Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 78-ма тема

• 159 650
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
vanillla ,а как си ги направила така зелени

Първият ми роял айсинг + сладкардса боя, но според мен цветът не е точно това, което трябваше да е  newsm78

# 226
vanillla, тези елхички ми изглеждат като докторат по гастрономия и сладкарство. Много ми се иска и аз да мога да правя такива бижута. Бих си украсила къщата с подобни  Mr. Green

А какво е това "роял айсинг"? И изобщо как се правят тези неща?

# 227
Захарно покрите  Mr. Green

4 чаши пудра захар
5-6 с.л. вода
1 счукана целувка
цвят/сладкарса боя

Разбиваш....доста, на мен ми отне доста време, тъй като ми се дочупи  #Cussing out кухненския робот, но си заслужава  Mr. Green Дано Дядо Коледа ми донесе нов, и без това съм и харесала един newsm78 Mr. Green

# 228
Денерис меденките са ти много хубави   bouquet и на Ванила елхичките.Ще вземете да ме запалите по коледни сладки и май ще запрятам ръкави  Crazy

silviti получих обилно слюноотделяне от тия топчета.Дали ще могат да се направят с краве мляко изцедено, че не се сещам да продават биволско тук  newsm78
Иначе гарнитурата е снощния ориз със спанак.Оформен с чашка и поръсен с чедър  Hug

FRESA това е моя вариант на сос "Грейви".Като пекох пържолките в тавичката остана доста течност.Запържих малко брашно и го разредих с тази течност.Има и соев сос вътре и затова е толкова тъмен.

# 229

silviti получих обилно слюноотделяне от тия топчета.Дали ще могат да се направят с краве мляко изцедено, че не се сещам да продават биволско тук  newsm78
Иначе гарнитурата е снощния ориз със спанак.Оформен с чашка и поръсен с чедър  Hug

Според мен рецептата е дадена с биволско, защото е по-гъсто и в крайна сметка като го изцедиш е толкова концентрирано, че можеш да оформяш топки. С краве - съмнявам се. Айде ще пробвам със заквасена сметана тук и ще ти кажа. В UK заквасена сметана трябва да има. Въпреки, че не мога да си предствя пък да нямате биволско при това изобилие дето го имате там  newsm78

# 230
Захарно покрите  Mr. Green

4 чаши пудра захар
5-6 с.л. вода
1 счукана целувка
цвят/сладкарса боя

Разбиваш....доста, на мен ми отне доста време, тъй като ми се дочупи  #Cussing out кухненския робот, но си заслужава  Mr. Green Дано Дядо Коледа ми донесе нов, и без това съм и харесала един newsm78 Mr. Green

В смисъл, че тези съставки ги слгаш в робота (с кой накрайник?) смесват се хубаво и какво трябва да се получи като консистенция?

# 231
Сложих ги с накрайника за тесто, става адски твърдо. Робота е на макс за около 7-8 минути и постепенно се получанва хомогенна смес, но пак доста твърда. После преместих в кутия с капак и добавих 1 с.л. вода, разбърках с лъжица, затворих и така няколко пъти, докато захарта се разтвори напълно и се получи необходимата плътност. Кофти е, че при нанасянето трябва да се действа бързо, понеже и сместа се втвърдява бързо.  Wink

# 232

Според мен рецептата е дадена с биволско, защото е по-гъсто и в крайна сметка като го изцедиш е толкова концентрирано, че можеш да оформяш топки. С краве - съмнявам се. Айде ще пробвам със заквасена сметана тук и ще ти кажа. В UK заквасена сметана трябва да има. Въпреки, че не мога да си предствя пък да нямате биволско при това изобилие дето го имате там  newsm78

Заквасена сметана има.Навярно и биволско мляко ще има в Лондон по турските и арабски магазини(те са направо съкровищници).Ама за едно мляко надали ще ида до Лондон скоро. Crazy

# 233
  • забравих си мисълта...
Елица-сестрица, Viv-Miv, Beniii, Alelis, Apr, Mama1+2, Pure Elixir, Гуинет, Kasier,  Megansg, Зиче, благодаря ви много момичета. Безкрайно сте мили.   bouquet
Вие сте най-невероятните кулинарни вълшебници. thumbsup
Аелис,ако нямах алергия към пшениченото брашно и аз нямаше, да го дам.
Kasier, радвам се, да те видя отново. Ябълковата ти пита е превъзходна.

Целувки                                                                                                                   и баница със спанак, ориз и сирене

# 234
  • София
FRESA, постните сърми ги правя с много праз лук, чесън, чубрица/мащерка и червен пипер, стават много вкусни. Може да им се сложат гъбки или стафиди, също много вкусни стават, но в къщи само аз ги харесвам така и затова ги пропускам. Simple Smile

# 235
Бениии, дано по-скоро ти оправят фурната   bouquet
Умбра, страхотно Домино   chef
Аелис, благодаря ти  Hug А ти какви вкусотии си показала   chef
Апр, благодаря  Hug
Мадла, Зиче, Еликсир, Касиер, Умбриа, Россонера, Портокал, Меганс, Бенита, Илрай, Мастер, Гелева, Елица, Денерис,    bouquet
Гуинет, много апетитни питки   chef
Лабрекс, и ябълки имам, и круши, а сладкиша в темичката ти има ли го, чудесен е   bouquet
Силвити, Ванилла, страхотни сладки предложения   chef
Фреса, палачинките са убиец   bouquet
Венетта, перфектна си отново   chef
От мен меденки по рецепта на Джемма, докато се чудя да ги украсявам или слепвам ще вземат да свършат, страхотни се получиха

спагети                                                                 бял хляб, много сполучлива рецепта

ориз с пиле и зеленчуци                                      свински пържолки

Весели почивни дни!

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 09:10 от viv-miv

# 236
viv-miv, каква е рецептата на Джема за тези меденки... плззз  baby_neutral аз миналата година правих, ама нали все си измислям по нещо... сега незнам точно какво съм слагала.. станаха супер де newsm78

# 237
Здравейте, вълшебници! Страхотни вечери и десерти е имало при вас! Shocked Simple Smile Ние снощи ловихме риба по ресторантите Embarassed, затова си показвам вечерята от четвъртък (отново набързо спретната след работа, както ги наричам шеговито: "бизнес вечеря" Joy) - Фондю (най-бързата гозба на света) и Чибата на Esy - благодаря за рецептата   bouquet (при мен естествено с тесто, замесено от сутринта Wink)

# 238
TheNMaster сандвичите са един път ,тук този тостерен хляб го правят сладък със захар  ooooh! на нас не ни допада затова немога да направя такъв сандвич

Фреса,хлябът не е купен.Месих в къщи преди няколко дена и понеже като е поизостанал хляба никой не го ще,та го направих на сандвичи(с преса за сандвичи) и се омете набързо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 239
viv-miv, каква е рецептата на Джема за тези меденки... плззз  baby_neutral аз миналата година правих, ама нали все си измислям по нещо... сега незнам точно какво съм слагала.. станаха супер де newsm78
Заповядай   bouquet  много са крехки, топят се в устата, аз ги разточих по-тънички, не знам дали е от значение
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12863824#msg12863824

Общи условия

Активация на акаунт