Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 32 239
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Много ви благодаря! Hug

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 14:54 от ayas

# 151
  • Разпиляна във въображението
"Властелинът на пръстените" - голяма книга и е само една.

# 152
Доста се изписа за ''Властелинът на пръстените''-която не съм чела,а само съм гледала филма/4пъти/,но нямам и намерение да я чета след ''Децата на Хурин'',която прочетох с ГОЛЯМ зор...Толкин някак си не ме грабна,както направиха други автори...Но сега съм си взела така нареченото ''продължение'' на''Властелинът на пръстените'' на Ник Перумов.

Препоръчвам ви и другата негова книга ,която прочетох-''Диамантен меч,дървен меч''-2 книги.

# 153

Обещали са да ми дадът да чета "Стражите" на Лукяненко.  Crazy Малко ще са на английски, ама ще го преживея. Възлагам им големи надежди. Да видим.

Обезателно кажи после какво мислиш, че аз нещо съм в период на разочарование от Лукяненко. "Патрулите" много ми харесаха, после "Спектър" ми охлади ентусиазма, "Студени играчки са звездите" ме измъчи и "Не е време за дракони" ме довърши.

# 154
Аз бих казала, че от Властелина мой фаворит като мъжки персонаж е Фродо... Всички останали са ми малко като супер герой от филма особено Леголас...в книгата не е кой знае колко забележителен.
И Фродо и Сам харесвам.Фродо беше с много по-голяма тежест,неговия път беше по-труден.Сам не носеше Пръстена,по-скоро преживяваше носенето.В развитието на Сам не е грешка че не повярва на Ам-гъл.Не може да си открит към всички,винаги трябва да имаш едно наум.
Моя любим образ е Арагорн-от изгнаник,Скиталец накрая стана крал. Heart Eyes

Гледам, че Арагорн и Коруин са се изравнили по гласове, да видим кой ще е победител Mr. Green
Арагорн,Арагорн  Peace

Доста се изписа за ''Властелинът на пръстените''-която не съм чела,а само съм гледала филма/4пъти/,но нямам и намерение да я чета след ''Децата на Хурин'',която прочетох с ГОЛЯМ зор...Толкин някак си не ме грабна,както направиха други автори...Но сега съм си взела така нареченото ''продължение'' на''Властелинът на пръстените'' на Ник Перумов.
Децата на Хурин е разбъркана и пълна с битки,много от имената са странни.Тя се чете след Властелина.
На Властелина са трудни първите 100-200 страници-малко са скучни и монотонни,после четенето тръгва гладко.

# 155
  • ул. "Мечтание"
"Властелинът на пръстените" - голяма книга и е само една.

Аз лично повече харесвам "Хобит".  Peace "Властелина" ми хареса, прочетох го жадно и с интерес, но не е от книгите, които бих препрочела. Другите книги на Толкин, които съм чела - "Селмарилион" и "Децата на Хурин" пък въобще не ми допаднаха. Едва ги дочетох и то само защото не обичам да оставям недочетени книги.

Денерис, моята приятелка дето ще ми даде книгите е на същото мнение като теб. Според нея само "Стражата" става.

Има ли тук фенове на Девид Брин?  newsm78

# 156
  • пак на Рив Гош
На мен "Силмарилиън" и "Децата на Хурин" ми звучат като разказ на бард за минали битки. Навяват ми мисли за голяма каменна зала с колонади и кралски трон. Докато "Хобит" и "Властелинът" са някак по-близки, за нищо и неподозиращ обикновен човек, който се оказва въвлечен в приключение, в нещо по-голямо, чийто рисунък постепенно се разгръща и всъщност обикновеният човек/хобит намира в себе си сили да извърши необикновени неща. Peace

Нощни очи, от Дейвид Брин съм чела преди доста време началото на поредицата за ъплифта (първите 2-3 книги). Отначало ми допадна, но след третата някъде почна да ми се повтаря.

Аз почти приключих втория том от "преговарянето" на Песента. Определено бях забравила цялостната картина Simple Smile. После са ми наред продължението на "Ерагон" и "The Culture".

Ayas, фентъзи от една част е и "Резерватът на таласъмите" на Клифърд Саймък. Това беше една от книгите, които ме запалиха за жанра преди над 20 години (малееее, толкова ли станаха!?  Laughing)

# 157
На мен "Силмарилиън" и "Децата на Хурин" ми звучат като разказ на бард за минали битки. Навяват ми мисли за голяма каменна зала с колонади и кралски трон. Докато "Хобит" и "Властелинът" са някак по-близки, за нищо и неподозиращ обикновен човек, който се оказва въвлечен в приключение, в нещо по-голямо, чийто рисунък постепенно се разгръща и всъщност обикновеният човек/хобит намира в себе си сили да извърши необикновени неща. Peace
и моето мнение е същото
Даже Хобит е като детска приказка.

# 158
  • София
Давайте да видим коя книга ни е запалила по фентъзито и фантастиката. Имам идея за следващата анкета, да видим дали ще излъчим победител
Лично за мен това е "Мечът на истината" на Тери Гудкайнд  Peace

# 159
  • Belgium
Мен ме запалиха "Дюн" и "Хрониките на Амбър".

"Резерватът на таласъмите" така и не ме грабна.

# 160
  • София
Давайте да видим коя книга ни е запалила по фентъзито и фантастиката.

За мен книгите са две, защото ги четох една след друга и направо ме подлудиха  Crazy !
Първата беше "Понеделник започва от Събота" на братя Стругацки, след нея - "Една нощ през самотния Октомври" на Зелазни.

# 161
  • ул. "Мечтание"
Давайте да видим коя книга ни е запалила по фентъзито и фантастиката. Имам идея за следващата анкета, да видим дали ще излъчим победител

Май не се сещам коя ще да е била книгата с главно К.  Rolling Eyes

# 162
Мен ме запалиха "Дюн" и "Хрониките на Амбър".

Абсолютно идентично и при мен  Grinning

# 163
  • UK
На мен първото ми фентъзи беше Хари Потър, а по фантастиката от всякакъв вид ме запалиха Александър Беляев и сериала Космос 1999. Simple Smile

# 164
  • Разпиляна във въображението
Мисля, че първото ми фентази е "Хобитът" и "Властелинът". Следваше Фандацията и всичко от него в библиотеката. После Ворската сага.

Общи условия

Активация на акаунт