Косопадът

• 110 083
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Пита ме някои назад какви шампоани без сулфати - ами всички Био шампоани. Аз редувам Логона с ЛА биостетик. Има и на Биодерма такъв шампоан. НА Веледа бебешкия шампоан за коса и тяло... Лореал профешънъл започват да пускат вече шампоани без сулфати, но не съм сигурна дали ги има в България вече. Тиджи също имат шампоани без сулфати. Влизаш в много добре заредена аптека и казваш "искам шампоан без сулфати" и ще ти извадят такива (само че не от професионалните - за тях се пита по салоните). Или пишеш в гугъл "sulfate free shampoo" и ще ти излязат всякакви идеи.

Алена, и аз ползвам това на Дюкре с пръскалката и не е лошо, но ми омазнява косата много и го ползвам вечер преди сутринта, когато ще си мия косата.

Аз родих преди три години и половина, около 3-4 месеца след това ми падна огромно количество коса. Мазах литри ампули против косопад  Crazy, кърмих година и половина и след това се натъпках с всякакви хапчета за коса... И сега, 3 години след косопада, пак ми падна много коса... Явно така ще ми пада вече на цикли (раждането е отправната точка)...

# 91
  • в 1001-та нощ
Благодаря много за споделеното инфо   bouquet и като говорим за дюкре - понеже са много продукти - да няма объркване - аз ползвах неоптид - изглеждатака http://beauty.bg/article44_26_1144.html - трите флакона са в тази кутийка http://apteka.framar.bg/30016727/%D0%B4%D1%8E%D0%BA%D1%80%D0%B5- … 4-30-%D0%BC%D0%BB

не съм имала омазняване, но и аз ползвах непосредствено след измиване (през ден)

За косопада ти след раждането - кога започна? Колко продължи? През целия период на кърмене от над година ли падаше коса? Какво ти помогна? Какво си пила?

аз да споделя за наноген - заради сърбежа, който получих - не съм сигурна от какво - реших да ползвам шампоана за почистване на скалпа, след него шампоана за предпазване на корените, после балсама за плътност и накрая спрея за плътност и да Ви кажа - много съм доволна, чувствам си косата добре;

не знам защо до сега не съм ги ползвала с идеята, че прилагам други терапии и няма да остана доволна, но напротив  Peace мога да гласувам положително за тези продукти, ще продължа да ги ползвам изв. време, само шампоана за скалпа по-рядко  Peace

# 92
аз само "за протокола " да съобщя,че днес си измих косата само с шампоана Билка,без да обливам с каквото и да е и са ми паднали не повече от 20косъма/да-броя ги,наистина  Crazy/ Joy

# 93
  • sofia
аз само "за протокола " да съобщя,че днес си измих косата само с шампоана Билка,без да обливам с каквото и да е и са ми паднали не повече от 20косъма/да-броя ги,наистина  Crazy/ Joy

А кой точно шампоан на Билка и изсушава ли много косата? Simple Smile

# 94
Ползвам шампоана на Билка   
http://apteka.framar.bg/30018295/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0- … -200-%D0%BC%D0%BB
и съм доволна за сега/имам предвид косопада/.

# 95
Здравейте!
И аз съм с генетичен косопад какво ли не съм правила и нищо не помага.
сега последно ходих при Проф.Цанков в МА и ми предписа Анакапс и Хроностим лосион за впръскване сутрин и вечер също и шампоан Алгопикс който е български каза че трябва да правя процедурите 3месеца минумум и ще имам резултат после почивка и  отново така поне ще забавим окапването на косата напълно,защото на мен 2/3 от косата ми я няма направо прозърта ми се темето напълно отчаяна съм мисля си за живот с перука вече.
Правила съм си всякакви изслездвания  никаква причина няма друга.
Косопада е найстина голям проблем,ако някой може да ми даде съвет какво още да направя нека пише защото съм на 28 години и като се замисля направо ми се плаче.

