Косопадът

• 110 210
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
От седмица пия РЕВАЛИД. Преди години пих няколко месеца и имаше ефект. Между другото при вчерашното сушене със сешоар по четката останаха много по-малко косми...

Ако имаш възможност да спреш да си сушиш косата със сешоар и да не използваш други подобни уреди за известно време, гарантирам много добър ефект върху косата.

# 316
  • в 1001-та нощ
и аз да споделя - новата коса вече успешно покрива скалпа Wink)) горе долу е 2 см Wink))) и аз много й се радвам Wink)))

все още обмислям постригването  newsm78

# 317
Да се похваля и аз със добри резултати. Огромно БЛАГОДАРЯ на Алена   bouquet Две седмици използвам шампоана и ампулите за косопад на Eva Professional и вече резултата е на лице - косопада намаля значително. Пия и биотин и шуслеровите соли, но ефекта едва ли е от тях, в смисъл поне 2-3 месеца след приема ще се види резултат. Вчера бях на сушоар и моята фризьорка също забеляза подобрението ми.

# 318
  • в 1001-та нощ
Браво  Hug Peace Embarassed Rolling Eyes Wine Glass 4470

# 319
  • София
От седмица пия РЕВАЛИД. Преди години пих няколко месеца и имаше ефект. Между другото при вчерашното сушене със сешоар по четката останаха много по-малко косми...

Ако имаш възможност да спреш да си сушиш косата със сешоар и да не използваш други подобни уреди за известно време, гарантирам много добър ефект върху косата.
Знам, но сега съм на каре и без сешоар на нищо няма да приличам в главата.  Rolling Eyes

# 320
 Днес бях твърдо решилада си купя продуктите на "Eva Profesional", но се оказа, че в Пловдив не са чували за тях. Намерих ги в интернет и утре ще се свържа.
  В една аптека ми препоръчаха  продуктите на "DUCRAY" - серията Neoptide-
http://apteka.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0% … B8%D1%8F/neoptide
 Според тях само тези продукти могат да имат  някакъв ефект, тъй като косопада ми е хормонален.
  Някоя ползвала ли е тези продукти? Имате ли впечатления дали си заслужава? Ако не се лъжа лосиона струваше към 80 лв.
   Благодаря!!!!!

# 321
  • в 1001-та нощ
да ти кажа - бих била скептична, ако някой ми каже "САМО това може да ти помогне" - направо ми звучи несериозно - но това е отношение към аптекарката, а не към продукта

ползвала съм неоптид миналата есен - при сезонен косопад+стрес; косата ми се възстанови, но предполагам с отшумяване на причината, не толкова в резултат на продукта, който несъмнено е способствал за резултата

дюкре имат три продукта с течна консистенция за втриване - ампули анастим и лосион неоптид и  и още един продукт хроностим - и за различен тип косопад (реактивен, хроничен.....) трябва да се поинтересуваш кое е подходящо

но щом косопадът е хормонален (което пак е многозначително), докато не се въздейства на причината мисля няма да има задоволителен ефект;

разгледай хроностим и неоптид

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 10:23 от a.l.e.n.a

# 322
firehead би ли споделила какви био продукти за коса използваш. Peace

Доскоро използвах Weleda, но преди месец открих чрез ФБ една нова израелска фирма (поне за мен нова) и твърдо минавам на тази козметика. Шампоан и балсам с розмарин и мента, не е евтино, но определено си струва.
Ето линк: http://mynatureshop.com/product/3/naturalen-bio-shampoan-rozmarin-i-menta.html
и балсама: http://mynatureshop.com/product/17/naturalen-bio-balsam-za-kosa- … arin-i-menta.html
Аз и други техни продукти ползвам с кеф Simple Smile Но, не мога да кажа дали само това ще помогне ако имаш проблем с косопад. Добре е да се пие и приорин в такъв случай.
аз съм малко с предубеждение към онлайн шопинга, но разгледах тези продукти и ми харесаха, така че си поръчах .. вчера си получих продуктите и ще ги изпровам.

