Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 32 276
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Бараярската поредица е най-добрата - за мен 'Споделящият нож' беше доста плоска  Crazy

заповядай поредицата

има още 1-2 книги от последните, които не са качени, но имаш време да стигнеш до тях  Grinning

# 241
  • пак на Рив Гош
Lost, поредицата за Бараяр е една от любимите ми  Peace. Но е по-скоро военна фантастика, не фентъзи. Първата книга е "За честта на Вор", където се разказва за запознанството на родителите на Майлс Воркосиган (основен герой на цялата поредица), следва "Бараяр", където Майлс се ражда, а първата книга, където става главно действащо лице е "Наемниците на Дендарии". Повечето ги има в "Читанката" - http://chitanka.info/lib/author/%D0%9B%D0%BE%D0%B8%D1%81+%D0%9C% … D0%BE%D0%BB%D0%B4
"Шалион" още не съм го чела, все ми изниква нещо друго, а "Споделящият нож" нещо не ми допадна особено  Peace.

Аз преговорих "Песен за огън и лед" (четирите), та си поприпомних туй-онуй. В момента поех продълженията на "Ерагон" - "Eldest" и "Brisingr". После май ще си дам малко почивка от фантастиката и фентъзито, че имам няколко други книжки за четене.

П.П. Bubanka ме изпревари  Grinning

# 242
Благодаря, почвам я smile3508 А зашо в читанката са подредени по различен начин  newsm78
Споделящият  нож ми допадна на романтичното настроение след Ричард и Калан, и е доста кратичка, освен другото, за разлика от дългите поредици дето напоследък чета. Честно казано не знам защо изобщо я описват като фентъзи, като си е чисто и просто любовно романче smile3502

# 243
започни от #3  За честта на Вор   Wink

аз мисля да започна Мечът на истината покрай коментарите в темата
дали тук е цялата поредица?
и дали е завършена?

# 244
Ами аз ще се потретя, но да- завършена е, цялата е тук, прочети Дългът на костите накрая (като Нова пролет), макар че не е фатално ако я прочетеш с началото
Тази година престои да излезе нова книга само за главните герои Ричард и Калан, но това ще е история само за тях, нещо като неазивисмо продължение, извън поредицата Мечът на истината, в смисъл поредицата си е завършена напълно. На мен много ми допадна.

# 245
  • Belgium
И аз реших - ще прочета направо Изповедник, чакайки Среднощните кули на Колелото  Laughing

# 246
Ами аз ще се потретя, но да- завършена е, цялата е тук, прочети Дългът на костите накрая (като Нова пролет), макар че не е фатално ако я прочетеш с началото

съжалявам, че съм го пропуснала - не успявам да запомня информация за книга /поредица/, която не съм чела  Embarassed

благодаря!   bouquet

# 247
О, няма проблем, само да не ставам досадна с повторенията Embarassed
Би било хубаво всички да четем една и съща книга едновременно и да си я обсъждаме, но няма как да стане  Laughing

# 248
  • Разпиляна във въображението
Гледах "Аз съм номер четири". Прекарах си супер Peace

# 249
Чета ви отдавна и все се готвя да пиша и изниква нещо друго  Embarassed . Но сега покрай обсъждането на Меча на истината, която е една от любимите ми поредици не издържах да ви попитам нещо набързо.

Какво според вас е неписаното 11 правило?

# 250
Ами някои хора тепърва ще я четат...да не е спойлер, но за мен неписаното правило е истината, и то истината открита от нас самите чрез разума и сърцето ни, а не сляпата вяра във внушеното от други, дори да е велик магьосник или легендарна книга...което в крайна сметка би трябвало да е и замисъла на поредицата. Книгата е празна, защото търсача трябва сам да открие истината, а не да разчита на друг, и след като го осъзнава, успява да разреши и загадката- ключът-книга е капан, и понеже вече не подхожда със сляпа вяра дори към легендарната книга, успява да види очевидното за ролята на изповедника, за кутиите на орден въобще и т.н и т.н. Въобще нещо като -"мисли и вярвай в себе си и винаги търси истината Simple Smile, а не се оставяй на течението "

# 251
  • София
Гледах "Аз съм номер четири". Прекарах си супер Peace
как го гледа, на кино ли?
Роца, Бризингър има ли го някъде онлайн?

# 252
  • Разпиляна във въображението
На кино. Алекс на голям екран - незаменимо. В четвъртък отново.

# 253
Не знам за вас, но аз вече си имам Симс Риард и Калан, че и Морещица  Laughing и си играя с тях  Embarassed Имам си и Ранд+ 3 съпруги и т.н., но сега гледам че явно не само аз съм луда, щом и ЕАГеймс пускат смесица между Heroes of might and magic и Sims 3- Sims Medievels http://www.ea.com/the-sims-medieval/1/heroes и съм във възторг- вече ще си имам истински Ричард и Зед магьосници  Heart Eyes

# 254
  • ул. "Мечтание"
Не знам за вас, но аз вече си имам Симс Риард и Калан, че и Морещица  Laughing и си играя с тях  Embarassed Имам си и Ранд+ 3 съпруги и т.н., но сега гледам че явно не само аз съм луда, щом и ЕАГеймс пускат смесица между Heroes of might and magic и Sims 3- Sims Medievels http://www.ea.com/the-sims-medieval/1/heroes и съм във възторг- вече ще си имам истински Ричард и Зед магьосници  Heart Eyes

Само за това може да се прежаля пак да си туря Уиндоус!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт