше колежка на мъжа ми и оттогава ми беше странно как се справят тия деца с две майки, не се ли объркват, не задават ли въпроси, не се ли чувстват различни? Филмът не отговаря на тези въпроси, удобно е избран етап от животът на семейството, в който са оставили това зад гърба си  Mr. Green

# 69
Именно тези неща се питах и аз. В библиотеката съм със сина ми, преди поне година беше, и на масичка за игра седим заедно с баба и внуче, разглеждат книги. Внучето носи нови от рафтовете, бабата чете. Синът ми си реди някакви пъзели и слушаме приказки и ние. Книжката от сорта на Някои деца имат братчета, някои сестричета, някои и двете...и така на всяка страница варианти и т.н. По едно време бабата се поосука. Кратка пауза. Поглеждам аз, и тя Хм, това го прескачаме... обръща страницата и леееко промърморва По мое време децата нямаха две майки или двама татковци... и обръща очите в недоволство...
   Та, гледайки филма, си мислех точно за децата и как се налагат още два типа семейство вече и прочее...
В интересни времена живеем...

# 70
Ха-ха-ха, Тина, коментари започващи с "по мое време..." винаги е имало и обикновено разбирането липсва или е преглътнато.

Алиса, и аз това се питах докато гледах филма. Същото коментирахме с мъжа ми, че действието е пренесено в удобно време. Но пък и акцента на филма е друг.

На мен лично ми хареса филма. Приятен за гледане.

Марк Ръфало си пасваше доста добре в ролята. На мен ми е специфичен и трудно го възприемам в каква да е роля, но тук беше просто идеален. Отнесен, органичен, полу-организиран... Героят му обаче не се разви в моите очи. Избистри, че иска семейство и стабилна връзка и някак увисна всичкото това във въздуха. Претупаха го.

Джулс я виждам като жертвала кариерата си, за да отгледа децата. Имаше няколко препратки и в самия диалог между нея и Ник.

Специално отношение на майките към собствените им деца сякаш не усетих изобщо. Обратното обаче го имаше на моменти. Например Джони не поиска да изслуша Джулс след изневярата, докато Лейзър го направи.

Много харесах героинята на Анет Бенинг. Силен и наслоен образ. Мъжът в семейството с 'женски аксесоари' в поведението, както сте писали по-назад.

Нямаме познати гей семейства с деца, затова давам теоретичен отговор. Нормално ми се струва и ме радва. По-скоро не разбирам обратния вариант - хетеро двойка/семейство, които съзнателно избират да нямат деца (но отглеждат цяла зоологичекса градина). Може да е тесногръдство, но ги съдя за грешно наредени приоритети.  Rolling Eyes
Не мисля, че е кой знае колко трудно да обясниш на едно дете, защо родителите на другарчето му са от един и същ пол. Децата са много по-освободени от нас и нямат нашите предразсъдъци, ние сме тези, които им ги налагаме. Ако кажеш, че е ок, за него това ще бъде ок и толкова.
Съгласна съм, че в една друга среда - класна стая например - това би могло да е проблем за детето на еднополовите родители, както и за детето, което евентуално би го подкрепило, но няма да се впускам в детайли тук, защото и без друго се отклоних много.

Жалко, че изпуснах дискусията за "Социалната мрежа".

Ако се знаят предварително няколко филма напред кандидатите за обсъждане, бих могла да се включвам по-редовно, защото ще имам време да се организирам и да изглеждам предложенията. Седмица за седмица обаче ми идва нагорно.

# 71
Забавен ми беше Децата, посмях се тук-там, с удоволствие го гледах. Типична Калифорния описва, много интересно е, че останалата част на страната е съвсем различна. Джулс определено ми беше леко неуравновесена, оставяща се по течението, чудеща какво и липсва, но все пак обичаща семейството си и определено родителят разбиращ децата си повече. Вероятно е зарязала кариера, но не се знае точно каква кариера е имала и колко силно я е искала.

Пол пък изобщо не задълба, според мен и той беше като нея, но нямаше "корени" (семейство) и реши, че го иска изведнъж с отгледани деца и 1седмичен следобеден секс. Нямаше дълбочина в чувствата му, просто разглезен мъж свикнал да му обръщат внимание, с никакво реално чувство за това, какво представлява да имаш семейство.

Ник, пък беше малко прекалена в твърдостта си, но може би е компенсирала с характера на другия родител.

Да, вероятно момчето имаше нужда, но както стана ясно, момичето повече го хареса, така че не беше сигурно това ли са искали да покажат.

Никой не беше идеален, всички си имаха недостатъци, и проблемите им бяха универсални и това беше целта.

# 72
Специално отношение на майките към собствените им деца сякаш не усетих изобщо. Обратното обаче го имаше на моменти. Например Джони не поиска да изслуша Джулс след изневярата, докато Лейзър го направи.
   Това идва от пола, според мен, не от предпочитания към майката.  Laughing

Аз също харесвам идеяата за спсък с 3-4 заглавия. Сега уж го направихме, аз така и не знам кое следва, обаче...  Embarassed

# 73
   Хайде този за понеделник и следващите няколко дена :

Madeo (2009)/ Майка

Ето го :

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=229756&hit=1

Ето списъка със заглавията, допълнен с новите предложения :

1.Коледни филми- давайте предложения .

2.Den brysomme mannen / Неуместният човек / The Bothersome Man (2006)

3.Балада за войника- http://www.imdb.com/title/tt0052600/

4.Io sono l'amore (2009)

5.Shan zha shu zhi lian (2010), Под клоните на глога

По няколко дена на филм, какво ще кажете ? Ако някой не успее, просто се вклюва по-късно, няма проблем.

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 12:16 от С О Н Я

# 74
  • София
The kids are all right

хареса ми. приятен, забавен, кара те да се замислиш за разни работи. енергичен филм, който бързо върви.
странно обаче усетих радост, че родителите ми не са гей Laughing струва ми се някак задушаващо да трябва да живея в подобна различност. хем във филма изобщо не бе показано дали това по някакъв начин влияе на децата, пречи ли им, променя ли ги, създава ли им комплекси...само бе леко загатнато, когато щерката се понапи и избухна.

абсолютно нищо против нямам гейовете всъщност. обаче чисто хетерско ми се искаше Джулс да остане с Пол. когато той й се обади и не знам защо обаче ми се прииска тя да каже "да".
Марк Ръфало го харесвам как играе, и тук ми хареса. хареса ми и Джулиан Мур, аз имам симпатии по принцип към нея и ролите, които подбира.
Анет Бенинг никога не ми е допадала, но тук прави сериозна заявка за Оскар и се надявам да е поне сред номинираните.

филмът не е някакъв бисер, обаче прави 2 часа да минат приятно.

Общи условия

Активация на акаунт