Пчеларство 2

• 125 733
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Да, вид нощна пеперуда е, явно затова я наричат така. Още го наричат и "Гълъбова опашка", май това име е по-популярно. Иначе наистина прилича много на колибри по летенето, в началото дори го помислих точно за такова...

# 316
Здравей те, вече сложихме лентичките но ходим да подхранваме новите кошери че са слаби. Сега трябва да стопя и восъка но не го бързам ,един път го възварих та с медовината която се получи подхранихме рояците.Това е за сега . Hug

# 317
Здравейте! Искам да споделя с вас разочарованието си. От 22 кошера само от 4 извадихме мед- всички други бяха без. Тези четири все едно не бяха от нашия пчелин. Верно, че е суша, ама на какво според вас се дължи такова гоолямо различие?

# 318
 StopВъзможно е и ние сме имали такива случай .Тази година също от няколко  даже не сме и вадили.Причини има много и най различни.Ние имахме един със стара майка почти нямаше мед, друг пък търтиев  също нямаше мед, третия смени майка също нямаше.Може причините да са различни. newsm78

# 319
и ние сложихме лентичките вече. равносметката е, че останахме с 2 кошера и от тях оня ден изкарахме около 50кг гъст и изцяло запечатан мед. Знам, че малко късно го извадихме, но от работа и ангажименти тази година...
Сега ще подхранваме със стар мед. Смятам първо да е по-рядък - за активизиране на майката, после по-гъст за попълване на запаси.

Горската, тази вечер тръгваме за София. Не знам каква ще ни е програмата и дали ще останем да спим една вечер там или направо хукваме на обратно /зависи от работата/, но може да ти се обадя и да минем да се видим - или утре през деня, или в други ден.  Heart Eyes Peace

# 320
  • Popovo
   Е като тази година никога до сега не сме имали. Докато нямаше мед, изведнъж дойде този мед и още не спира да тече.  Уж зазимихме пчелите, а в събота ходихме да видим пчелите да ги подхранваме и какво виждаме? И вторият корпус е почти пълен. Майката няма къде да снася. И най-важното на около 500 м до пчелина едва сега цъфти нов блог със слънчоглед. Сега се чудим какво да правим - Да извадим ли меда или да го оставим?

# 321
gotvach.bg
Полезните свойства на меда
Медът кристализира, за да се предпази от вкисване. Единственият истински мед, който не кристализира, е акациевият. Добавен в горещ чай, медът губи ценните си свойства.
Source: Gotvach.bg
Published: 2011-09-07 05:19:46 GMT

# 322
# 323
Искам да направя шапка-маска за подарък на кандидат-пчелар. Купила съм само прозрачен мрежов плат и сламена шапка! Дайте идея как се прави това нещо - снимка, скица или фото newsm78

# 324
Здравейте:) аз да попитам нещо ей така от любопитство кой колко кошера има .Всички ли са само любители или има и някой който се занимава малко по промишлено с това нещо?

# 325
  • София
Взехме лентичките, остава и захар да купим - откъде може да се вземе по-изгодно - 50кг, за 16 кошера, утре трябва да я купим. Какъв (ябълков) оцет ползвате?
Освен мед или захарен сироп - има ли друг заместител?

# 326
hakama, Stop ние слагаме в сиропа лимонтозу да не се взахарява , захар можеш от някой склад на едро да купиш

# 327
  • София
Лентите против акари се нанизват на клечка и се поставят върху горната летва да висят, между плодните рамки, по три в кошер  -нали така?

# 328
Две ленти на кошер са достатъчни на силен кошер ,а на отвотките една лента.

# 329
 StopАз ще кажа здравейте, но си newsm78 мисля Party че след като извадихте меда ,хванахте големите лъжици похапвате  chef си медец и сте си спокойни и тук хич ви няма Hug Heart Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт