Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 677
  • 411
  •   1
Отговори
# 315
 Peace
И при мен така се получи, на 7-мият ден трябваше да влезна в болница, там ме изчакаха 1 ден и след това ме включиха на системи. Явно си им е практика незнам, мъжът ми и до днес се ядосва, че са ме били пришпорили и че нямало да има проблеми, ако всичко си е дошло с времето.

Малко отместихме темата за упойката при нормално раждане    bouquet на авторката

# 316
  • София
Just Woman - когато се налага едно нещо, правиш каквото се налага... то и секцио се налага понякога, не само окситоцин...
ама да ти кажат - "ми щото на всички го слагаме", както мен ми отговориха на въпроса - каква е тази система и защо....ми да, тогава може и без нея....

Сова - понякога и повече чакат, дена приятелка я чакаха още 7 дни в болницата - общо 14, в деня когато щяха да предизвикват сами й изтекоха водите така или иначе.
аз до колкото знам на 7 ден приемат в болница и после според състоянието на плацента, води и т.н. решават.

иначе при изтекли води не знам, аз отидох пренасяща с 3 дни, с 4,5 см разкритие и прекрасни контракции както се изразиха, без болки и след няма и час ми я бяха боднали...а водите те ми ги спукаха...по стандартният ред у нас... е след окситоцина видях що е то болка Simple Smile

както и да е...дано стане практика окситоцина да не съпътства всяко раждане задължително....

# 317
  • Сфия
Ох, това със спукването на водите и аз го преживях. 24 часа имах контракции през 10, после през 5 мин. Бяха търпими и аз си викам:"Е и през една да станат ще ги издържа не е чак толкова". Направих 6 см разкритие и някакъв доктор вика:"Абе това момиче ще ражда ли или к'во...:Спука ми водите и се почна най-големият ад през живота ми и така цяла нощ. Безумни , нетърпими болки, през 1 мин, разкритието от 6 та на 8... НИЩО. Никой не го е еня за теб, само ти крещят да млъкваш и ти напомнят, че като си го правил бебето сигурно не те е боляло.... Cry Чувствах се изоставена, обречена, припадах от болка... ТА... Бъдещи мами, според мен оставете си вратичка за упойка, защото не се знае. Най-страшно е отчаянието. То води до забавяне на раждането и значително по-тежкото му преживяване. Ако човек знае, че винаги може да си поиска епидурална, ако знае, че има някой, който го е грижа(освен мъжът ти, който е отвън и не знае какво става), то по-лесно би понесъл болката и по-бързо би се справил с раждането. Аз съм на 34 години. Първото ми раждане беше преди 11. Работим от този месец за второ. Ако стане ще проуча много задълбочено въпроса, за да не преживея отново същия ужас...

# 318
  • София
Относно изтичането на водите /това научих от гледане, на мен ми ги спукаха/ - гледат на видозона колко води са останали и според това изчакват или забързват раждането.

# 319
marrdata, а защо просто не откажеш пукане на мехура?

# 320
  • Сфия
Ами защото, когато това се случи бях на 22, не съм била и наясно. А и никой не ме е питал. В края на краищата отиваш в родилното и разчиташ, че си в ръцете на хора, които знаят какво правят. Иначе за какво би ми била лекарска помощ?! Сега живот и здраве, ако се осъществят плановете ми за второ, първо ще проуча всичко, па да видим. Явно в България човек трябва да си търси правата за всичко, което обикновено му излиза през носа де....Но се учим от грешките...

Дилянка, на мен никой не ми е гледал на видеозона до колкото помня. Просто ме прегледаха и видяха, че имам 6 см и ги спукаха. Бях чела тогава(1999г), че в БГ практиката е такава, ако до 6-тия сантиметър водите не се спукат сами-ти ги пукат. Не съм все още наясно дали има някаква основателбна причина и дали е противопоказно, ако не ти ги спукат, но живот и здраве за второ раждане мисля да го проуча внимателно.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 22:06 от AnMary

# 321
  • София
Аз бях със 7см като ми ги спукаха. Но въобще не ме е боляло от това.
То ако си със 6-7 сантиметра разкритие, просто няма за какво да се чака.

