Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е рефлуксът и как да се справим с него?
Как правилно да почистваме очите на бебето и какви са признаците на инфекция?
Как да се справя с повръщането при бебета и кога трябва да се консултирам с педиатър?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е рефлуксът и как да се справим с него?
Рефлуксът при бебетата е връщането на храна от стомаха към устата. За справяне с него, педиатрите препоръчват повдигане на главата по време на хранене и след това, по-чести, по-малки хранения, както и използване на възглавнички за бебето. Също така е важно да се избягват вибрации и силни движения след хранене.
-
Как правилно да почистваме очите на бебето и какви са признаците на инфекция?
-
Как да се справя с повръщането при бебета и кога трябва да се консултирам с педиатър?
-
Какви са признаците на предстоящо раждане и как да се справим с безпокойството?
-
Какви са начините за предизвикване на контракции и какви са техните ефекти?

Какво каза педиатъра ви? Пак ли връща по мъничко или почна повече да връща. Препоръчвам ти д-р Лазарова от Токуда, ако решите да правите консултация. Има добри лекари и в клиниката по гастроентерология – доц. Ковачева мисля, че беше, но много време мина и не помня. Мога да разпитам ако искаш.
запис от мен 

.
, ако и това не помогне значи сме с рефлукс. Тогава със сигурност ще отида при Лазарова. Иначе не връща много, но нямаме хранене без да е повърнал дори нюню, понякога обаче изкарва и през носа, което е страхотен стрес и дебнене да не се задави. Особено през нощта сме чудо - 15-20 мин смяна на памперс, 40 минути кърмене и 30-40 мин дебнене и точно заспиш идва време за следващото хранене
, добре че тати много ми помага
.