Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 708
  • 411
  •   1
Отговори
# 270

Родих нормално, ускорено с окситоцин. След това отвратително преживяване бих ти казала, че да, защо не. Но не виждам абсолютно никакъв смисъл да си причиняваш такива болки. За мен това не допринася с нищо за "пълноценното майчинство". Да не говорим, че при самото раждане често се причиняват множество разкъсвания. Така че моят съвет е - с минимум болка, ако има такава възможност. И без това в момент на такава екстремна болка човек не може да разчита на сетивата си, че да каже в истинския смисъл на думата "бях там".

# 271
  • София
Angel_Dust, много добра статийка!

Момичета, благодаря ви за мненията!

# 272
Родих 3 пъти-нормално,естествено раждане без упойка(епидурална или спинална).Боля ме-много,но пак бих избрала раждане без упойка Peace

# 273
И аз съм за нормално раждане без упойка. Вярно е, че ме боля ужасно много - но беше за около 30 минути само. Но съм имала и доста пъти ужасно болезнен цикъл. Задължително съм се пребирала вкъщи, лягам си и пищя във възглавницата или си хапя ръката, да не би съседите си помислят, че някой ме коли  Mr. Green  Влязох в болницата с 3 см разкритие и без болки и след 2 ч и 45 минути родих, като гадните болки бяха само 30 минути. Ами преживява се  Rolling Eyes Най - хубавото беше, че като имах пълно разкритие болките спряха изцяло и после следващите 5-10 минути докато излезе бебето бяха песен. Изобщо нищо не болеше повече.
А пък за второ раждане ще искам без системи, но май ще трябва да си платя за екип, за да ме слушат  Confused

# 274
  • Някъде по Дунава
Аз също родих нормално и без упойка. Контракциите бяха доста продължителни и болезнени,но все пак се търпи, а самото раждане мина много бързо, не ме боля, слава богу не ме и рязаха. Раждането с упойка може и да е безболезнено, но възстанояането от упойката е гадно, а самото място където е бита упойката при някои боли няколко дни след това.

# 275
  • Варна
Хем искаме да ставаме майки, хем ще се плашим от болката..а не сме ли дошли на този свят с болка за нашите майки ? Леко егоистично е.

Ми те бабите ни са раждали на нивата, пък ние сега искаме да ползваме болнични, че и да раждаме в болница. Не е ли егоистично Rolling Eyes
Аз пък не виждам никакъв смисъл да ме боли, като може и да не ме боли. Но това си е само моето мнение де.

# 276
Давай, не се притеснявай!  Mr. Green

Аз и близначките ги родих естествено и сина ми, без упойки.

Успех! Hug

# 277
  • somewhere over the rainbow

Аз пък не виждам никакъв смисъл да ме боли, като може и да не ме боли. Но това си е само моето мнение де.
Peace Чудеса от храброст Tired

Не боляло, дрън-дрън, боли си и то стабилно. Надвиши тройно всяка очаквана от мен болка. Съжалявам, че ми беше казвано, че не боли много - не бях подготвена и се притесних, че нещо не е наред. Може и да има такива случаи, но са рядкост.
Този път ще поискам упойка, ако имам възможност.

# 278
Като почнете с тия "чудеса от храброст" и тем подобни щуроти.. Защо трябва да има някакви тънки (или не тънки  Rolling Eyes ) нападчици тука? Много ми е  Tired ...
Как не оставяте хората да си имат свое виждане, че и чувствителност към болка, ако щете??

Едва ли не тука човек трябва да иzлъже, че раждането му е било ужасно преживяване, че болката е убийствена и zадължително не се е търпяла ooooh! , zа да са доволни другите. Само на това се вярва май, че раждане е равно на страааашна мъка. ... Съжалявам всички,които са имали по един или друг начин тежко, болеzнено или каквото и да е... кофти минало раждане, но не мога да гракна и аz това. Ми не е било това zа мен, напротив.
И искрено се надявам, че раждането ще е zа повече жени толкова прекрасно нещо, каквото е било zа мен.
Пожелавам го.. Пък нека на който така му харесва, това да му се струва като чудеса от храброст, ама в кавички...

Успешна Нова Година на всички.

# 279
  • somewhere over the rainbow
Моето също беше "песен". Родих за 2 часа, без абсолютно никакви усложнения, като по книга. Моментът е толкова велик, че всичко друго бледнее.
Болките се търпят, да. Преживяват се, щом сме тук Simple Smile
Но, че не боли силно, не само, че не е вярно, а и според мен е твърде грешно да се втълпява на жените, на които предстои раждане.
При условие че тази болка може да бъде спестена, съзнателното настояване да я изпитаме е, ако не чудеса от храброст, то жив мазохизъм Mr. Green

Пък хората нека си имат мнение. Нека. Ама нека и аз си имам. Wink

# 280
Не е само от чист мазохизъм. Упойката, каквато и да е тя, носи рискове, които не са за пренебрегване. Няма да навлизам в подробности, за да не ме упрекнат, че плаша бъдещите майки. Консултирайте се с анестезиолог и питайте Гугъл.

# 281
...Но, че не боли силно, не само, че не е вярно, а и според мен е твърде грешно да се втълпява на жените, на които предстои раждане...

Добре, как да кажа, че ме е боляло, като НЕ Е?
Аз хвърлях пиратки и играх хоро с децата, около 30 мин преди да родя!
Съседите после не вярваха, казваха - "Че тя до преди малко беше на балкона и си честитяхме Новата Година, как така роди?!"  Shocked
Беше ми супер весело и бях мноооого щастлива!
Акушерката ми като ме прегледа и разбра, че ще родя всеки момент, ми каза: "Аз не те възприех насериозно, такава свежарка си!"
Ами, да, така се чувствах!
С доктора се шегувахме до последно, докато бебето излезе от мен.
Смеехме се, все едно сме на отрупаната маса в съседното помещение, а не в родилна зала.
И какво, да излъжа, че ме е боляло супермного ли?  Tired
Ами, съжалявам, не мога!
Нямаше никакви болки, раждането ми беше страхотно!
Мечтая си ако някога раждам пак (ако е рекъл Господ), пак такова раждане да имам! Praynig
И го желая от цялото си сърце на всички, на които им предстои!
  Hug

# 282
  • София

Аз пък не виждам никакъв смисъл да ме боли, като може и да не ме боли.

всеки вижда каквото си иска, всъщност.
аз пък не виждам смисъл да поемам риска от негативи и възможни усложнения упойката, като мога да не го правя.

# 283
  • Варна
Така де, то си е въпрос на лична преценка на плюсове и минуси и личен праг на търпимост към болка, може би и на физиология. На мен лично ми стана супер странна идеята да избера болката просто от солидарност към майка ми и баба ми, които не са имали право на избор преди години.

# 284
  • София
кой говори за солидарност към майки и баби...
ако упойките нямаха странични ефекти и бяха съвсем напълно безвредни за майката и бебето  вероятно никой нямаше да ги отказва...ама не са, крият си своите рискове.

Общи условия

Активация на акаунт