Маргарин

• 11 295
  • 47
  •   1
Отговори
   Наскоро прочетох това  Shocked мисля ,че трябва да го споделя

Първоначално маргаринът бил създаден за угояване на пуйките. След като избил всички пуйки, хората, които били вложили пари за изследванията, искали възвръщаемост, затова решили да изчислят какво да правят с този продукт, за да си върнат парите. Субстанцията била бяла и нямала привлекателен вид -  оцветили я в жълто и започнали да я продават като заместител на маслото.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

- и маслото и маргарина имат еднакви калории

МАСЛОТО
- има малко по-високо съдържание на мазнини – 8 грама (в сравнение с 5 грама при маргарина)
- според едно медицинско проучване в Харвард, яденето на маргарин повишава заболеваемостта от сърдечни заболявания с 53% при жените в сравнение със същото количество масло
- яденето на масло повишава усвояването на други хранителни вещества от други храни
- маслото се консумира от векове, а маргаринът – от 100 години
- вкусът на маслото е по-добър

МАРГАРИНЪТ:
- носи троен риск от коронарни заболявания на сърцето
- повишава холестерола (лошия) и понижава нивото на “добрия” холестерол
- повишава 5 пъти броя на раковите заболявания
- снижава качеството на млякото при кърмачките
- намалява имунитета
- намалява реакцията на инсулин

Само ЕДНА МОЛЕКУЛА дели маргарина от ПЛАТСТМАСАТА…
Дори само този факт беше достатъчен, за да ме накара завинаги да се откажа от маргарина и всичко останало, което е хидрогенирано (това означава, че е добавен водород, което променя молекулната структура на субстанцията)

Проверете сами какво представлява маргарина:

- вземете опаковка маргарин и я оставете на сянка или в гаража – той не гние и не започва да мирише различно, защото в него няма нищо живо – той няма хранителна стойност
- никакви мухи или други животни не го доближават (дори само това вече трябва да ви говори нещо)

# 1
Radita, това беше супер полезно и добре синтезирано инфо за маргарина  bouquet

# 2
 Ами аз копирах информацията от друго място в нета,немога да не го споделя  Peace

# 3
  • Linz
Лошото е, че заради ниската си цена маргаринът е много широко използван в хранително-вкусовата промишленост. Използва се като съставка в най-различни продукти.

# 4
  Ами да ,така е ,защото излиза по-евтино  Confused  на никой вече не му пука за здравето,само да е по-евтино  Sick

# 5
Благодаря.И на мен ми беше достатъчно за да не го използвам дори за някой видове соленки или подобни.

# 6
От няколко дни гледам "Денят е прекрасен" и там рекламират една марка маргарин. Днес беше гост Светла Иванова /певицата/,която обясняваше как инът и обожава маргарин на филия и как слага 2-3 лъжички за задушаване на заланчуците.
В същото това предаване чух, че всъщност опасноста на маргарина идва от т.н. хидрогениране /сори ако не е точна думата/ което при новите произвадства не се прави. Казаха ,че добрият производител отбелязва това на опаковката и обикновенно по скъпият маргарин за това е с такава цена, именно защото производството му се оскъпява но и е качествен.

# 7
  • Linz
Дано не се лъжа, но мисля, че маргаринът се получава само чрез хидрогениране на мазнината.
На доста скъпи сладкарски продукти също пише, че съдържат хидрогенирани мазнини.

# 8
Да вметна само, че маргаринът не съдържа холестерол, защото е от растителни мазнини, освен ако не са му добавяни и животински.  Холестерола се съдържа само в животинската мазнина. Ако не сте забелязали повечето продукти на които пише "масло", също съдържат някаква част растителна мазнина и са смес от масло и маргарин.

# 9
  • Linz
Аз купувам чисто масло, без маргарин.
Маргаринът повишава лошия холестерол. Маслото е много по-добро по отношение на сърдечно-съдовите заболявания.

# 10
Аз купувам чисто масло, без маргарин.
Маргаринът повишава лошия холестерол. Маслото е много по-добро по отношение на сърдечно-съдовите заболявания.

И аз вече не купувам маргарин  Sick

# 11
Аз не купувам маргарин от мнооого време. А пътите, в които детето ми го е консумирало, се броят на пръсти. За него вземам само масло. Също и докато бях бременна не консумирах маргарин. 

# 12
  • София
От няколко дни гледам "Денят е прекрасен" и там рекламират една марка маргарин. Днес беше гост Светла Иванова /певицата/,която обясняваше как инът и обожава маргарин на филия и как слага 2-3 лъжички за задушаване на заланчуците.
В същото това предаване чух, че всъщност опасноста на маргарина идва от т.н. хидрогениране /сори ако не е точна думата/ което при новите произвадства не се прави. Казаха ,че добрият производител отбелязва това на опаковката и обикновенно по скъпият маргарин за това е с такава цена, именно защото производството му се оскъпява но и е качествен.
И аз гледах това предаване и се чудих  newsm78 Но, там рекламират една определена марка маргарин. Изглежда, че тази фирма дава и наградата, и за нея изобщо е направена рубриката. От години в нас не се купува маргарин и толкова го отричаме, че реших, че нещо се е променило в производството му. Казвате, да, ама не. Ще продължаваме на масло и зехтин.

# 13
  • Sofia
Radita благодаря за полезната информация. В нашето семейство също не се консумира маргарин. Рядко се консумира и масло  обаче.

# 14
  В къщи никога не сме консумирали маргарин. Тези неща са известни отдавна. Дори когато бяхме малки, майка не разрешаваше да се купува, направо се погнусяваше от него. Но за съжаление в детските градини филиите на децата ни са намазани с маргарин.А това наистина е много жалко, но дори и да купуват масло ще бъде от най-евтиното, а в него, както е известно на всички има и мас и растителни мазнини.

Общи условия

Активация на акаунт