Пчеларство 2

• 125 768
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
лелеее, за първи път чувам подобно нещо  Shocked кълвач да пробие кошер. Голям глад го е напънало съществото за да стигне до там.

# 526
 JoyВероятно.Предполагам се случва защото нашите кошери са в гора.Дядо ми който е пчелар от поне 50 години казва , че и други години е имал проблеми с кълвача.А и дупките са в горната част на кошера и няма от какво друго да са.

# 527
Аз не знам нашите кошери как са... Не съм ходила още тази година.
Те нали са при свекърва ми в двора. И сега като говорим за кълвачи, та се сетих, че миналото лято тя намерила два кълвача удавени в една голяма кофа с вода в двора. Така и не разбрахме как се е случило.. и двата да се удавят...  Confused Водата не е била някаква мръсна, дори мисля, че е била дъждовна... не съм сигурна, но си беше странна смъртта на кълвачите.

# 528
Здравейте, пчеларки  Simple Smile.
Попаднах на темичката ви, попрочетох ви малко и много ви се радвам. Мъжът ми е пчелар и иска да си увеличи пчелина. Търси да закупи още кошери с пчели, може и само отводки. Та се запитах дали някой от вас не продава, ако е така моля пишете ми на лични. За регион Варна, Добрич става въпрос.
Желая успех на всички ви и много медец тази година Wink

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 15:13 от di_va

# 529
Привет на всички! Имам един въпрос към  всички пчелари  какви бои използвате за боядисване на вашите кошери? Питам защото ми обясниха от пчеларсият магазин че има специални бои това търговски трик ли е ? newsm78Нямам спомени баща ми от който прихванах занаята да е използвал нещо специално а може би преди години да е нямало.
Иииииии да не забравяме за утрешният празник успешна и здрава година  на всички. Simple Smile

# 530
Здравей, GALIKOT!  Използваме водо-разтворима боя за кошерите. Да, различна е.

# 531
Благодаря Luna ще пробвам,макар че всички кошери са боядисвани мн.отдавна и то не с такъв вид боя! Хубава и спокойна вечер от мен Praynig

# 532
Здравейте мили момичета! Наследих един кошер и няколко празни сандъка,който мисля да развъдя, за да не остана и без единия. Съвети няма да искам- в нета има достатъчно, стига да търсиш. Идвам при Вас с молба. Видях че се интересувате и от медоносна растителност. Ако може да помогне някой със семена от еводия, пауловния, бял маргарит  като на начинаещ , любител? Иска ми се да се подготвя по-отрано за един ден когато се върна окончателно на село.                    Успех на всички както и през настъпващия сезон, така и за напред!

# 533
# 534
мисля че от такива сайтове можеш да си закупиш семена

# 535
Ходих вече в сортови семена - няма.

# 536
Дали ще се намери някоя добра душа от София да продаде 3-4 буркана мед,че синът ми яде мед вместо захар и сме свършили запасите?

# 537
Здравей  Гъбка, купи ли си мед.Аз имам и тия дни ще идвам на София и мога да ти донеса.

# 538
Дали ще се намери някоя добра душа от София да продаде 3-4 буркана мед,че синът ми яде мед вместо захар и сме свършили запасите?
Здравей, не съм от София, но мога да ти изпратя на 6лв./буркан, ако те устройва.

# 539
  • Popovo
Здравейте. Отдавна не съм се включвала в темата,но днес имам едно питане. Някой от вас регистрираха ли го за агропчеларството? Ние вчера имахме проверка,но единствената мярка по която не отговаряме е,че около нас обработваемата земя е на 50%,а трябва да е 25%. Та има ли някой който тази година да е бил одобрен?

Общи условия

Активация на акаунт