Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 633
  • 411
  •   1
Отговори
# 90
Моето бебче се роди с гнойни пъпки и изолираха бактерия от дебелото ми черво, която се оказа причината за това. (аз направих малко изпускане ) После 7дена го лекуваха и не го виждах.
Ти си се изпуснала сокато си раждала, а бебто се е родило с пъпчиците. Те да не са се образували за секунди, пък и чак са загноясали!? Бактерията си е бил в теб, няма как иначе. А и дори да се изпуснеш доктора поема бебето, не го оставя да легне върху мръсното.

# 91
Наистина е естествен процес и докторите няма да се изненадат, но аз не се изчистих по естествен път и други имат такъв проблем. На мен не ми беше никак приятно, че се изпуснах и после този проблем с бебока (най-вероятно от изпускането). Новородено бебе с 2 антибиотика веднага след раждане е стрес и мъка. Ако човек има проблеми със здравето, тогава някои неща не се предприемат, но затова са изследванията по време на бременността.

# 92
Това с изследванията е така, но аз съм чувала, че в БГ лекарите го правят само за да не се занимават с повече изцапано, а за някои майки е стресиращо и от тази гледна токо също е неправилно. Може би аз имам прекалено лошо мнение за здравната система в БГ, но не съм го чувала това от един човек само.

# 93
Така е, много оплаквания има от лекари, акушерки, болници и други подобни. Аз бях доволна много, от моята лекарка и от болницата.

# 94
http://www.pregnancyquestionsandanswers.com/questions/qu_183-do- … -into-labour.html
"No. The days are gone where every woman had a shave and an enema before going into labour. " - В повечето държави клизма не се прави по подразбиране. Може би е по-правилно да се каже, че в много малко държави тази доказано вредна процедура (вж. връзката по-долу) се практикува.

http://whqlibdoc.who.int/hq/1996/WHO_FRH_MSM_96.24.pdf - Документ на Световната Здравна Организация за грижи по време на раждане

"The last two procedures, enemas and pubic shaving,
have long been considered unnecessary and should not be done except at the woman's request."

Още:

"6.2 Practices which are Clearly Harmful or Ineffective and Should be Eliminated
1. Routine use of enema (2.2).
2. Routine use of pubic shaving (2.2).
..."

Ако пък притесненията са за инфекция, то:

http://www2.cochrane.org/reviews/en/ab000330.html
"We conducted a meta-analysis and found no significant differences for infection rates in puerperal women (two RCTs; 594 women; risk ratio (RR) 0.66, 95% CI 0.42 to 1.04) or newborn children (one RCT; 370 newborns; RR 1.12, 95% CI 0.76 to 1.67) after one month of follow up. No significant differences were found in the incidence of neonatal lower or upper respiratory tract infections"

Под "размива" имам предвид, че твърдата субстанция се втечнява и така вероятността да излезе нещо се увеличава. Също така не е възможно да излезе всичко. (С това намеквам, че така се увеличава вероятността от изпускане при излизане на главичката) Анатомията на жената, както и ненормалната поза при раждане - легнала по гръб прави ако не невъзможен, то крайно малко вероятен досега на бебето с отпадъци от майката.

И изобщо аз лично намирам процедурата за излишна, унизителна и нефизиологична и не бих искала да ми бъде прилагана рутинно. От друга страна уважавам избора на жени, които биха желали да получат клизма преди раждане. Но също така бих искала да бъдат зачетени моите предпочитания.

# 95
Като човек, който си стоя до пълно разкритие вкъщи (умишлено), мога да кажа, че последния един час го прекарах в тоалетната и ми беше много добре (действаше ми някак успокояващо).
Като отидох в болницата, нямаше време нито за клизма, нито за абсолютно нищо, защото след 15- тина минути родих.
И искам да ви кажа, че абсолютно НИЩО, освен бебето ми не е излизало от мен, защото тялото ми се беше изчистило само.
Да не говорим, че отворът е отдолу, а бебето излиза от горе, та дори и някоя раждаща да се изпусне, практически няма как бебето да се изцапа.
Вие какво мислите - че някой го зарязва бебето ей така, просто да се изтърколи от майката ли?
Нали на акушерката това й е работата?
Нали го хваща и лекичко го издърпва нагоре?
Ако някоя от вас е гледала какво се случва с тялото и с бебето й при излизането му, ще разбере за какво говоря.
А другите нека помислят над казаното от мен.  Wink
И да приключа - това за "омазаното бебе" звучи несериозно.
 Laughing

# 96
това за "омазаното бебе" звучи несериозно.[/b]  Laughing

абсолютно  Peace

# 97

zozima, аз също уважавам всеки съзнателно направен избор! не коментирам решенията на останалите, а просто не разбрах какви имаш предвид използвайки глагола "размивам"..
 Peace

# 98
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
А бе то отдавна е ясно, че или сме с вас, или  #2gunfire

Искрено се надявам авторката да е спряла да чете, преди някой от нас да й е изкарал акъла.

Аз приключех с тази тема.   

# 99
А бе то отдавна е ясно, че или сме с вас, или  #2gunfire

Искрено се надявам авторката да е спряла да чете, преди някой от нас да й е изкарал акъла.

Аз приключех с тази тема.   

Shocked

Нещо не те разбрах.
С какво да й е изкарал акъла?
Аз не видях някой да е казал нещо лошо или страшно.
  newsm78

# 100
Ако не направиш клизма в болницата, после като раждаш, ще раждаш и ще се изпускаш. Защото напъните са толкова силни, че от всички страни излиза . Съветвам мамите да си направят и да отидат и по-малка нужда, защото после не е приятно. Клизмата не боли изобщо.
В интерес на истината това изказване си е малко плашещо, хубавото е че не е вярно!
Аз втория път родих без клизма, и въпреки, че и в къщи не се бях изчиствала, не е имало такива "страхотии", бебето си излезе съвсем чисто!

# 101
  • до една звездичка
Ако не направиш клизма в болницата, после като раждаш, ще раждаш и ще се изпускаш. Защото напъните са толкова силни, че от всички страни излиза . Съветвам мамите да си направят и да отидат и по-малка нужда, защото после не е приятно. Клизмата не боли изобщо.
В интерес на истината това изказване си е малко плашещо, хубавото е че не е вярно!
Аз втория път родих без клизма, и въпреки, че и в къщи не се бях изчиствала, не е имало такива "страхотии", бебето си излезе съвсем чисто!

А защо да не излезе "съвсем чисто"?  Rolling Eyes
То, доколкото ми е известно, излиза от друго отверстие?  Mr. Green

# 102
Не знам, да кажат тези, които мислят, че щом няма клизма бебето излиза омазано!

# 103
  • София
Честно казано клизмата изобщо не ме притеснява. Аз пари съм давала за хидро-колон терапия, при това не малко Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 104
  • София
И да се изпуснеш, има кой да те измие, даже преди бебето да тръгне да излиза.
Въпроса е, че на тях не им е приятно да го правят.
А така или иначе темата е за епидуралната упойка, а не за клизмата!

Общи условия

Активация на акаунт