Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 32 246
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • Belgium
Редвоно като малки играехме на Седморката на Блейк и разбира се все се карахме коя ще играе Джена  hahaha

# 76
  • В полите на Пирин планина
Редвоно като малки играехме на Седморката на Блейк и разбира се все се карахме коя ще играе Джена  hahaha

Сега се сетих, че и ние играехме. Бяхме обрулили дървото пред блока, за да си правим лазерни оръжия. А аз май, че харесвах Ейвън  newsm78

# 77
  • Русе
А аз май, че харесвах Ейвън  newsm78
  Всички харесвахме Ейвън  Peace

# 78
  • Пазарджик/Лондон
Мда, и аз не правех изключение Embarassed.

# 79
  • София

Аз нямах такива проблеми! Единствена си играех Кали, разбира се!

# 80
И аз бях Кали  Laughing
А един път бях Блейк  hahaha

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 12:10 от Ескарина

# 81
  • Belgium
Е, поне не сте се борили със зъби и нокти за ролята на Джена  Grinning

# 82
  • София
По-големите бяха Джена, по-малките като нас бяха Кали. Аз май също съм била Ейвън Simple Smile пе едно време. Също всички се караха да бъдат Беа от Синъо лято ( сори нямам ер малък на клавиатурата)

# 83
  • Атлантис, Галактика Пегас
Гласувах за Мат, Коруин и династия Атреиди Peace
В момента чета Анджей Сапковски неговата поредица за Ведьмак. (момичета не знам как е на български) тази книга бях запланувала да прочета още като бях на 15. Обаче от тогава доста вода изтече и все не я намирах, сега си свалих на руски на телефона и се наслаждавам, вече съм на трета книга.  Peace Party

# 84
  • София
Искам да благодаря на всички, които сте писали тук   bouquet !
Още не съм прочела всичко от предишните две теми, но вече съвсем се определих като лаик и абсолютна невежа лейка по отношение на фентъзи жанра. Толкова неща не съм чела...  ooooh! ... , че направо срам ме хвана  Embarassed !
Направих си един текстов файл, в който си записвам препоръчаните от тук заглавия. Имам доста въпроси, но ще ги задам, когато изчета предишните теми, че току виж някой ми е дал отговора вече.
Но засега искам само два въпроса да отправя. Днес посетих Панаира на книгата в НДК и прекарах там три часа. Купих си 12 книги, 4 от които фентъзи, чиито автори доста често сте препоръчвали. Та, първият ми въпрос:
1. Поредицата "Шутът и убиецът" на Робин Хоб от три книги ли се състои - Мисията на шута, Лорд Златен, Съдбата на шута? Завършена ли е като история или се чака продължение някакво, както с повечето поредици  Confused
2. Коя от вас, да си признае  Laughing , е чела Труди Канаван в оригинал и се е изненадала приятно на изданието "Жрицата в бяло" (1-ва част на трилогия, доколкото разбрах), като я е видяла на щанд на Панаира вчера?
Книгата е излезнала от печат преди два дни, така че ако ви представлява интерес, ще я намерите на втория етаж на Панаира.

Иначе, за протокола, да се отчета с прочетеното дотук:
1. Властелинът, разбира се - задължително четиво, въпреки че нито ме впечатли книгата, нито филмите. Не тръгвайте, моля, с доматите сега  boo , четох я на 23 години и то след поредицата "Тъмната кула" на Стивън Кинг (моят любим автор). Няма как след Кинг да ми хареса Толкин  Confused ! Отчитам го за грешка, но това е!
2. Землемория - всичко
3. Хрониките на Нарния - всичко
4. Хари Потър - всичко
5. Хрониките на Амбър + още няколко книги на Зелазни. Авторът мога да го поставя също сред доста любимите ми.
    "Една нощ през самотния Октомври" беше първата негова книга, която прочетох  Heart Eyes !
6. Песен за Огън и Лед - цялата. Е, издадената досега! И аз се нареждам на опашката от чакащи следващата част. Този човек няма милост към нас! Толкова години  Crossing Arms ! Иначе мнението ми за поредацата се препокрива с това на всички, които са я чели!
НЯМА ДРУГА като "Песента" !!! Като излезне - някой слънчев ден - петата книга, ще започна отначало всичко.
7. Книгите за Хиперион - не е фентъзи, но сте го обсъждали, затова си позволявам да ги спомена.
Фантастика също обожавам. Особено техническо-научна стил Майкъл Крайтън.
8. На братя Стругацки - всичко  Heart Eyes ! От тяхното творчество любими са ми "Трудно е да бъдеш бог" и "Понеделник започва от събота"
9. Колелото на времето - имам само първата книга (Прелюдия се води), която започнах, но хич не ме грабна началото и се отказах. После дори не съм търсила следващите части, но пак тук ми разпалихте любопитството наново. Съмнявам се, че ще успея да си ги намеря всичките, но добре че си имаме читанка.инфо.
10. Тери Прачет - само една книга, дори не помня вече коя. Не ми хареса стилът, не ми хареса историята. Така и си остана само с тази една прочетена книга.