# 322
Роди нормално първото си дете без упойка ,но с окситоцин не съжалявам за него родих за 1 час след първата контралция водите ми изтекоха в къщи бях с 2 см.разкритие в боницата.Споменът от раждането ми е страхотен,много често си спомням с удоволствие за нега. Peace Joy

# 323

С окситоцин боли неимоверно повече. Моите спомени в това отношение са ужасни.

Роди нормално първото си дете без упойка ,но с окситоцин не съжалявам за него родих за 1 час след първата контралция водите ми изтекоха в къщи бях с 2 см.разкритие в боницата.Споменът от раждането ми е страхотен,много често си спомням с удоволствие за нега. Peace Joy

# 324
  И аз бях с окситоцин и имах чувството, че имам една безкрайна контракция.

# 325
Точно!
Допреди да ми сложат (а отидох в болницата със 7 см разкритие) контракциите бяха по-скоро сравними с малко по-болезнен цикъл. След като ми биха - е, няма такъв ад. Раздиращо и непрестанно. Родих за 2 часа с подготвителните работи, с разкъсване на милиметри от ануса, буквално с изстрел като по вицовете. И всичко това срещу заплащане, разбира се  Laughing

И аз бях с окситоцин и имах чувството, че имам една безкрайна контракция.

# 326
Аз лично за себе си повече едва ли бих родила нормално и без анестезия.
Просто защото имах ужасно раждане.
Изтекоха ми водите един ден преди да родя и бях на окситоцин 11 часа.
По-голам ужас не бях преживявала някога.
А по принцип не съм лигла - правили са ми операции - на синусите, на яйчника, изтърпявала съм десетки бъбречни кризи, някои от които продължаващи седмици, но раждането беше нещо несравнимо като болка.
Не знам дали заради окситоцина или не, но беше наистина много болезнено и за капак завърши с вакуум, което беше върха на сладолета.

# 327
  • Сфия
Аз лично за себе си повече едва ли бих родила нормално и без анестезия.
Просто защото имах ужасно раждане.
Изтекоха ми водите един ден преди да родя и бях на окситоцин 11 часа.
По-голам ужас не бях преживявала някога.
А по принцип не съм лигла - правили са ми операции - на синусите, на яйчника, изтърпявала съм десетки бъбречни кризи, някои от които продължаващи седмици, но раждането беше нещо несравнимо като болка.
Не знам дали заради окситоцина или не, но беше наистина много болезнено и за капак завърши с вакуум, което беше върха на сладолета.

Карамел, споделям написаното от теб. Аз също уж не съм лигла, имам гръбначна операция дори... Но такава болка, такъв ужас не предполагах, че ще изживея, макар, че не са ми слагали окситоцин. Имах чувството, че ми правят харакири, а не, че раждам. Аз за малко се рзаминах с вакуума.. Та някаква дама беше писала по-горе, че макар, че е имала изключително болезнено раждане, пак би избрала да ражда без упойка... Не знам, аз не мога да си представя, че ако някой е преживял това, което аз например, би искал отново да го преживее... А преди да ми почнат зверските контракции си мислех, че верно бая си боли Grinning Не съм и предполагала какво ме чака ooooh!

# 328
Аналогично на Карамел и аз бях на 11-12 часа с-ми. Беше адско последните часове до настъпването на напъните, оттам насетне болките изчезнаха. Родих за има-няма 10 мин без изобщо да усетя, че бебето излиза.
И въпреки преживнеия ад на контракциите, няма по-вълнуващ спомен от раждането ми.
Сега чакам второ и до миналата седмица бях категорична, че ще раждам със секцио. След заключението на офталмолога, че нама причина за хирургична или друга интервенция съм на 100% решена, че ще раждам пак така - нормално и без анастезия. Чакам го с нетърпение  Wink

# 329
Ох, момичета, малко офф, но последните три поста...  Hug
Ето как правят, че у нас голям процент от жените да имат ужасни раждания и да не искат и да чуят после.. Ужас...
Да ви кажа, аz съм имала два пъти бъбречна криzа. Мислех си, че който е иzтърпял дори веднъж тоzи кошмар, може да роди десет деца  Crazy Поне zа мене е така, ето колко е раzлично.. Но аz не съм иzпитвала "удоволствието" окситоцин, вероятно е и zаради това.

Общи условия

Активация на акаунт