# 96
  • в 1001-та нощ
какви изследвания са ти правени?

охххх, някой лекар като каже генетичен (че е много лесно...) ....то генетично онаследяваш причината, но тя би могла да бъде повлияна  Peace т.е. косопадът не тръгва сам по себе си, а нещо го провокира (дори то да е онаследено) - важното е да бъде открито и да се лекува  Peace

# 97
Хормони ,щитовидна жлеза ,изследване на кръвта,гинеколок и т.н те изхождат от това ,че оплешивяването е най вече отпред.

# 98
  • в 1001-та нощ
при всички опада обичайно отгоре,  освен, ако не е ареата

ямр правиха ли?

ти си прилагай предписаните  мерки -  Peace - дано се повлияе  Hug

# 99
Същата работа като Силви...разбирам те напълно.
ЯМР на какво се прави, Алена? А този доктор ми звучи много менте, точно като моята, която ме лекуваше с брошурки, полза нямаше естествено

# 100
Много интересни неща научих от вас, момичета.  Laughing Записвам се и аз в темата да следя как се борите с тая напаст- косопада.

Да споделя и аз малко проби и грешки в борбата.

Едно време (да се чете преди 4 години) имах уникална коса- гъста, плътен косъм , голямо количество. В един момент започна да пада, да изтънява , с една дума скапа се отвсякъде. Беше ми дълга почти до кръста. Пих Пантогар - нищо.
Започнах да пия Мерц- поголовно започнах да дебелея, а търсения ефект в/у косата липсваше. Спрях го , защото реших, че е по-добре с рядка коса, отколкото дебела и с рядка коса  Mr. Green
След време напипах Дюкре и направих една ударна серия с Анакапс, шампоан Анафаз и една маска пак на Дюкре. Тогава мисля,че се повлиях добре, но в крайна сметка след 3 месеца спрях капсулите и шампоана и косата пак ми умря след време.
В момента ползвам Керастаз- Вита цимент и ампули  и като че ли ,има дребен ефект.
Похвалиха ми едни швейцарски ампули - Crescina , но още не съм узряла до идеята да дам 200 лева за тях. Иначе вършели работа.

# 101
  • в 1001-та нощ
а, като причина за косопада?

# 102
Не съм търсила дълбока причина, не съм правила ендокринни изследвания (а може би трябва). По моя скромна логика от стрес, тъй като в последните две години ми се струпаха ужасно много неприятности от всякакъв характер. И вероятно има връзка и с косата.

# 103
  • София
След раждането косопадът ми зпаочна след втория месеце, продължи половин година (лятото и есента). Спря с ампулите на КЕрастас за известно време, но после пак се поднови,макар и слаб (с втората кутия). Купих ги от салон Кало в Лозенец. И се съмнявам, че може и да са им сипали водица вътре, защото кутиите бяха отворени...  #2gunfire Много лесно се сменя съдържанието на тези шишенца...
После цяла година почти нямах косопад и есента като наближи си купих Рене фуртере (РФ80 ампули и комплекс 5). Имаше видим ефект още с първата ампула, почти нищо не ми падаше, но се престарах и си купих и шампоан на същата фирма, раздразни ми зверски скалпа и косопадът ми се върна и след това и ампулите няколко пъти се пробвах да ги ползвам, но ме сърбеше и ми излизаше пърхут от тях...
Сега пръскам Дюкрето. Но се сетих късно и си ми поопада пак коса. Явно есенно време си ми пада редовно. А и имах невероятно силен стрес напоследък...

# 104
  • София
P-r-o-l-e-t  - тези ампули ли ползва за косопада:

http://www.renefurterer.com/index.php#/en_EN/ritual-of-care/11/a … ir-loss-ritual/3/

Аз ползвах тази седмица първата. Казаха ми по една на седмица. Търся отзиви понеже са доста скъпи. Благодаря ти.

Общи условия

Активация на акаунт