Много мога да пиша още, но ще спра засега, че стана много дълго  Embarassed !
Радвам се, че има такава тема! Благодаря за нея   bouquet !

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 23:20 от Kally May

# 85
дай още един шанс на Пратчет - може и да не съжаляваш  Wink
а ако те разочарова пак - поне ще си убедена 100%, че не е за теб  Sunglasses

пп за Властелина съм съгласна  Grinning

# 86
  • пак на Рив Гош
2. Коя от вас, да си признае  Laughing , е чела Труди Канаван в оригинал и се е изненадала приятно на изданието "Жрицата в бяло" (1-ва част на трилогия, доколкото разбрах), като я е видяла на щанд на Панаира вчера?
Книгата е излезнала от печат преди два дни, така че ако ви представлява интерес, ще я намерите на втория етаж на Панаира.

Ъъъъъъ, аз съм я чела  Laughing. Но не съм била аз на Панаира на книгата  Laughing Чудесно, е че са я издали. Трилогията е "Age of the Five" ("Епохата на Петимата"?  newsm78). На мен повече ми допадна поредицата за Черния магьосник от същата авторка, но и тази е много добра. Това, което и харесвам е, че в двете поредици създава два различни свята и интригата не следва съвсем същия ход (за разлика от Дейвид Едингс, когото също много харесвам, но и двете "шестологии", които съм чела имат сходно развитие на действието, само дето героите са различни).

Гледам за "Седморката на Блейк" си говорите Simple Smile. Култов! Само дето миналата година си смъкнах 2-3 епизода, ей така, заради доброто старо време... и установих, че е остарял страшно зле - специалните ефекти са направо допотопни и стоят ужасно грубо на навикналото ми на 3D, ILM и други подобни ефекти око Simple Smile. В интерес на истината, обаче, Стар Трек (друг култов сериал) не ми се вижда чак толкова остарял...

NellyR, благодаря за "Гостья из будущего", много харесвах книгите на Кир Буличов  Heart Eyes

За "Властелина" само ще кажа, че му дойде времето за тазгодишното препрочитане  Wink.

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 23:36 от Роца

# 87

10. Тери Прачет - само една книга, дори не помня вече коя. Не ми хареса стилът, не ми хареса историята. Така и си остана само с тази една прочетена книга.

Какво точно чете на Пратчет, опитай се да се сетиш. Ще повторя Бубанка, дай му шанс и опитай с някоя друга.. церия така да се каже. Защото аз примерно обижавам книгите му за вещиците, но другите ги възприемам трудно. Музика на душата примерно четох с голям зор.

# 88
  • Атлантис, Галактика Пегас
Kally May , Колелето почвай от първата не от Прелюдията. Тя дописвана после и аз я четох когато излезе след май 5 или 6 том. Тя просто обяснява някои подробности.
NellyR, преди няколко дни повтаряха Гостья по Детский мир.  Wink

# 89
  • Пазарджик/Лондон
Kally May , "Шутът и убиецът"  е трилогия , да.Мисля, че е продължение на трилогията "Придворният убиец".Чела съм само първата книга от  "Придворният убиец" , другите две бяха изчерпани , а мнооого ми хареса.За съжаление няма да разбера как продължава историята, освен ако не я преиздадат Rolling Eyes.Дали да не си взема  "Шутът и убиецът", може пък да не са  много свързани newsm78.
За Пратчет - съгласна съм с момичетата, дай му още един шанс.Поредиците за вещиците и стражите са ми любими.
За Властелина - срам ме е да кажа, но го нямам още, все някой ми го дава, за да си го препрочитам, но дали да не взема да си направя един коледен подарък newsm78.Ще трябва и "Силмарилион" да си взема, като бонус Joy.
За Колелото - първият том е "Окото на света" - от него започни.Прелюдията излезе след 10- ти том мисля, само за да поясни някои неща.

Общи условия

Активация на акаунт