Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 78-ма тема

• 159 521
  • 742
  •   2
Отговори
# 705
  • Brussels
От мен едни страшно вкусни Бъфало крилца

Отивам да гледам какви красоти сте натворили пак!   bouquet

# 706
Ох, след тази красота на nadeto_sp , как да си пусна моята снимка  Rolling Eyes

Месен пай...грозничък, но страшно вкусен  Laughing

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 14:56 от Денерис

# 707
  • пак на Рив Гош
Не съм снимала напоследък, а готвя между другото... даже с предколедната подготовка съм доникъде  ooooh!
Влизам на изложба, да поразгледам малко вашите менюта и да пусна рецептата, за която няколко момичета ме помолиха:
маслените бисквитки на Елен

Лека вечер!

# 708
rossonera, много са апетитни сиренките!
Гуинет, чудесни мъфини  Peace

Ние вечеряхме задушени воденички с лук  Blush аз преядох    и пак с картофено пюре с кис.краставички

# 709
Боже, колко вкусотии сте приготвили за няма и ден   bouquet

Apr – ауууу, че изкусителен  Simple Smile бърз фалшив Гараш!!!

vanillla  - страхотен Бананов хляб с канела

viv-miv  - невероятно красива торта за малката ви именичка - адски идейно украсена!! А и след като е имало торта  Wink на кой ли би му пукало за вечерята...

Benita - много готини Бързи сладки – и многооооо Simple Smile

rossonera – невероятно изглеждат Сиренките ти с босилек

Гуинет  - може ли едно предколедно мъфиниче с крокант Simple Smile

nadeto_sp - много апетитни Бъфало крилца!!

пеп-4o - задушени воденички с лук  - мммм Simple Smile обожавам, а твоите изглеждат така вкусни!!! ...А за тортата ми #Cussing out цяла бутилка шампанско и налях - и ако мен ме питаш блатовете можеха да поемат по още поне 2-3 с.л. на всеки,  Laughing но ме беше страх, че ще изпонапия децата  Embarassed

Прекрасен ден на всики!!!

# 710
Россонера,страхотно изглеждат сиренките може ли рецептата.

Благодаря Ви, момичета, за хубавите думи за сиренките ми с босилек!

ditsan, ето рецептата за Сиренки с босилек.

Продукти:  За тестото: 1 яйце + 1 жълтък, 300 мл. прясно мляко, 3 с.л. олио, 1 пакетче суха мая д-р Йоткер, 1 с.л. захар, 1/2 ч.л. сол, брашно, колкото поеме, но ориентировачно около 500-550 гр. (меся на ръка и добавям ако е необходимо)

За пълнежа: 250-300 гр. настъргано или натрошено сирене + сух босилек на вкус (ние го обичаме много вкъщи, за това слагам повечко)

Приготвяне: Пресяваме брашното, посоляваме. Затопляме млякото и прибавяме в него пакетчето мая и 1 с.л. Замесваме си тесто по добре познатият начин - добавяме към брашното яйцето, жълтъка, олиото и млякото. Оставяме за около час да втаса. След като тестото втаса го разделяме на 5-6 топки. Всяка една от тях разточваме на правоъгълник, поръсваме със сместа от натрошеното (настъргано сирене) с босилек и завиваме на руло. Нарязваме от това руло пънчета с големина 3-4 см. (не повече) и подреждаме в правоъгълна или кръгла тава (въпрос на избор) като пънчета (сместа трябва да се вижда отгоре, вижда се и на снимката ми). Оставяме сиренките отново да втасат. Печем в предварително загрята фурна на 180-190 °C (не мажа отгоре отново с жълтък, за това съм описала в рецептата, че жълтъка го прибавям направо в тестото, но и трябва да подчертая, че яйцата ми са само домашни и за това отгоре са с такъв приятен загар). След изпичане веднага намазваме, докато са още топли с малко масло.

Моите съвети: Рецептата ми дойде на ум вчера. Дори нямах представа какво точно ще се получи, но резултата стана превъзходен. Обичаме сирене, обичаме босилек, обичаме всичко с тесто и... съчетах ги в малко по-различен вариант. Пекох ги в правоъгълна тава с размери 30х20 см., а диаметъра на топчетата ми беше 3 см., защото когато втасат отново, обема им се увеличава с още 1-2 см. (не исках да са големи, а мънички и сгушени едно до друго).

# 711
Аз продължавам с приготвнето на коледни сладкиши, вече ми става лошо само при мисълта за сладко  Laughing

Горещ шоколад на клечка

Рецептата

Бонбони от бял шоколад, кокос, натрошени бадеми и портокалови корички

# 712

Бонбони от бял шоколад, кокос, натрошени бадеми и портокалови корички

Може ли рецептата за тези бонбони?  Praynig

# 713
Да, разбира се Simple Smile Няма много точна рецепта, бърках на око, но в общи линии: около 200 гр. бял шоколад се разтапя на водна баня, когато се охлади малко му се слага около 50 гр. меко масло, 60-70 гр. кокосови стърготини, 50 гр. натрошени бадеми и две-три супени лъжици портокалови корички. Ако е нужно се добав малко течност (мляко, сметана) или още кокосови стърготини, трбва да стане гъста каша. Бърках всичко, оставих да стегне малко, за да може да се оформят бонбони, гребва се с чаена лъжичка и се прави каквато си избереш форма, после овалях всеки бонбон в кокосови стърготини.

Кафевите са от остатъците от горещия шоколад, просто разсипах в силиконова форма за бонбони.

# 714

Горещ шоколад на клечка

страхотно предложение   bouquet

У нас пак  "Пияни бисквитки" - затвърждаване на знанията  Laughing  много вкусни и ароматни, пълни със сушени и захаросани плодове и  Drunk коняк.

# 715
пеп-40, благодаря, а аз от онзи ден се облизвам на бисквитите ти   bouquet Написала ли си рецептата им?

# 716
  • При елфите ...
У нас пак  "Пияни бисквитки" - затвърждаване на знанията  Laughing  много вкусни и ароматни, пълни със сушени и захаросани плодове и  Drunk коняк.

пеп-4o, страхотни са, може ли рецептата, че не успях да я открия в блога ти.   bouquet

# 717
# 718
Да се изфукам с реването ми,което винаги се получава много вкусно и обирам комплименти:

# 719
От мен едни Кексчета с локум, лешници и канела, заимствани от рецептата на Аелис:

Общи условия

Активация на акаунт