Косопадът

• 110 150
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Признавам не успях да прочета цялата тема  Embarassed

Има ли някакъв продукт - билков или някакво средство което мога да използвам по време на бременност против косопад ?

Пускам една статия може да ти е от полза

Полезните свойства на ракитика / облепихата/

Облепихата притежава огромно количество полезни свойства, благодарение на които е добила широка известност още в дълбока древност.Например в тибетската медицина буквално се използват всички нейни части плодове ,корени, листа,цветове.Древните елини първи в Европа откриват благотворното и влияние върху косата и върху космите въобще даже са хранели конете на бойните колесници за здрав косъм и блестяща грива с листа от облепиха.Оттам и латинският превод на името и „ блестящ кон”.
Сокът от плодовете на ракитника / облепихата/ е бил незаменим поливитаминен продукт в бедните на плодове и зеленчуци северни части на Русия и по–точно в Сибир и Далечния Изток, където е широко разпространена в диво състояние .Кашица от нейните плодове се използва , като отлично ранозаздравяващо средство.при лечението на изгаряния от всички степени и за отстраняване на пигментни петна по кожата.Интересно е приложенито и при борба с подаграта и ревматизма във вид на отвара от плодовете заедно с листата.
Най-ценно си остава маслото от ракитника, то е толкова силно, че даже има регистрирани случаи на ремисии при рак на хранопровода и лъчеви поражения на кожата.

Ракитик при бременност
Благодарение на своите имуномодулиращи свойства, които повишават общата съпротивляемост на организма ракитника е препоръчително да се  употребява при бременност.Ракитникът способствува за изработването на антитела, усилен растеж на клетките, стабилизация на клетъчната мембрана.Това се дължи на голямото количество витамини и биоактивни вещества.Особенно полезен е за бременните заради голямото количество каротиноиди и витамини като С, Е,К .Регенериращите свойства на маслото се използват при възпаления на слизестата обвивка на стената на влагалището,шийката на матката и други възпаления на детеродните органи.След раждането маслото на  облепихата се ползва при болезнени напуквания и разранявания  по гърдите вследствие от кърменето.

Ракитнитникът и грижата за лицето
Ракитникът притежава уникални козметични свойства, благодарение на които се използва все повече от фармацевтичните гиганти всвоята продукция.Много добре се справя с проблеми , като сбръчкана, отпусната и вяла кожа.Особенно ефективно е маслото на ракитника.То омекотява ,подхранва и увлажнява  кожата в дълбочина помаг в борбата с първите признаци на стареене на кожата и първите бръчки.Маслото от ракитник / облепиха/ е полезно и при нарушена пигментация на кожата.То например изсветлява съществуващите лунички и по- големи пигментни петна.При рани , изгаряния , дерматити,лишеи действа уникално за регенерирането на на кожата.

Ракитникът и косата
Козметичното приложение на ракитника не се ограничава само върху кожата.Той се използва от векове в страните в които има естествени находища за борба с косопада за заздравяване на косъма, премахване на омазняването на косите и дру ги проблеми.Има много народни  рецепти за различните случаи с доказана ефективност, но поради липса на съставки, като листа, плодове, цвят в нашата страна е трудно да бъдат изпълнени.В България се предлаг само масло о ракитник, но то пък  притежава най- силно изразени лечебни свойства. Така , че благодарение на неговата употреба вие може да  се гордеете със своите сияещи,живи и здрави коси.
Накрая трява да ви предупредим, че облепихата не трябва да се употрепява от болни с възпаление на задстомашната жлезаи жлъчката.Поради богатото си съдържание на каротин тя може да предизвика алергични реакции при склонните на алергии към каротина.При болни от гастрит и язва не е препоръчително да пият сок заради повишеното съдържание на киселини, а само капсули с масло.

# 511
Каква е цената му и къде може да се намери?

# 512
milenitaa благодаря ти за така подробната информация  Hug
Аз също бих искала да попитам откъде мога да си го  поръчам или да си купя ?

# 513
  • Варна
Някой ползвал ли е енергизиращия гел на Давинес? http://apteka.framar.bg/30010378/%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BD% … D0%BF%D0%B0%D0%B4 Приятелка много го хвали newsm78

# 514
# 515
Ох, верно  Embarassed, бях чела, ама се омотах вече... Не видях каква му е цената обаче, скъпичко беше май  newsm78

# 516
  • София
Ох, верно  Embarassed, бях чела, ама се омотах вече... Не видях каква му е цената обаче, скъпичко беше май  newsm78
Звъниш в аптеката и питаш - най - достоверен е там отговора.