# 323
@Meri 68
Използвах NEOPTIDE 3 месеца, но не забелязах ефект на подобряване. Разбира се това не означава,че при теб няма да има. Единствено подобрение забелязах от Регаин. За съжаление той има като страничен ефект нежелано окосмяване. При мен започна да се увеличава мъха на лицето и го спрях. Сега наред са ампулите на Виши за косопад при жени:)

Аз също смятам, че съм с хормонален косопад. За съжаление лекуването на такъв дисбаланс става само с хормони, а това е нож с две остриета. Най-съществения проблем е, че трудно ще се намери лекар, който да се занимава със случай, изискващ месечни наблюдения в дългосрочен план особено при пациентка над 35 години и всичко това със съмнителен резултат. Гинеколога, при който отидох е най-доброто име в града и реакцията му беше - рецепта с хормони, нежелание за разясняване на терапии с пластири, гелове и т.н. и отказ да се занимава повече с моя случай.

Мисля,че като пациенти ставаме все по информирани и това донякъде сваля 'авторитетното мнение' на лекуващия.

# 324
да ти кажа - бих била скептична, ако някой ми каже "САМО това може да ти помогне" - направо ми звучи несериозно - но това е отношение към аптекарката, а не към продукта

но щом косопадът е хормонален (което пак е многозначително), докато не се въздейства на причината мисля няма да има задоволителен ефект;

разгледай хроностим и неоптид

Споделям напълно  Peace

# 325
велина,
можеш да направиш нещо за себе си и без да рискуваш да пиеш синтетични хормони. Важно е първо да си направиш в подходящ момент (не по време на цикъл и не по време на овулация) хормонални изследвания. Зная, че са малко скъпички, но е важно да знаеш точно къде е проблема, защото хормони - много. След това вече можеш да си направиш подходяща диета с наблягане на храни, съдържащи тези хормони в естествен вид. Това няма да доведе до нарушаване на и без това крехкия хормонален баланс, гарантирам. Ако искаш пиши пак, когато имаш резултати, имам известен опит, ще споделя според това какво е положението.

# 326
  • в 1001-та нощ
firehead, сподели своя опит  Peace ще се радвам да прочета (какви симптоми имаше, какви лекари посети, какви изследвания направи, терапия ...резултати ....)

Hug    bouquet

# 327
firehead, сподели своя опит  Peace ще се радвам да прочета (какви симптоми имаше, какви лекари посети, какви изследвания направи, терапия ...резултати ....)

Hug    bouquet

a.l.e.n.a,

На стр.21 съм описала в кратце моите борби. Не исках да занимавам аудиторията, но това, което съм пропуснала е, че и тогава, и сега имам проблеми с щитовидната жлеза - доброкачествен аденом с втора степен гуша. Правя си 2 пъти в годината изследвания на тироидните хормони, но след горчив опит с пиене на синтетични такива (ненаситен глад, рязко качване на тегло и т.н) вече взимам други мерки. За косопада ходих по дерматолози, невролози и какви ли не и общо взето срещах подигравателни усмивки, защото косата ми наистина беше огромна и някакси на пръв поглед никой не ми вярваше, че имам проблем. Тогава реших да си направя едно много дълго море на къмпинг - над 40 дни живях буквално на плажа. Ядох обилни количества червен хайвер (евтин, скъп, няма значение, стига да е рибешки, а не "вегетариански"), сурови бадеми, и ползвах само йодирана сол (до онзи момент използвахме в къщи някаква морска, че уж по-полезно). Има и други храни, които са полезни - авокадо, червено цвекло....., но всичко е много индивидуално и зависи от това какъв точно е проблема. Ако се интересувате, ще потърся разни статии в интернет и ще пусна линкове, но след НГ. Та това, съчетано с таблетките приорин и катранения сапун ми реши проблема. Оттогава не съм имала косопад, но продължавам да си хапвам отвреме навреме тези храни и се мия САМО с био продукти.
Аз твърдо вярвам, че красотата и здравето на кожа, коса, нокти идва отвътре, а не зависи толкова от това с какво се мажем.

# 328
  • в 1001-та нощ
Благодаря   bouquet ще се радвам да споделиш статиите след чнг  Hug

с тази храна действаш - на кои точно хормони и в каква посока (компенсираш недостиг?) ?

# 329
Преди 2 дни си взех от аптеката едно препаратче, което ми препоръчаха - Себорал форте (от Марешки за 1,57). Не знам дали има все още ефект, но при слагането на главата, започва да щипе, което ме навежда на мисълта че действа  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт