Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 78-ма тема

• 159 542
  • 742
  •   2
Отговори
# 675
Момичета, аз от известно време се борих с една торта за рождения ден на племенницата и най-после я позавърших. Използвам случая, да благодаря на дамите от тортената библиотека. Без тях това, нямаше да бъде реалност   bouquet

Честит имен ден на всички Ани!

Торта за Ани

# 676
Ванила, Леля Ог страхотни сте! Може ли едно въпросче? - какво покритие използвате?

# 677
Леля Ог е кралицата на тортите просто!
Аз използвах руска мастика 2 на Gushanka от  тази тема + сладкарска, прахообразна боя, докато докарам желания цвят  bowuu

# 678
# 679
  • Варна
Пеп-4о, много вкусно меню  bouquet
А по коя рецепта прави сладките. Praynig, и за картофеното пюре с кисели краставички ми е интересно Heart Eyes
Ванила, Леля Ог , големи майсторки сте на торти.
pure elixir , и аз се интерисувам от рецептата за салатата с праз. Tired
Ох, повече няма да ви изброявам, но вие си знаете че сте многооооо добри готвачки.  bouquet

# 680
Женя 83, vanillla, ивка27 , много благодаря за комплиментите! Далеч съм от кралиците, още съм в първи клас  Laughing  Моето е готова моделираща маса, с която се работи доста лесно. Руска мастика съм опитвала веднъж, но ми стана много сипкава и не ми хареса.
vanillla, тортата ти е много много сладурска, прекрасен цвят!

Честит празник на всички, които празнуват на днешния ден! Да сте живи и здрави и да си носите имената с гордост!

# 681
  • При елфите ...
Здравейте, страхотни вкусотийки видях в темичката. Аз да покажа на куп едни "стари" манджички, че все не ми остава време.  Mr. Green

Гуакамоле

Солен маймунски хляб

Ригатони Болонезе

Зеленчуци в плик

Сладкиш с конфитюр от дюли

Карамелен сладкиш с круши

Бисквитки с овесени ядки, кокосови стърготини, стафиди и ябълки

Печени крушки

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 11:35 от Aredhel

# 682
vanillla – страхотна торта, невероятно стилна!!! Много ми харесват цветовете, които си постигнала!!

Леля Ог  - Възхитителни нещааааа!! Имаш невероятна ръка и око за детайлите - имаш ли някъде твоя страничка, където човек може да са наслади на чудесиите, които твориш, че се ровнах в Нета, но не успях да се справя???

пеп-4o – супер апетитни са сладките, а това халуми със  сладко от боровинки много силно ме заинтригува!!! Къде мога да видя как се приготвя, моля??

Venetta – лимоновите ти милинки са много изкусителни!!

rozita_2703 – много вкусно изглежда тортата ти Simple Smile

delicate – страшно апетитни милинки!!!

Smiley* - Тирамисуто е невероятно!!

Benita – Много весела и вкусно изглеждаща торта!!!!

labrexтова чудо ще се пробва задължително!! Детенце се оказа голям почитател на комшийската кухня Simple Smile

лулу! – невероятни коледни меденки Simple Smile, а съм сигурна, че са и вкусни

Felicidad – мога да кажа само ФАНТАСТИЧНО!!! Simple Smile

ЗИЧЕ – и двете питки изглеждат просто "Мммм" Simple Smile ти имаш много хубави тестени неща – трябва да си харесам нещо от теб, че детенце иска тутманик, а аз нямам изпробвана рецепта  Embarassed

Umbra – сладкишът ти е много готин!!

tutulina – „нещото” се е получило СУПЕР Simple Smile

А от мен - от рождения ден на сина ми - "Торта с шампанско "Аз пия звездите" (по калейдоскопична рецепта: http://angellovescooking.blogspot.com/2010/12/im-drinking-stars-cake.html - голянмо бъркане и мазане падна:) )

Прекрасен ден на всички Simple Smile и честито и от мен, на който празнува!!!