# 517
Виждам ,че са ти дали информация за маслото от ракитник.Аз лично си го купих от една аптека на ул. " Жолио Кюри" в кв. Изток на 50м. от бившето кино сега Била за 56 лв.

# 518
От есента на миналата година ползвам Stimuliste на Kerastase

Това е спрей, който се впръсква всеки ден в косата.
Мирише много приятно и на мен ми действа освежаващо. След като започнах да го ползвам започнаха да ми падат много малък брой косми.
Аз не бях обърнала внимание на косата си, но майка ми, която не ме беше виждала няколко месеца и направи впечатление, че косата ми се е сгъстила доста  Grinning
Спреят на Kerastase ми свърши и си купих шампоанът и ампулите на Vichy. До сега не бях ползвала ампули. Ампулите на Vichy не ми се виждат лоши, но шампоанът не ми харесва - на мен ми действа доста пресушаващо.
Следващият шампоан и ампули, които ще пробвам ще са на Lakme  Mr. Green
От Vichy не знам каква полза ще има, но от Kerastase при мен има - косата ми се сгъсти.  Grinning
Спреят на Kerastase не е евтин, но е икономичен....с последният спрей изкарах 3 месеца и според мен си заслужаваше парите.

# 519
  • в 1001-та нощ
шампоанът на Виши и на мен ми св видя доста силен, а нали се води и енергизиращ, предполагам са го предвидили да почиства добре и вероятно и премива; при мен - направо сваляше боята  Rolling Eyes

ампулите - са само за скалпа и не съм имала дискомфорт от тях  newsm78 , но са доста различни от тези на лакме; те имат дрга цел - да увеличат фазата на растеж; т.е двата вида продукти имат действие в различно отношение и за коса в добро състояние - като растеж - тези на лакме са по-удачен избор  Peace

честно да си кажа - и аз като си погледна косата сега - месеци след пост-родилния+сезонен косопад - много й се радвам - очебийно уплътнена, което е в резултат и на грижите; организмът се възстановява, но и му се помага  Peace

стимулисте - и аз съм го набелязала  Peace

# 520
От шампоана на Vichy ми се заплита ужасно много косата и без маска не бих могла да я разреша. Боята за сега не ми е паднала, но си чувствам косата доста по-суха, а използвам маската Oleo Relax.  ooooh! От ампулите и аз не чувствам дискомфорт.
Аз реших да си купя шампоанът и ампулите заради това:  SP 94 възстановява структурата на косъма, филмира го и придава на косата плътност.
Спреят на Kerastase e също с aminexil и понеже видях, че ми се отразява добре, реших да взема ампулите на Vichy.
Косата в момента ми е по-суха, но и по-обемна. Този шампоан и ампули създават илюзия за по-гъста коса (поне при мен).  Mr. Green
В момента си слагам през ден ампулата и като ми свършат ще пробвам тези на Lakme.
Решила съм да пробвам всички ампули.  Mr. Green
Спреят на Kerastase ще си го купя отново, но шампоанът и ампулите на Vichy- не.

Забравих да спомена, че от както ползвам спрея на Kerastase не съм имала сезонен косопад. Grinning
Косми и то не много ми падат докато се къпя, а когато ми е суха косата е голяма рядкост да ми падне косъм.

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 15:09 от B & C

# 521
  • в 1001-та нощ
това е чудесно  Peace

аз съм на мнение, че грижите за растежа на косата - трябва да се полагат системно, а не когато косата фрапира с падането си и вече е късно  Peace

# 522
аз съм на мнение, че грижите за растежа на косата - трябва да се полагат системно, а не когато косата фрапира с падането си и вече е късно  Peace
И аз съм на това мнение.  Simple Smile
Един косъм, който вече е тръгнал да пада не може да бъде спрян.
Грижите за косата трябва да са комплексни и постоянни.

# 523
  • София
Ох, не знам как ще я издържа тая фаза с косопада.
Утре съм на фризьор, пък ще видя колко ще я отрежа.
Поне по-малко космаци да събирам...

Купих си Фитовал шампоан.

Но както казахте преди, космите, които падат сега, са умрели преди месеци и просто трябва да ги изтърпя.

# 524
L'Agent, не знам какво ползваш, но ако разчиташ само на шампоан не мисля, че ще стане.
Само шампоан против косопад е крайно недостатъчно.....така мисля аз.

Общи условия

Активация на акаунт