Маргарин

• 11 306
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
Браво Radita  bouquet за повдигнатата тема! Аз също от малка знам, че маргаринът е много вреден, дори съм чувала за съставки с канцерогенен ефект. В нашата къща никой не употребява от много години, предпочитаме зехтин или олио и доста по-рядко масло /за топла питка или препечена филийка/. И не ми е ясно, защо се рекламира като супер полезен продукт с "ВАЖНИ мастни киселини", както се казва в една реклама newsm78 Според мен това си е чиста заблуда и може би е в ущърб на потребителя, който не се интересува какво пише на опаковката и отива в магазина да си закупи "полезен" продукт... Също така, силно впечатление ми прави, че маргарин се използва при готвене за малки деца, което си е напълно абсурдно...
И точно предаването "денят е прекрасен" има създаден сайт "кулинария", в който майки публикуват рецепти, които приготвят за децата си. Влязох от любопитство... и какво да видя #Crazy всяка една рецепта съдържа съставка "маргарин...." Аз никога не бих приготвила на детето си рецепти от споменатия сайт. Те просто не са здравословни. Явно това си е чиста реклама и манипулация. И е възмутително, че известни хора правят реклама на доказано вредни продукти. А самата Светла Иванова роди малко преди мен, т.е. детето й е около 2-годишно. Интересно ми е щом тя обича толкова много маргарин, дали дава и на детето си?!

# 16
  Аз мисля  ,че хората вече бягат от отговорност и към здравето си! Знаят ,че е вредно и продължават да го употребяват ,все пак  е по-евтино и се маже по-лесно  Confused

# 17
Още щом се появи на пазара, баща ми каза, че се произвежда от отпадъчните продукти на преработения нефт. Такава погнуса получих, че и на снимка ми е гаден.   smile3514
Родителите на съпруга ми обаче го ползваха, до момента в които една определена фирма изнесе производството му от страната.
Сега всички ползваме масло или зехтин newsm10

# 18
  • Linz
Не мисля, че е възможно да го избегнем. Слагат го в почти всичко. Дори там, където в съдържанието пише "масло", пак обикновено е маргарин #Cussing out
Понеже не понасям маргарин съм се видяла в чудо какво да ям (а много го надушвам, както и аспартама Sick).

# 19
Наистина е доста шокиращо как масата от хората са просто безотговорни както към своето здраве, така и към здравето на другите (най-вече децата си). Много много отдавна се знае, че маргаринът се прави от петрол - накратко казано се прави директно от нефт. Честно казано, даже не знам дали все още се продава маргарин в магазините - даже наскоро си помислих, че са го спрели - просто не го забелязвам когато вляза в един магазин.

Обаче проблемът не е само в маргаринът - проблемът е много по-обширен, защото хората продължават да се тъпчат с некачествен хляб, пържени храни и още други такива. Всеки трябва да се замисли върху това какво яде, защо го яде, как го яде и дали след това ще се чуди защо е в предсмъртно състояние на инфаркт или инсулт.

А пък от друга страна, не мога да схвана защо твърде твърде често хората развиват някакви налудничави заблуди, като най-лошото е, че не искат да ги променят чрез търсене на допълнителна информация. Например, защо всички се инатят на следните обективни факти:

-плодовете винаги трябва да се ядат преди останалата храна;
-месото е мръсна храна и е един от основните причинители на рак;
Защо всички си мислят, че месото е полезно?
-твърде смесеното консумиране по време на едно ядене е изключително вредно;

И много други такива ала 'маргаринът е най-добрият ни приятел'...Simple SmileSimple Smile

# 20
   Peace  за месото и аз не консумирам от 7 месеца!

# 21
Благодаря за инфото. Мисля,че хората по-скоро не се замислят за вредните храни поради забързания ни начин на живот. Какво да се прави,в повечето случаи човек си купува за закуска или баничка,или бутерки или подобни,а в тях със сигурност има маргарин. Дори и сандвичите по заведенията ги правят навсякъде с маргарин. Аз лично не често,но гледам,че много колеги си купуват.
За в бъдеще ще се опитам да го избягвам маргарина:peace:

# 22
  • София
Не казвам, че маргарина е полезен, но това за пластмасата и нефта са стари градски легенди!

# 23
Не казвам, че маргарина е полезен, но това за пластмасата и нефта са стари градски легенди!
  Не ,не са легенди  Peace  разучи малко и сама ще се убедиш!

# 24
  • София

Е, току-що четох Уики, а съм чела и други материали преди това.
Четох и съдържанието на един маргарин. Освен хидрогенизирани растителни мазнини, емуглатор и оцветител друго няма.

# 25

Е, току-що четох Уики, а съм чела и други материали преди това.
Четох и съдържанието на един маргарин. Освен хидрогенизирани растителни мазнини, емуглатор и оцветител друго няма.
  Ами точно Е-мулгаторите се исвличат от петрол  Crazy

# 26
  • София
Не, градската легенда е, че самия маргарин се прави от петрол!

# 27
Е319 – TBHQ – продукт на основата на петрол. Може да причини гадене, повръщане, делириум. Доза от 5 гр се смята за фатална.
  Антиоксиданти и Емулгатори  Sick  -много полезна информация.

Не, градската легенда е, че самия маргарин се прави от петрол!
  Достатъчно е да е в състава му,поне за мен!  Peace

# 28
Именно поради нещата, които Radita е изброила от години у дома не се купува маргарин, само 100%натурално масло. Лошото е,че повечето от приготвените фабрично сладкиши,пакетирани и тези в заведенията, се приготвят с маргарин.

# 29
Здравейте, много полезна информация Radita   bouquet За съжаление обаче, ако искаме да избегнем консумацията на маргарини, ще трябва да си приготвяме всичко сами в домашни условия и децата ни в никакъв случай да не посещават детски заведения  Confused Работила съм доста години в заведения за хранене и със сигурност знам, че масло не се използва, а за градините изобщо не ми се говори - детето ми е с хранителна алергия и там проблемите и борбата е жестока  Sad

Общи условия

Активация на акаунт