# 683
Леля Ог, това е невероятен комплимент за мен, такава майсторка като теб да го каже,много съм далеч от твоите произведения на изкуството, невероятни са всички торти които правиш
Angellove, твоята май ще да е по-вкусна

# 684
Здравейте, кулинарки и кулинари!!! От много време не съм показвала нищо, понеже бях доста заета и готвенето беше малко на заден план, ноооооо...... Да не си помислите, че съм ви забравила? Тц, не съм  Grinning Редовно ви преглеждам и плакна очи, ам как иначе, то красоти, то чудеса  Party Но вие си знаете, че сте ми голямо вдъхновение  Hug Тъйййй, сега се отчитам е едно Ossobuco  или телешки джолан с адски вкусно сосче. Дано не ми се карате за снимките, но са от телефон, че мъжо вече чакаше с вилицата  eat

# 685
Изобилие и красота! Поздравления, момичета!   bouquet

У дома снощи виенски шницели, едри пържени картофи също по виенски и бърз фалшив Гараш:

# 686
Пепи,Ивка27,салатата с праз е от сварени картофи,сварени яйца,кисели краставички,праз,майонеза,кис.мляко,горчица и черен пипер.Малко бледолика става,за цвят може да се добави печена чушка или маслинки,но иначе и така си е много вкусна и любима у дома. Peace
Ванила,Леля Ог-много цветно и красиво! Peace
Аредхел,къде се изгуби напоследък,липсваше в темата! HugМоже ли рецептата на бисквитките?
А с това гуакамоле ти и  Гуинет много ме подстрекавате,ще взема да го пробвам що за вкус е newsm78.

# 687
Леля Ог, мен ме домързя да ходя да купувам, та за това, а и глюкоза не открих, та сложих някакъв мед редкаж, но пак се получи много еластична маса.  newsm78

И още нещо от мен

Бананов хляб с канела

# 688
  • При елфите ...
...Аредхел,къде се изгуби напоследък,липсваше в темата! HugМоже ли рецептата на бисквитките?
А с това гуакамоле ти и  Гуинет много ме подстрекавате,ще взема да го пробвам що за вкус е newsm78.
pure elixir, много ти благодаря, задачките ми идват в повече и затова се губя от време, на време.   bouquet

Ето тук са бисквитките: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539980.msg16857398#msg16857398

Гуакамолето е по тази рецепта: http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=4349
Лично аз очаквах повече от вкуса му, след като го направих в друга рецепта видях, че може да се добави и чесън.
Мисля по-нататък да направя и това пюре, чесънът по ми допада от лука.

Пюре от авокадо с тахан

авокадо – 2 бр.
зехтин – 2 с. л.
сусамов тахан – 3 с. л.
лимонов сок
чесън – 2 скилидки
магданоз – 5 стръка
сол – 1 ч. л.

Авокадото се измива, разполовява се и от него се изважда костилката. Ямката, където е била костилката, се почиства от горчивата кафеникава люспа. По месестата част на авокадото се правят ромбични разрези, но без да се реже кората. След това месестата част от авокадото се изгребва с лъжица.
В купа се поставя сусамовият тахан и се разбърква с лимоновия сок. Добавят се кубчетата авокадо, зехтинът, счуканият чесън, накълцаният магданоз и солта и се разбърква. След това всичко се прехвърля в кухненски робот или блендер и се пасира.
Полученото пюре се сервира в купички и се консумира охладено като разядка.

# 689
  • Варна
Момичета всичко е от красиво по красиво и от вкусно по вкусно newsm51
Честито на всички именници  newsm51
Дес мерси
Лабрех супер си е ястието,а рулото е пандишпанен блат
при мен в по голяма тавичка и стана по тънко и лесно се навива
Деликате супер милинки и ориз,крема е карамелен на доктора и една крема разбита с пудра захар и капки ромова есенция.Малко ми доиде и се получиха дупки но беше за проба.Върху блата първо щях да мажа с ягодово сладко но забравих.
Розита чудесна торта
Вени и аз за лимоновите милинки
Пепи на опашка за пюрето
Леля Ог нямам думи...звездно мече и прекрасна питка
Ванилия честито на племеницата ти,а тортичката е разкошна
Ангел и твоята е превъзходна а в съчетание със студено шампанско е супер
Пуре ето и рецептата за мързеливия тутманик/така съм я копнала/

asya, много е лесен. Той затова се казва и "мързелив". Ето я рецептата:
300 гр кисело мляко
1 ч. л. сода
4 яйца
3/4 ч. ч. олио
250 гр сирене
2 ч. ч. брашно
Продуктите се объркват в дадената последователност. Сместа се изсипва в намазнена тавичка и се пече в умерена фурна.
Аз го правя за първи път и още не съм го опитала, но вече е готов и ми изглежда добре.  

И за днес салатка,тараторче и пилешки дробчета с праз

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 15:53 от megansg

Общи условия

Активация на акаунт