Какво се прави до 40-ия ден?

• 5 318
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, много ми е трудно да пиша...........но не знам какво да правя.
Почина мой много близък човек.Никога до сега не съм изпитвала толкова голяма болка.

Обръщам се към вас за съвет.Какво и кога се прави?
Чета нещо за 3, 5 и 9 ден, че се прави изнасяне? Какво е това и къде се прави?
Някой ме каза, че в къщата където е живял се прави водосвет?

Ходих до църквата да питам отчето, но ревнах и всичко което трябваше да питам ми се изпари от главата.Разбрах само какво се прави на 40-ия ден.
Помагайте, отчето каза, че сега ние живите трябва да му помогнем да отиде на по-светло място............ Praynig

# 1
 кака Сиси,  Hug Съболезнования за загубата на близкия ти.  Cry
прави се това, което чувства сърцето.
Иначе по спомен след смърт на възрастен роднина, починал в дома си - след опелото и погребението се прави водосвет в дома. Идва попче и той го извършва. Ходи се всяка вечер на гроба, така до 40-тия ден. Прелива се на гроба. Правят се помени на 3-тия, деветия, 20-тия и 40-тия ден. После на 3, 6, 9 месеца и година. Съботите са за мъртвите.  Ако питаш бабите - не трябва да се живее, да пускаш телевизор, да се оглеждаш, да поддържаш елементарна хигиена, но това няма нищо общо със скръбта в сърцето.
Ако можеш да мислиш за хубавите моменти с вашия отишъл си от този свят близък, прави го. Нека някой по-незасегнат от мъката човек да отиде да говори с отец отново. 

# 2
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравей и моите съболезнования. Така: Значи навсякъде е различно. Затова го правиш така както ти го чувстваш. При нас след погребението веднага се прави водосвет на къщата. След това се ходи чак на деветият ден. На 20, 40. След това на 6 месеца и година.Това, което е било някога с телевизорите и т. н. мисля, че ти сама ще си прецениш. Затова и ти пиша, че както го чувстваш така го направи. Спомняй си доброто, което е направил и оставил този човек. Така е по-лесно и за теб, а и може би/казвам може би, защото не зная/ душичката му по-лесно ще се пренесе в отвъдното и ще намери покой. Така го разбирам аз... Hug

Общи условия

Активация на акаунт