Маргарин

  • 11 295
  • 47
  •   1
Отговори
  • Мнения: 133
   Наскоро прочетох това  Shocked мисля ,че трябва да го споделя

Първоначално маргаринът бил създаден за угояване на пуйките. След като избил всички пуйки, хората, които били вложили пари за изследванията, искали възвръщаемост, затова решили да изчислят какво да правят с този продукт, за да си върнат парите. Субстанцията била бяла и нямала привлекателен вид -  оцветили я в жълто и започнали да я продават като заместител на маслото.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

- и маслото и маргарина имат еднакви калории

МАСЛОТО
- има малко по-високо съдържание на мазнини – 8 грама (в сравнение с 5 грама при маргарина)
- според едно медицинско проучване в Харвард, яденето на маргарин повишава заболеваемостта от сърдечни заболявания с 53% при жените в сравнение със същото количество масло
- яденето на масло повишава усвояването на други хранителни вещества от други храни
- маслото се консумира от векове, а маргаринът – от 100 години
- вкусът на маслото е по-добър

МАРГАРИНЪТ:
- носи троен риск от коронарни заболявания на сърцето
- повишава холестерола (лошия) и понижава нивото на “добрия” холестерол
- повишава 5 пъти броя на раковите заболявания
- снижава качеството на млякото при кърмачките
- намалява имунитета
- намалява реакцията на инсулин


 Само ЕДНА МОЛЕКУЛА дели маргарина от ПЛАТСТМАСАТА…
Дори само този факт беше достатъчен, за да ме накара завинаги да се откажа от маргарина и всичко останало, което е хидрогенирано (това означава, че е добавен водород, което променя молекулната структура на субстанцията)

Проверете сами какво представлява маргарина:

- вземете опаковка маргарин и я оставете на сянка или в гаража – той не гние и не започва да мирише различно, защото в него няма нищо живо – той няма хранителна стойност
- никакви мухи или други животни не го доближават (дори само това вече трябва да ви говори нещо)

# 1
  • Мнения: 59
Radita, това беше супер полезно и добре синтезирано инфо за маргарина  bouquet

# 2
  • Мнения: 133
 Ами аз копирах информацията от друго място в нета,немога да не го споделя  Peace

# 3
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Лошото е, че заради ниската си цена маргаринът е много широко използван в хранително-вкусовата промишленост. Използва се като съставка в най-различни продукти.

# 4
  • Мнения: 133
  Ами да ,така е ,защото излиза по-евтино  Confused  на никой вече не му пука за здравето,само да е по-евтино  Sick

# 5
  • Мнения: 577
Благодаря.И на мен ми беше достатъчно за да не го използвам дори за някой видове соленки или подобни.

# 6
  • Мнения: 2 093
От няколко дни гледам "Денят е прекрасен" и там рекламират една марка маргарин. Днес беше гост Светла Иванова /певицата/,която обясняваше как инът и обожава маргарин на филия и как слага 2-3 лъжички за задушаване на заланчуците.
В същото това предаване чух, че всъщност опасноста на маргарина идва от т.н. хидрогениране /сори ако не е точна думата/ което при новите произвадства не се прави. Казаха ,че добрият производител отбелязва това на опаковката и обикновенно по скъпият маргарин за това е с такава цена, именно защото производството му се оскъпява но и е качествен.

# 7
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Дано не се лъжа, но мисля, че маргаринът се получава само чрез хидрогениране на мазнината.
На доста скъпи сладкарски продукти също пише, че съдържат хидрогенирани мазнини.

# 8
  • Мнения: 2 893
Да вметна само, че маргаринът не съдържа холестерол, защото е от растителни мазнини, освен ако не са му добавяни и животински.  Холестерола се съдържа само в животинската мазнина. Ако не сте забелязали повечето продукти на които пише "масло", също съдържат някаква част растителна мазнина и са смес от масло и маргарин.

# 9
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Аз купувам чисто масло, без маргарин.
Маргаринът повишава лошия холестерол. Маслото е много по-добро по отношение на сърдечно-съдовите заболявания.

# 10
  • Мнения: 133
Аз купувам чисто масло, без маргарин.
Маргаринът повишава лошия холестерол. Маслото е много по-добро по отношение на сърдечно-съдовите заболявания.

  И аз вече не купувам маргарин  Sick

# 11
  • Мнения: 839
Аз не купувам маргарин от мнооого време. А пътите, в които детето ми го е консумирало, се броят на пръсти. За него вземам само масло. Също и докато бях бременна не консумирах маргарин. 

# 12
  • София
  • Мнения: 423
От няколко дни гледам "Денят е прекрасен" и там рекламират една марка маргарин. Днес беше гост Светла Иванова /певицата/,която обясняваше как инът и обожава маргарин на филия и как слага 2-3 лъжички за задушаване на заланчуците.
В същото това предаване чух, че всъщност опасноста на маргарина идва от т.н. хидрогениране /сори ако не е точна думата/ което при новите произвадства не се прави. Казаха ,че добрият производител отбелязва това на опаковката и обикновенно по скъпият маргарин за това е с такава цена, именно защото производството му се оскъпява но и е качествен.
И аз гледах това предаване и се чудих  newsm78 Но, там рекламират една определена марка маргарин. Изглежда, че тази фирма дава и наградата, и за нея изобщо е направена рубриката. От години в нас не се купува маргарин и толкова го отричаме, че реших, че нещо се е променило в производството му. Казвате, да, ама не. Ще продължаваме на масло и зехтин.

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
Radita благодаря за полезната информация. В нашето семейство също не се консумира маргарин. Рядко се консумира и масло  обаче.

# 14
  • Мнения: 3
  В къщи никога не сме консумирали маргарин. Тези неща са известни отдавна. Дори когато бяхме малки, майка не разрешаваше да се купува, направо се погнусяваше от него. Но за съжаление в детските градини филиите на децата ни са намазани с маргарин.А това наистина е много жалко, но дори и да купуват масло ще бъде от най-евтиното, а в него, както е известно на всички има и мас и растителни мазнини.

Общи условия

Активация на акаунт