Нарушение на потребителски права в Кино Арена

• 7 818
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
В Синема Сити, табели няма и да, няма да го посещавам. Ама ако всички решат като мен собствениците мога да се снимат за спомен с табелите.  Mr. Green

# 16
След като има достатъчно табели, на които е упоменато, че в киното не се допуска внасяне на напитки и храна, според мен няма никакво нарушаване на потребителските ви права.
След като не ви харесва това условие, няма да посещавате въпросното кино.

Мисля, че не може правилата на някаква организация да противоречат на закона. Ако той напише, че не може да влизат блондинки, или примерно, хора високи над 175, това пак ли ще е ОК? Интересен е въпросът дали не може да се подаде оплакване, наистина.

# 17
Оооо не, не, мисля си, че много объркахте нещата, говорим вече за чиста дискриминация и изобщо примера ти нямаше нищо общо с темата.....

Ясно си, е има си условия, ако не ти харесват - ясно, ако ти харесват пак ясно.....
Изобщо не мисля, че има място да се говори за каквито и да е жалби и т.н.

# 18
Ами да, точно дискриминация си е и според мен.
И не може да се твърди, че всичко, което те си определят като правила е законно, само защото те са собственици на киното.
Друг е въпроса дали това че има табели ги спасява...
Все пак нищо не ми пречи да подам жалба, даже и да е неоснователна нищо няма да загубя Simple Smile

# 19
Добре де, на теб какво не ти харесва, че някой има правила и на теб не ти се спазват...?

# 20
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ами да, точно дискриминация си е и според мен.
Някой май използва термини, без да знае тяхното значение.

И не може да се твърди, че всичко, което те си определят като правила е законно, само защото те са собственици на киното.

И да - според мен си е напълно законно.

# 21

Мисля, че не може правилата на някаква организация да противоречат на закона. Ако той напише, че не може да влизат блондинки, или примерно, хора високи над 175, това пак ли ще е ОК? Интересен е въпросът дали не може да се подаде оплакване, наистина.

Ако аз утре реша да си отворя заведение в което не искам да се пуши, и на достатъчно видно място поставя табела, че в заведението не се пуши, всеки ще има право да влезе вътре и да седне или да си излезе ако не му харесва. По този начин аз не нарушавам правата на никой.
Ако обаче поставя табела, че в заведението е забранено влизането на мъже примерно, тогава вече нарушавам нечии права.
Правите ли разлика между двете неща или не?

# 22
  • Пловдив
Да, обаче ако в заведението се пуши, само ако си купиш цигари от собственика. Я, да питаме пушачите дали са съгласни.....Темата се измества. Въпросът е, че като че не мога да внасям чипс от друго място, собственикът има право и да ме обискира и да ме изгони от прожекцията. Така ми обясниха. Е, и това не е нарушение на правата ми, щом не си гледам пиратските копия в къщи, ами съм будала да ходя на кино.  Whistling

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 21:06 от razel_dazel

# 23
Ами ако отидеш в заведение и си извадиш водата "Банкя" примерно от чантата щото там предлагат само "Девин"  Thinking

# 24
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ами ако отидеш в заведение и си извадиш водата "Банкя" примерно от чантата щото там предлагат само "Девин"  Thinking
Ей току-що пишех същия пример, само че с водка  Joy
Кой за какво си мисли .....  Joy   Joy   Joy

# 25
  • На дивана, под юргана
Мисля, че в случая жалбата трябва да бъде до КЗК, защото има злоупотреба с монополно положение. В случая - има монопол над храните и напитките, които се предлагат там - може да се закупят САМО и ЕДИНСТВЕНО от едно място на значително завишени цени. Пък ако могат - да докажат, правилното образуване на цените... По същия начин могат да искат всички клиенти на Глобул и Виваком да си изключат телефоните в пицарията в Арена, защото имат подписан договор с Мобилтел, клиентите им да разговарят само с тях...

# 26
В случая - има монопол над храните и напитките, които се предлагат там - може да се закупят САМО и ЕДИНСТВЕНО от едно място на значително завишени цени. Пък ако могат - да докажат, правилното образуване на цените...
И кой е правилния начин за образуване на цените?  ooooh!
Всеки има правото да продава с 5, 10 или 50 % надценка.
Ние като потребители имаме правото да закупим или не дадена стока или услуга.

# 27
Мисля, че в случая жалбата трябва да бъде до КЗК, защото има злоупотреба с монополно положение. В случая - има монопол над храните и напитките, които се предлагат там - може да се закупят САМО и ЕДИНСТВЕНО от едно място на значително завишени цени. Пък ако могат - да докажат, правилното образуване на цените... По същия начин могат да искат всички клиенти на Глобул и Виваком да си изключат телефоните в пицарията в Арена, защото имат подписан договор с Мобилтел, клиентите им да разговарят само с тях...
По същата логика, ако в кварталната кръчма не продават "Джони Уокър" - черен етикет а само гроздова ракия......пак ли е злоупотреба с монополно положение???

# 28
  • Пловдив
Само се моля на собствениците на ресторанти да не им хрумне да те задължават да гледаш филма, който ще ти прожектират като отидеш да вечеряш. Тук плащам, за да гледам филм и аз решавам дали ще ям чипс или не, щом в киното е позволено да се яде. Но да ме задължават да си го купя от тях, защото са написали табели с правила.  Stop

# 29
  • На дивана, под юргана
В случая - има монопол над храните и напитките, които се предлагат там - може да се закупят САМО и ЕДИНСТВЕНО от едно място на значително завишени цени. Пък ако могат - да докажат, правилното образуване на цените...
И кой е правилния начин за образуване на цените?  ooooh!
Всеки има правото да продава с 5, 10 или 50 % надценка.
Ние като потребители имаме правото да закупим или не дадена стока или услуга.

Разбира се, както и с 200%.
Номерът в търговията обаче е, не да "оскубеш" клиента, а да го накараш да повярва, че е получил повече, отколкото е платил. В случая няма как да стане това. А иначе и Мобилтел предпочитаха да продават минутата разговор за 2 лева, нали?

За кварталната кръчма и "джонито" - в този случай не е "злоупотреба с монопол", защото бизнеса на кръчмата е да продава напитките. И те преценяват какъв асортимент да предлагат. Ти отиваш там именно заради напитките, а не заради нещо друго. Или ако отиваш в кварталното кафе, да не можеш да си четеш вестникът, който си купил отвън, а само ако си купиш техен на двойна или тройна цена...
В Арена не отиваш заради водата, пуканките или колата, а заради киното - т.е. прожекцията на филми е техният основен предмет на дейност, заради което отиват клиентите там. Хората не отиват заради пуканките, а заради филма. Собствениците на Арена, не могат да сложат контрол на входа, както на летището, но пък продават на цените на летището...

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 09:17 от tigar-migar

Общи условия

Активация на акаунт