Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 78-ма тема

• 159 642
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Доматена супа със сирене

Топли сандвичи с шунка и чедър

# 211
  • София
    ilrai78, усетих аромата на гъбките... Crazy
Мастерче, сандвичите ти са много изкушаващи. newsm22

От мен едни постни сърмички.

# 212
Брей ще успея да се класирам с вечерята тази вечер.

Леща и пържолки

Това пънче и аз ще се пробвам с него.Изглежда невероятно вкусно.mama1+2  благодаря за рецептата

# 213
Аз нямам кой знае какво за показване. Възхищавам се на ястията, които приготвяте. Напълниха ми се очите  Laughing

Ето само едни най-обикновени меденки:

# 214
Касиер,благодаря ти!Ябълковата пита е толкова карамелено неустоима! Crazy
Гуинет,давам баничка за питка,много са интересни,и аз ще прочета рецептата им! Peace
Денерис,меденките меки ли са още като се изпекат или трябва да отлежат?Харесаха ми твоите,а и искам за коледа на направя някакви,които да ги оцвети дъщеря ми/ще й бъде забавно/,но не знам дали ще оцелеят у дома ако трябва да се чакат да омекнат,защото подозирам,че ще ги нападнат много бързо. Ако стават до ден два да се хапват ще си запиша рецептата им. Peace

# 215
Денерис,меденките меки ли са още като се изпекат или трябва да отлежат?

Да ти кажа честно правя тази рецепта от много години, но никога не са се задържали повече от ден-два  Laughing не съм привърженик на отлежаващи сладки.

# 216
Денерис,и у нас нищо сладко няма да чака,затова предпочитам поне да е читаво за ядене веднага.Погледнах рецептата в подписа ти,но малко стряскащи ми изглеждат количествата на олиото и захарта.Последната е ясно ще редуцирам,че не ядем прекалено сладко,но олиото може ли да се намали на 1 ч.ч.? ThinkingНе съм правила меденки до сега и не знам какви продукти са характерни за тях.
Скорошно оздравяване на детенцето пожелавам!

# 217
mama1+2, много ти благодаря. Все пак не ми изглежда толкова лесно.  ooooh! Между другото, блога на Йоана ми е много, ако не и най-любим. Благодаря ти още веднъж.

Елица-сестрица, много ми хареса гарнитурата към пържолките. Това май е ориз със спанак? А как я направи тази форма? С чашка ли?

Днес имах повечеко време и си поиграх.

Маслинени кюфтета по гръцки с Узо и бейби морковчета в масло.

И сега малко смях - Мъфините на Силви  Joy! Понеже не мога да правя мъфини, или поне до сега не съм опитвала, а тук са толкова популярни, си взех едни формички от магазина и дълго ги гледах... после .... ей т'ва се получи.... с фини кори и разни плънки... солени, сладки Simple Smile))

И едно изкушение, поне за мен, много обичам млечни продукти.

Ароматни топчета от биволско мляко от един кулинарен блог.... Уникални станаха, без думи останахме вкъщи. Препоръчвам ги горещо!

# 218
  • Sofia
Ами препоръчай и рецептата тогава! Laughing

# 219
pure elixir, аз правя половин доза и излизат почти 3 тави с меденки. Захарта можеш да я редуцираш разбира се, но за мазнината не съм сигурна. Винаги съм спазвала тази пропорция и меденките са се получавали перфектни - без разтичане и пр. Гълта доста брашно имай предвид, но ми е страшно трудно да определя количеството и затова съм писала, че е на око и преценка. Предполагам, ако намалиш олиото, което освен яйцето ти е единствената течна съставка, ще намалее и количеството на самото тесто. Пробвай вариации и сподели после резултат, че ми е интересно  Laughing

Благодаря ти за пожеланието  Heart Eyes

# 220
Ето ги ароматните топчета

http://vkuhniata.wordpress.com/2009/07/16/spicy_yoghurt_balls/

Моите са с леки промени, предимо подправките - сложих разни гръцки миксове, които ги обичаме вкъщи, доста сушени люти чушки и на мен зехтин ми отиде много, сигурно към 250-300 мл.
 Simple Smile

# 221
Коледни, захарни елхички, в къщи избиха рибата, сега пак ще трябва да правя, заминаха ми коледните сладки  Mr. Green

Желая на всички прекрасен уикенд   bouquet

# 222
silviti благодаря ти за рецептата  Hug а тези мъфини вкусни ли са
Денерис много апетитни меденки
TheNMaster сандвичите са един път ,тук този тостерен хляб го правят сладък със захар  ooooh! на нас не ни допада затова немога да направя такъв сандвич
Елица-сестрица това върху пържолките сос ли е
labrex извинявай ако си давала вече линк към рецептата за сладкиша с ябълки и круши  Blush ама ще помоля да ме опътиш
Benita, megansg ,rossonera, портокал , показали сте чудесни неща
kasier къде мога да видя рецептата за питата
Umbria  как може да казвате на такива вкусни неща че са елементарини ,искам рецептата  Grinning
Гелева много вкусни сърмички ,какви подправки има слагаш
ilrai78 страхотна каша  Hug
от мен палачинките на Vivian, за първи път ми стават толкова хубави  Hug

рулца по тази рецепта 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534088.msg16841342#msg16841342
ужасно вкусни станаха  Crazy ,благодаря много за рецептата   bouquet

# 223
vanillla ,а как си ги направила така зелени

# 224
silviti благодаря ти за рецептата  Hug а тези мъфини вкусни ли са

FRESA, не искам да съм нескромна, но т.нар. "мъфини" пожънаха небивал успех. Мъжът ми играеше карти с още трима у едни съседи и аз им занесох от двата вида. След 10 мин ми звъннаха да нося и останалите. Страшно ги харесаха, но определено солените повече. Аз изядох два солени и един сладък. Май сладкият повече ми допадна.

Плънката на солените е яйце, сирене, бекон на кубчета и една подправка, която открих наскоро - Кълцани пиперки (червени и зелени). Във всяка формичка слагам малко олио, после намачканата кора, правя й кладенче, слагам парченце масло на дъното, една лъжица от плънката. Пека.

На сладките плънката е само сладко, в случая домашно от сини сливи. Пак по същия начин, пак с парченце масло в кладенчето и чаена лъжица с връх от сладкото.

В края на крайщата мъжът ми каза, че тия "мъфини" му били по-вкусни от маслинените кюфтета. Яде ги и като мезе и като десерт, утре и за закуска щял да ги яде. Shocked С една дума - успешен опит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт